• Publicerat 1 december, 2016
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Utgående kontrakt går ut och det faktum att klubbarna blir allt mer måna om att spika trupperna före det nya årets början blir allt mer klart. Här är lite av det som skedde i dom allsvenska och superettaklubbarna bara under torsdagen.

* Dagen öppnades med att Tom Pettersson presenterades på torsdagen av Östersunds FK. Den tidigare Blåvitt-försvararen har skrivit på ett treårskontrakt med jämtarna.

* IK Frej tappade under säsongen skyttekungen Oke Akpoveta till Dalkurd. Laget hade därefter svårt att hitta en pålitlig målgörare. Nu kan klubben ha hittat en sådan, då Varbergs anfallare Nsima Peter har skrivit på för 1+1 år. 8-7-10 är Peters målskörd för hallänningarna dom tre senaste säsongerna.

* Hampus Nilsson lämnar Djurgården för superettan och Falkenberg, där han är tilltänkt att ta över som förstemålvakt efter Otto Martler. Ett tvåårskontrakt är påskrivet.

* Gefles Tshutshu Tshakasua Wa Tshakasua har fått konkurrens om fotbollssveriges längsta och krångligaste namn av Falkenbergs senaste nyförvärv, 17-årige Herve Patience Prudence Nshimirimana som klubben hämtar från Högaborg. För enkelhetens skull har han artistnamnet ”Passi Prudence”.

* Häckens försvarare Emil Wahlström behövde inte gå omkring kontraktslös speciellt länge. På torsdagen tillkännagav Hisingeklubben att ett nytt tvåårskontrakt är påskrivet med försvarstuffingen. 2017 blir hans 13:e säsong i klubben.

* Trelleborg lånade mittfältstalangen Johan Brannefalk från Malmö FF från sommaren och framåt under den senaste säsongen. Det blev elva matcher för laget från palmernas stad. Nu har klubbarna kommit överens om en permanent övergång. Kontraktet är skrivet på 1+1 år.

* Sirius gick som bekant upp i allsvenskan men en som inte får följa med laget upp i den högsta serien är försvarskuggen Patrick Hopkins. Trots en fin säsong, där han var ordinarie i försvaret och skrapade ihop 2384 minuter i speltid väljer Uppsalaklubben att gå skilda vägar med den gänglige amerikanen.

* En som hade hoppats på kontraktsförlängning var Örebros försvarare Daniel Björnkvist men så blir det inte och efter 3,5 säsong hos Örebro, varav tre säsonger i allsvenskan, där han varit ordinarie i klubbens backlinje får han söka en ny klubbadress.

* GAIS presenterade på torsdagen Erik Westermark från Utsiktens BK. Han spelade mest i försvaret hos Utsikten men är tänkt att fungera som innermittfältare hos dom grön-svart-randiga.

* Helsingborgs tränare Per-Ola Ljung klargör i en intervju med Helsingborgs Dagblad att klubben inte avser att förlänga kontrakten med Jesper Björkman och Lalawele Atakora som därmed lämnar klubben. Däremot finns förhoppning om att kunna förlänga med Mikael Dahlberg.

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
– TWITTER
– FACEBOOK
– INSTAGRAM

ELITEFOOTBALLSveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll