fff

Falkenbergs nya Falcon Alkoholfri Arena är nära. Men efter att ha åkt ur allsvenskan så blir nu den nya hyran tung att bära – så tung att hallänningarna nu gör allt för att förhandla om.
– Den nya hyran blir tre gånger så hög som den vi har haft. Vi förhandlar med kommunen och hoppas på förståelse – för om vi till sist inte ha råd så sitter ju kommunen med ”Svarte Petter”, säger ordförande Lars-Eric Nilsson till FotbollDirekt.se.

Falkenbergs allsvenska liv blev tre säsonger långt för den här gången. Nu väntar ett kärvt ekonomiskt klimat för den tidigare skrällnykomlingen.
Året kommer att sluta med ett klart minusresultat – ännu inte klart hur stort det blir men klart är att Falkenberg gick in i året med ett eget kapital på cirka 1,8 miljoner kronor och att Gustav Nilsson i somras såldes till Bröndby för 5,5 miljoner.
Jämte finns en pågående affär med Jesper Karlsson till Elfsborg som kan ge allt mellan 3-6 miljoner kronor.

Men samtidigt ser minusposterna ser snabbt ut att växa sig stora för ”Laget vid havet”.
Dels för att en allsvensk degradering erfarenhetsmässigt brukar innebära ett intäktsbortfall på 7-8 miljoner kronor men i Falkenbergs fall även för att den nya arenan nu kommer att bli en extra dyr historia.

– Vi sitter i förhandlingar med kommunen och hoppas ju på förståelse. Det är klart att det kommer att bli svårt för oss nu när vi har åkt ur. Hyran som enligt det nya avtalet för den nya arenan kommer att bli tre gånger så hög som vad vi har nu. Det är svårt, det är tufft för oss men vi hoppas ju på kommunens förståelse, säger ordförande Lars-Eric Nilsson till FotbollDirekt.se.

– Vi har ju täckning för att åka ur ekonomiskt och ta ett minusresultat för 2016. Vi har ju ett kapital och får helt enkelt ta av dessa pengar.

Bekymrade miner alltså hos en klubb som under ett par år överbevisade ett fotbolls-Sverige som inte alls ville tro på fotbolls i den lilla halländska idyllen. År där en framtidstro tornade upp sig så pass så att planer på en ny arena drevs igenom.
Ett stort projekt för en liten klubb med bara knappa 27-28 miljoner i omsättning –  där byggkostnaden till sist stannade på totalt cirka 150 miljoner kronor för nya Falcon Arena och med en årshyra som ökar från 700 000 till nära 3 miljoner kronor.

– Vi har redan haft många samtal med kommunen och vi ska träffas i veckan igen. Jag kan bara hoppas för alla parter som jag sade att vi kan hitta en lösning, fortsätter Lars-Eric Nilsson.
– Den nya hyran blir ju tre gånger så hög som den vi har haft. Vi förhandlar med kommunen och hoppas på förståelse för om vi till sist inte ha råd så sitter ju kommunen med ”Svarte Petter”. Jag menar bara att vi måste ju ha råd annars så finns ju ingen hyresgäst om vi till sist inte har råd.

– Man måste komma i håg hur mycket det kostar att åka ur allsvenskan. Det är 7-8 miljoner som försvinner bara i reklam, marknadsföring och tv och tipspengar. Det är klart att vi har försökt förbereda oss på den här dagen. Vi har ju tidigt sett att vi skulle få problem. Men samtidigt går allt inte att förbereda sig för, säger han och pekar på stora intäkter som går miste utanför allsvenskan.

Men samtidigt så har vissa förberedelser ändå gjorts.
Så väl inför säsongen när ledningen vägrade att ryckas med när de stora Gustav Nilsson-pengarna tickade in från Bröndby.
– Många tyckte nog att vi var dumma som inte förstärkte i somras men vi kände att vi hittade helt enkelt inte det vi verkligen ville ha och vi vägrade att chansa. Det är inte så vi jobbar i den här klubben, försvarar sig Falkenbergs ordförande.

Och även om ni hade förstärkt så hade ni kanske ändå slutat i superettan…och inte haft lika mycket att falla tillbaka på ekonomiskt som nu…?
– Precis. Det är så vi känt det, säger han och fortsätter:
– I övrigt har vi en stark kostnadskontroll över våra spelarelöner. Det är kontrakt som är skrivna så att löner justeras efter vilken serie vi spelar i.

Blir Jesper Karlsson-affären med Elfsborg extra viktig nu?
– Den blir viktig för oss. Nej, vi kommer definitivt inte sälja oss billigt.

 

222 thoughts on “PÅ FD: Tunga allsvenska fallet – får svårt att klara hyran

 1. Hiya here, just turned out to be conscious of your post through Search engine, and discovered that it’s very useful. I will appreciate if you keep up these.

 2. I just wish to inform you that I am new to posting and certainly adored your post. Likely I am inclined to bookmark your blog post . You certainly have amazing article information. Value it for swapping with us all of your website document

 3. Thank you a bunch for sharing this with all folks you
  actually know what you’re talking approximately!

  Bookmarked. Please additionally visit my site =).
  We may have a link change contract among us

 4. I merely have to advise you that I am new to wordpress blogging and thoroughly loved your page. Probably I am inclined to save your blog post . You truly have superb article content. Love it for sharing with us your current internet site information

 5. Good morning here, just turned out to be receptive to your blog site through Bing and yahoo, and found that it is seriously entertaining. I will be grateful for should you decide persist this idea.

 6. Be sure that you have Silhouette Studio Designer Edition running and adhere to these easy actions to start! While it is crucial to have Silhouette Studio Designer Edition to import SVGs there is yet another step you’ve got to take to receive them actually cut. I am aware I’ve missed lots of nice anime collection, so should you have any suggestion, don’t hesitate to share about it in the comment section!

 7. I appreciate for nice feedback which frankly designate getting renewed provisitions. The best possibility to make up prices goes lowest cost process which provides the cheapest deals via state on renters insurance against good known agents like Geico ins company located in USA.

 8. Hello! I could have sworn I’ve been to this blog before but after browsing through some of the post I realized it’s new to me. Anyways, I’m definitely happy I found it and I’ll be book-marking and checking back frequently!

 9. Hiya! I know this is kinda off topic however I’d figured I’d ask. Would you be interested in trading links or maybe guest authoring a blog article or vice-versa? My blog goes over a lot of the same subjects as yours and I feel we could greatly benefit from each other. If you might be interested feel free to send me an email. I look forward to hearing from you! Superb blog by the way!

 10. I really enjoy studying on this internet site, it has excellent articles. ”One doesn’t discover new lands without consenting to lose sight of the shore for a very long time.” by Andre Gide.

 11. You really make it appear really easy with your presentation however I find this matter to be actually something which I think I might by no means understand. It kind of feels too complex and very vast for me. I am having a look forward in your subsequent put up, I will try to get the grasp of it!

 12. You’ve made soe goid poiknts there. I checke oon the neet foor more informaation about tthe ssue annd found most individuals will go alonbg woth your views on this website.
  Hi, I doo belive thi iis aan excellent site. I sumbledupon it 😉 I’m
  going to revisitt oncce again since i have book-marked it.
  Mooney and freedom is the greatst wayy tto change, maay youu be rioch and continu too
  guidxe others. It iis apropriate time tto maje a feww plajs for tthe long run annd it iss time too bbe happy.
  I’ve reasd thhis puut up andd iff I mmay I wis too
  counmsel yyou few interessting issues orr
  advice. Mayne youu cann write subswquent artices relating
  too this article. I desire to learn even moe issues aout it!
  http://Www.Cspan.net/

 13. I simply could not go away your web site before suggesting that I really enjoyed the standard information an individual supply for your guests? Is gonna be again often to check out new posts

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *