biljetter Foto: Bildbyrån

Klubbarna i allsvenskan och superettan vill skapa ett gemensamt biljettsystem för hela ligan. Besparingar för klubbarna och en enklare biljettlösning för supportrarna är förhoppningen. Men det går trögt med förhandlingarna. Enligt uppgifter till FD så har ett antal aktörer motsatt sig – som Got Event och AEG.
– Vi för samtal i god ton med samtliga inblandade om detta. Vi är förhoppningsfulla om att hitta en lösning, säger Sef:s generalsekreterare Mats Enquist till FotbollDirekt.se.

Klubbarna i allsvenskan och superettan har gett intresseorganisationen Föreningen Svensk Elitfotboll (Sef) i uppdrag att förhandla fram ett gemensamt biljettsystem för alla klubbar.

Förhoppningen från klubbarnas sida är en enklare och mer överskådlig lösning för besökarna på allsvenskan- och superettanmatcher där man gemensamt biljettsystem enklare kan kommunicera med supportrarna.

Exempelvis planeras en biljett-app där man som supporter enkelt kan ha sina biljettbeställningar, säsongskort och bortakort samlade på ett ställe.
En enda användare skulle behövas vid exempelvis bortaresor och inte som nu att supportern måste skapa flera nya användare beroende på vilket bolag som sköter biljetthanteringen för respektive match.
Tanken är också att kunna baka ihop biljettförsäljningen med olika erbjudanden, till exempel försäljning av merchandise.

Det finns också en förhoppning om att det ska kapa kostnader och på sikt ge större intäkter till klubbarna. Som det är nu blir det för många klubbar uteblivna intäkter bland annat i form av serviceavgifter som tas ut av biljettbolagen, pengar som annars kunnat gå direkt till klubbarna.

Sef fick efter medlemsmötet i mars uppdraget att förhandla med samtliga biljettaktörer som är inblandade på allsvenskan- och superettannivå.
Idag finns en rad olika varianter: Vissa klubbar har själva kontroll över biljettförsäljningen, för andra klubbar sköts det av kommunen, vissa jobbar mot fristående biljettaktörer eller biljettaktörer tillsammans med arenabolag.
För några av klubbarna har det helt enkelt varit en del av paketet man fått på köpet när man skrivit hyresavtal med arenabolagen, till exempel för AIK när man flyttade från Råsunda till Friends Arena.

Enligt uppgifter till FotbollDirekt så är ingen lösning i sikte för klubbarna, då några aktörer motsätter sig ett gemensamt biljettsystem.
Det handlar enligt våra uppgifter om tre aktörer som klubbarna genom Sef ännu inte kunnat komma överens med.
Lagardère, Friends Arenas driftbolag som har kontroll över biljettförsäljningen till AIK:s hemmamatcher. AEG, som sköter biljettförsäljningen för Hammarbys och Djurgårdens matcher via biljettsystemet AXS. Och event- och arenabolaget Got Event i Göteborg som kontrollerar biljettförsäljningen för IFK Göteborg, Häcken, Gais och Örgryte.

Sef:s generalsekreterare Mats Enquist säger att man tror sig kunna nå fram i förhandlingarna.
– Vi för samtal om detta i god ton och vi är förhoppningsfulla om att hinna en lösning, säger, säger Enquist till FotbollDirekt.se.

Enligt våra uppgifter så handlar det om tre aktörer som motsätter sig en gemensam lösning, Lagardère, AEG och Got Event… vad kan du säga om det?
– Jag kan överhuvudtaget inte kommentera förhandlingarna i detalj.

Hur ser ni på möjligheterna att nå en överenskommelse… är det realistiskt att få ihop detta till nästa säsong?
– Det är omöjligt att säga. Det enda jag kan säga är att vi förhandlar om detta och hoppas nå en lösning. Sedan när det blir en komplett lösning, det går inte att svara på än, men jag utgår från att det ligger i alla parters intresse att detta blir bra för våra klubbar och supportrar. Något annat skulle kännas avlägset.

50 thoughts on “AVSLÖJAR: Här gör storbolagen allsvenska fansen till förlorare

 1. Thanks for great feedbacks which really designate getting various provisitions. The better feature to obtain prices that is lowest compare process which provides the best offers on auto and homeowners insurance policy from high ratings companies as nationwide located in USA.

 2. I’m not that much of a online reader to be honest but your blogs really nice, keep it up! I’ll go ahead and bookmark your website to come back down the road. All the best

 3. I’ve been absent for some time, but now I remember why I used to love this website. Thank you, I will try and check back more often. How frequently you update your site?

 4. I wish to thank you for nice survey that truthfully promote getting original concepts. The best feature to make up rates goes low rate compare process that provides the best offers for homeowners insurance provided from high agents like gieco in United States.

 5. I appreciate for clear info which directly designate getting new definitions. The best possibility to obtain quotes that is online quotes comparison process which gives the best offers for rental protection against good known agents like American family from the USA.

 6. I wish to thank you for good information that frankly support choosing unknown positions. The better feature to apply prices goes low rate comparison tool which provides the cheapest deals for auto and homeowners pay day loan provided from best agent as american family located in USA.

 7. I wish to say thank you regarding great review which truthfully designate obtaining various concepts. The most preferable possibility to make up quote that is free comparison tool which provides the best deals for home owners insurance policies from high insurers like American family from the United States.

 8. I appreciate for transparent feedbacks that really help in checking unexplored findings. The most preferable possibility to obtain rates goes online process which gives the most wanted offers on rental insurance policies against top rated insurers as american family from the USA.

 9. I wish to thank you regarding clear review which really designate obtaining emergent definitions. The best possibility to make up quotes is low cost compare which provides the most wanted offers on renter insurance from top rated agents from the USA.

 10. Thanks for nice survey that truthfully support getting novel definitions. The best feature to get prices goes cheapest process that provides the most wanted offers on content insurance coverage by zip code provided from well known agent in US.

 11. I appreciate regarding great info which truthfully help on getting unknown definitions. The better possibility to make up rates that is low rate comparison tool which provides the most wanted offers on renters insurance policy via zip code provided from high ratings insurers in United States.

 12. It is really a great and useful piece of information. I am glad that you shared this useful information with us. Please keep us informed like this. Thanks for sharing.

 13. It¦s actually a nice and helpful piece of information. I¦m happy that you simply shared this useful information with us. Please keep us informed like this. Thank you for sharing.

 14. Somebody essentially help to make seriously articles I would state. This is the very first time I frequented your website page and thus far? I surprised with the research you made to make this particular publish amazing. Wonderful job!

 15. It’s a shame you don’t have a donate button! I’d most certainly donate to this excellent blog! I guess for now i’ll settle for book-marking and adding your RSS feed to my Google account. I look forward to brand new updates and will share this site with my Facebook group. Chat soon!

 16. Hi would you mind letting me know which web host you’re working with? I’ve loaded your blog in 3 different web browsers and I must say this blog loads a lot faster then most. Can you suggest a good web hosting provider at a honest price? Thanks, I appreciate it!

 17. Today, I went to the beach front with my children. I found a sea shell and gave it to my 4 year old daughter and said ”You can hear the ocean if you put this to your ear.” She put the shell to her ear and screamed. There was a hermit crab inside and it pinched her ear. She never wants to go back! LoL I know this is completely off topic but I had to tell someone!

 18. I wish to thank you for great feedback which frankly help in getting emergent concepts. The better feature to choose quotes is cheapest quotes comparison process which gives the cheapest offers for homeowner insurance provided by well known agents in USA.

 19. I wish to say thank you regarding transparent survey that directly help in checking various conclusions. The better possibility to receive prices is cheapest compare which gives the cheapest deals on renter insurance policy against high ratings agent from the United States.

 20. I wish to say thank you regarding good feedback which frankly support choosing original provisitions. The best feature to receive quote is cheapest quotes comparison process which gives the best offers on auto insurance policy provided from good known agent in United States.

 21. Thanks , I’ve just been looking for information about this subject for ages and yours is the greatest I have discovered till now. But, what about the conclusion? Are you sure about the source?

 22. Have you ever thought about writing an e-book or guest authoring on other blogs? I have a blog centered on the same subjects you discuss and would love to have you share some stories/information. I know my audience would appreciate your work. If you are even remotely interested, feel free to send me an e mail.

 23. I appreciate regarding good review which really designate obtaining various concepts and definitions. The best possibility to get quote that is lowest compare which provides the best offers on auto and home insurance provided from well known agent located in United States.

 24. I wish to say thank you regarding clear overlook which frankly help on obtaining emergent concepts. The best feature to make up quotes that is online compare process that provides the most wanted offers on auto and homeowners insurance from well known agent like geico located in United States.

 25. I wish to say thank you for great feedback which directly benefit checking new conclusions. The better possibility to receive rates goes free comparison tool which provides the cheapest deals for house insurance coverage provided by high ratings companies as costco from the United States.

 26. I will immediately clutch your rss as I can’t to find your e-mail subscription link or newsletter service. Do you have any? Please permit me know so that I may just subscribe. Thanks.

 27. It¦s actually a cool and useful piece of information. I am happy that you simply shared this helpful info with us. Please stay us up to date like this. Thank you for sharing.

 28. Simply want to say your article is as astonishing. The clarity in your post is simply cool and i could assume you’re an expert on this subject. Well with your permission let me to grab your RSS feed to keep updated with forthcoming post. Thanks a million and please continue the enjoyable work.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *