Ena målvakten säkrad – då lämnar den andra

  • Publicerat 31 oktober, 2016
  • Skrivet av Redaktionen
  • 5 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

IFK Norrköping säkrade nyligen upp målvakten David Mitov Nilsson med ett förlängt kontrakt. Michael Langer har även han ett kontrakt som sträcker sig över nästa år. Unge Andreas Vaikla ser däremot ut att lämna klubben.
–  Han har själv aviserat att han inte ser sin framtid i IFK Norrköping, säger Pekings manager Jens Gustafsson till nt.se.

Peking har säkrat upp flertalet spelare på senare tid. Senast i turen var målvakten David Mitov Nilsson som skrivit på ett kontrakt som sträcker över 2019. Diskussioner har även förts med 19-årige Andreas Vaikla, men estländaren har meddelat Peking-tränaren att en fortsättning i klubben inte är aktuell.

– Han har själv aviserat att han inte han ser sin framtid i IFK Norrköping. Då får vi acceptera det. Det är inget dramatiskt i det, även om det alltid är tråkigt när spelare vill lämna oss. Men vi kommer inte övertala någon som inte vill vara här att vara här, säger Jens Gustafsson.

19-åringen har i år stått mellan stolparna vid 13 tillfällen. Vart han tar vägen efter säsongen är ännu oklart.

DANIEL FORSBERG

9 juni

FD SPECIAL: Vårens allsvenska lag - tre Bajen-namn i elvan

Allsvenskan har uppehåll och efter vårens tolv omgångar tar nu FD:s krönikör Magnus Österberg ut säsongens lag så här långt där Hammarby och AIK har flest representanter: tre spelare vardera. Efter tolv omgångar under våren i allsvens

7 juni

EKWALL: MFF:s nya fördel - någonting som AIK saknar

Europakvalet närmar sig. Snart en månad bort - med lottning om tiotalet dagar. AIK, MFF, Norrköping och Häcken är allsvenska bidrag. Frågan är om vi kan drömma om mer än ett i slutspel? Hur som helst stora pengar på spel, ÖFK och MFF har j

2 juni

Peking jublade i Eskilstuna - men pyspunka för cupmästarna

IFK Norrköping tog tre viktiga poäng borta mot AFC Eskilstuna. Men för cupmästarna Häcken blev det bara 0-0 mot Elfsborg - trots en man mer i över en halvlek.  Parallellt med Stockholmsderbyt spelade IFK Norrköping borta mot AFC Eskilstuna

29 maj

FD:s krönikör om Hunts utspel: "Slugt av honom"

IFK Norrköpings ordförande Peter Hunt gick på onsdagen ut i en intervju i Norrköpings Tidningar och berättade att han lagt bort alla förhoppningar om att IFK Norrköping ska kunna konkurrera om ett SM-guld. FotbollDirekts krönikör Magnus Öst

29 maj

Beskedet från Norrköpings "starke man": "Glöm SM-Guldet"

Förra säsongen var IFK Norrköping med och slogs om SM-guldet ända in i slutomgången. Till den här säsongen har klubben gjort en satsning för att vara med i SM-guldstriden. Men nu när 11 omgångar spelats ger klubbens ordförande Peter Hunt u