• Publicerat 16 november, 2016
  • Skrivet av Redaktionen
  • 14 Kommentarer
Foto: Bildbyrån
2014 ankom han som flyktingbarn från Uganda. I år blev han skyttekung i division 3.  Nu tar Hofors AIF:s anfallare Patrick Mulyanti nästa steg i karriären. 18-åringen är klar superettanklubben Dalkurd FF till kommande säsong.

Under säsongen gjorde Patrick Mulyanti 14 mål för Hofors i division 3. Med det blev han skyttekung i division 3 södra Norrland. Nu tar han ett rejält steg upp i seriesystemet. 18-åringen från Uganda är klar för Dalkurds FF som under 2016 kom på en fjärdeplats i superettan.

Värt att notera är att Patrick Mulyanti kom som flyktingbarn till Sverige för bara två år sedan. För dt.se berättar han om sin svåra resa till Sverige och hur han har fått kämpa för att få uppehållstillstånd. Han var aktuell för Dalkurd redan i somras efter att ha provspelat med klubben. Då ångrade han sig i sista stund.

Så här utvecklade han sitt beslut då.

– Jag satt ner med min agent och bestämde att vänta till nästa år. Det är många lag som kommer efter mig och personer runt omkring mig säger att jag kommer att bli professionell, att jag kommer att nå allsvenskan, berättar Patrick Mulyanti.

Nu väljer anfallaren däremot att ta steget upp till svensk elitfotboll. I dagarna bekräftade Hofors på sin hemsida att anfallaren nu lämnar för spel med Dalkurd. Därmed fortsätter resan för spelaren som för cirka två år sedan kom till landet efter flykt. Och så sent som i somras inte ens visste han om han skulle få stanna kvar i Sverige. Men nu blir det alltså spel i superettan för den unge anfallaren från Uganda.

DANIEL FORSBERG