Elfsborg Foto: Bildbyrån

Elfsborg vann med hela 3-0 mot Halmstads BK under fredagen. Två av målen gjordes av Simon Hedlund.  

Halmstads BK hade det inte enkelt i allsvenskan i fjol och laget spelar i år i superettan efter att inte ha orkat jobba sig kvar i landets bästa serie. I år är målet givetvis att ta steget tillbaka till allsvenskan och laget har onekligen imponerat på försäsongen med avancemang i Svenska cupens gruppspel före IFK Göteborg. Laget höll också jämna steg med BK Häcken i kvartsfinalen, men i matchens sista minut avgjorde göteborgarna – som nu kommer att spela final mot Malmö FF efter 3-2-segern mot Hammarby i söndags.

Under fredagen spelade Halmstad i stället träningsmatch på Borås Arena. I 55 minuter höll hallänningarna jämna steg med Magnus Haglunds mannar, men därefter satte Simon Hedlund 1-0 till hemmalaget efter att Viktor Prodells avslut räddats på mållinjen och Hedlund kunde då enkelt stöta in returen.

Knappa 20 minuter senare satte samme Hedlund 2-0, fint framspelad av Marcus Rohdén, och där och då kändes matchen avgjord. Kort därefter kunde nyförvärvet Jörgen Horn nicka in 3-0 på hörna (sitt fjärde mål under försäsongen), vilket också blev slutresultatet.

Närmast mål i Halmstad var Fredrik Olsson som i matchens slutminuter träffade ribban. För Halmstad väntar premiär i superettan borta mot Sirius nästa måndag. Elfsborg spelar sin premiär dagen innan, borta mot BK Häcken på Bravida Arena.

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
– TWITTER
– FACEBOOK
– INSTAGRAM

ELITEFOOTBALL – Sveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *