• Publicerat 11 december, 2016
  • Skrivet av Redaktionen
  • 182 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

För två år sedan fick Joakim Nilsson ett allsvenskt genombrott och såldes till Elfsborg. Är Linus Sahlin näste mittbackstalang att slå igenom i Gif Sundsvall? Nu har 19-årige Sahlin belönats med a-lagskontrakt:
– Han har alla förutsättningar för att bli en mycket bra svensk mittback, säger Giffarnas sportchef Urban Hagblom till Sundsvalls Tidning

Gif Sundsvall har beslutat att flytta upp egna talangen Linus Sahlin i a-laget. Sahlin har i år spelat i Giffarnas U19- och U21-lag, men till nästa säsong kan det bli allsvensk debut. Det säger sportchefen Urban Hagblom, som är överens med talangen om ett ettårigt a-lagskontrakt.

– Vi vill ge honom mer utrymme och möjligheter i vår A-lagsmiljö. Det är en spännande talang i mittbacksrollen och vi ska ge honom tid. Han har haft ett fantatiskt spännande år 2016 där han har tagit fina steg i sin utveckling, säger Hagblom till Sundsvalls Tidning.

Linus Sahlin är glad över a-lagskontraktet:

– Det känns så klart jättebra och det här är något jag ser fram emot. Jag är nöjd med det jag har åstadkommit i år. Utvecklingen har gått framåt och jag har utvecklats på alla plan. Det känns som att jag tagit steget från juniorspelare till att bli mer erfaren, säger han till tidningen.