• Publicerat 11 maj, 2016
  • Skrivet av Johan Velagic
  • 211 Kommentarer
Foto: Bilbdbyrån

BAKU. Anel Ahmedhodzic har siktet inställt. Det är Premier League som gäller. För att nå dit lämnade han Malmö som spelade i Champions League. Ny klubbadress: Nottingham Forest i Championship.
– Vi har planer om mig att jag ska nå A-laget i Forest, spela där ett tag och sedan gå vidare till en Premier League-klubb, säger Anel Ahmedhodzic till FD.

Den 191 centimeter långe mittbacken (spelat som vänsterback under EM) flyttade i januari till England och Nottingham Forest. Han har snart tillhört klubben i fyra månader och berättar att han trivs bra i sin nya miljö.

– Det är en klubb där man kan snacka med exakt alla, både bland personal och spelare. Behöver man något så är det bara att säga till så får man hjälp med allt, säger Anel Ahmedhodzic.

Han berättar att spelare från utlandet och andra delar av England bor tillsammans i en stor byggnad där alla har sitt egna rum. Ungefär 15 minuter tar det att promenera till anläggningen där även klubbens privata skola ligger.

– När jag fyller 18 år ska jag skaffa egen lägenhet och då får jag bjuda över familjen. Det är en kvinna och man som lagar mat till oss, tar hand om oss och ser till så att allt stämmer. Det är bra standard, säger Ahmedhodzic.

Hur hamnade du i Nottingham Forest?
– De (Nottingham) såg mig i landslaget och tog kontakt med min agent och sedan flöt det bara på därifrån. De ville ha mig på provspel så jag åkte dit och det gick väldigt bra. Efter det ville de ha verkligen ha mig.

Trots intresse från både italienska klubbar och även en Premier League-klubb föll ändå valet på Championshipklubben Nottingham Forest som slutade på en 16:e plats i tabellen i år.

– Största orsaken var at det är lättare att komma till A-laget här. Det är väldigt många i A-laget som hade tagit sig dit från ungdomslaget. Varje vecka har de alltid någon spelare från akademin som är med på bänken, minst. I senaste matchen var det fyra från akademin på bänken och två som startade.

Kontraktet är skrivet på 3,5 år och går ut sommaren 2019, men Ahmedhodzic planerar att han vid det tillfället redan har ett A-lagskontrakt.

– Vi har planer om mig att jag ska nå A-laget i Forest, spela där ett tag och sedan gå vidare till en Premier League-klubb. Inom tre år, innan kontraktet går ut ska jag ha en startplats i A-laget, det är klubbens plan för mig.

När tror du själv att du kan nå A-laget?
Jag har tränat med A-laget många gånger nu och nästa säsong tror jag att jag kommer vara med på bänken minst en gång. Beroende på hur det går kan jag göra min debut nästa säsong. Det är mitt mål.

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
TWITTER
FACEBOOK
INSTAGRAM

ELITEFOOTBALLSveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll