BAKU. U17-landslaget har nu landat i Sverige igen. 0-1 mot Holland i kvartsfinalen betydde respass. Lagkapten Joseph Colley resonerade kring varför det blev en förlust.
– Mot Frankrike gjorde vi en väldigt bra match, försvarsspelet var riktigt bra och de kom inte igenom vår backlinje. Mot Holland var vi inte där vi skulle vara. De var först på allt, säger han till FD.

Strax efter slutsignal var det en besviken Joseph Colley som dök upp i mixade zonen. Chelseaproffset stannade dock vid alla journalister som önskade att ställa frågor.
– Just nu är det surt. Jättetråkigt att vi åkte ut. Vi gjorde det vi kunde, men tyvärr räckte det inte, säger Joseph Colley.

Vad tror du att förlusten beror på?
– Vi kanske trodde vi var bättre än vad vi var. Mot Frankrike gjorde vi en väldigt bra match, försvarsspelet var riktigt bra och de kom inte igenom vår backlinje. Mot Holland var vi inte där vi skulle vara. De var först på allt. De fick oss att flytta på oss och tillslut orkade vi inte, säger Colley.

Nederlaget betyder att det var sista U17-landskampen för spelarna som nu övergår till U18-landslaget. Under hela perioden från U15-landslaget till nu har Colley fått förtroendet som lagkapten från förbundskapten Magnus Wikman.
– Det var stort att få vara lagkapten i det här laget, med det här gänget. Vi är nära, ingen är utanför och alla är välkomna när vi gör saker. Det är ett riktigt skönt gäng.

Colley har tidigare berättat att han och Wikman kommer bra överens. Nu är det samarbetet över då Wikman ska starta upp P01-landslaget.
– Magnus är en tränare som litar på sina spelare. Han sätter inte upp en massa regler utan litar på oss och låter oss göra det vi ska göra. Vi är ett lag som inte spelar lika bra som andra lag här i EM, men det vi är bra på är försvarsspelet och han påminner oss alltid om det och pushar oss hela tiden.

Även om Sverige åkte ut en EM-kvartsfinal. Att det var sista matchen med just det här gänget. Och den absolut sista matchen med Magnus Wikman som tränare. Ändå kan Colley leta fram lärdomar från turneringen som han kan ta med sig i framtiden.
– Att kunna ta en sådan förlust som mot Holland. Att acceptera att man kan möta lag som är skickligare än sitt egna och åka ut mot ett sådant lag.

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
TWITTER
FACEBOOK
INSTAGRAM

ELITEFOOTBALLSveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll