Kralj Foto: Bildbyrån

Malmö FF krossade finska HJK Helsingfors under fredagen med 4-0 och laget avslutade matchen med nästan idel juniorspelare. En av dem var Anton Kralj, som Allan Kuhn valde att hylla.
–  Jag älskar när en ung spelare kommer in och tycker att det är jätteroligt, säger han till Sydsvenskan

Malmö FF kunde knappast ha fått ett bättre genrep inför den allsvenska premiären mot IFK Norrköping om en vecka. Laget var överlägset finska HJK Helsingfors och man vann komfortabelt med 4-0 efter två mål av Markus Rosenberg och ett varsitt av Anders Christiansen och Felipe Carvalho.

I slutet av matchen valde Allan Kuhn att byta ut sina stjärnor mot juniorspelare, vilket gjorde att halva laget då bestod av spelare födda 1997-1999. MFF:s nya tränare hade dock lite problem med vad vissa spelare hette, men han öste ändå beröm över en av sina nya adepter: 164 cm långa yrvädret Anton Kralj

–  Jag älskar när en ung spelare kommer in och tycker att det är jätteroligt. Jag tror att han heter Anton. Det är fotboll för mig, en ung som spelare som vågar, säger Kuhn till Sydsvenskan.

Den offensiva ytterbacken, född 1998, var givetvis nöjd över att få höra Kuhns beröm:

– Det var kul att få bra betyg i A-lagsdebuten, konstaterar Anton Kralj för Sydsvenskan.

Det var dock inte bara Kralj som luftades i genrepet när många av lagets stjärnor var iväg på landslagsuppdrag. Även Mattias Andersson (född 1998), Mattias Svanberg (1999), Teddy Bergqvist (1999), Victor Kristiansson (1998), Isak Redzic (1998) och Dennis Hadzikadunic (1998) fick speltid.

Mattias Andersson spelade 90 minuter som mittback och förutom en något lös bakåtpassning som höll på att resultera i ett HJK-mål såg det stabilt ut.

– Jag uppfattade situationen fel, efter det blev jag lite nervös och skakig. För att jag gjorde fel. Men Allan Kuhn la armen om mig i paus och sa jag skulle slappna av, säger Andersson till Sydsvenskan.

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
– TWITTER
– FACEBOOK
– INSTAGRAM

ELITEFOOTBALL – Sveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *