Foto: Bildbyrån

Petar Petrovic gjorde en lyckad säsong i krislaget Ängelholm. Nu är den tidigare MFF-spelaren utan kontrakt och för FD medger han att allsvenskt intresse finns.
– Det är nog inte många i Sverige som är bättre än mig en mot en, säger 21-åringen till FotbollDirekt.se.

Säsongen 2013 gjorde en 18-årig Petar Petrovic fyra inhopp i allsvenskan för Malmö FF. Året därpå fick mittfältaren inte spela en enda match under våren och under sommaren lånades han ut till serbiska Radnicki, där det blev totalt elva matcher.

I fjol var Petrvovic utlånad från MFF till IFK Värnamo under våren och mittfältaren noterades då för totalt 13 framträdanden i superettan medan det under andra halvan av säsongen inte blev någon speltid i allsvenskan för MFF.

Desto fler matcher blev för 21-åringen den här säsongen. I januari lämnade Petrovic Malmö och i stället kritade han på ett ettårskontrakt med Ängelholm. Trots att han bara gjorde ett mål (samt fyra assist) på 28 matcher stod mittfältaren för ett starkt år i ett Ängelholm i fritt fall.

Ängelholm spelar nästa år i division 1 södra, men med tanke på att Petrovic inte är under kontrakt längre är det inte aktuellt att stanna. Sajten Fotbolltransfers har skrivit att Halmstad, AFC och norska Ålesund är sugna på mittfältaren. För FD medger Petrovic att det finns intresse från allsvenska klubbar.

– Ja, det stämmer.

Vilka klubbar rör det sig om?

– Det vill jag inte kommentera, jag låter det vara osagt från min sida så får vi se vad som händer.

Kan du tänka dig spel i superettan eller är det bara allsvenskan som gäller?

– Jag känner att jag spelmässigt gjort ett bra år i superettan, det har bara varit poängen som fattats. Mina spetsegenskaper håller för allsvenskan, det är nog inte så många i Sverige som är bättre än mig en mot en offensivt. Mitt mål är att spela i allsvenskan nästa säsong och det finns intresse. Speltid är också viktigt, men jag tror att jag kommer klara av att spela i en allsvensk klubb.

Med tanke på att du inte fick spela så mycket i MFF, har du lärt dig en läxa genom att inte gå till en så pass stor klubb?

– Ja, jag vill ändå gå till ett lag där tränaren tror på mig. Mitt mål är kanske inte att gå till en klubb som Malmö FF utan i stället att gå till ett lite mindre lag där jag kan utvecklas och få speltid. Jag tycker att mitt steg till Ängelholm var bra och jag vill tacka tränaren Christian Järdler för mycket som trott på mig hela tiden.

Vad har utvecklats på under din tid i Ängelholm?

– Det här var ju min första hela A-lagssäsong där jag startat mer eller mindre varje match. Rent konkret har jag väl blivit bättre på att utmana en mot en och komma till inlägg. Det är bara målen som fattats, men det kommer när man spelar i ett bättre lag.

När vill du senast få klart med en övergång?

– Helst nu i december.

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
– TWITTER
– FACEBOOK
– INSTAGRAM

ELITEFOOTBALLSveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll