Foto: Bildbyrån

Jan Guillou går till hård attack mot Zlatan Ibrahimovic i det senaste avsnittet av fördomspodden
– Han driver sitt storhetsvansinne för långt, säger Guillou. 

Jan Guillou har tidigare kritiserad Zlatan Ibrahimovic, bland annat för ha förstöra stämningen i landslaget. Nu har han uttalat sig igen om superstjärnan. Den här gången om stjärnans sätt att hantera media.
– Han driver sitt storhetsvansinne för långt och sätter sådan skräck i journalistkåren att ingen vågar kritisera honom för blir man avskuren från Zlatan som sportjournalist har man ett yrkesmässigt minus och det utnyttjar han ju stenhårt.

Det här är inte första gången som Zlatan får kritik för sitt bemötande av journalister. I november förra året skrev journalisten Olof Lundh en lång text i Café där han menade att Zlatan ofta trycker ner journalister som vågar ifrågasätta honom.
– Bevakningen av Zlatan liknar den som medierna ger Carl Gustaf, Victoria, Madeleine och Carl Philip. Det är en fattig bild – som dessutom inte stämmer, skrev Lundh i sin text.