BB160321AE026

UPPLANDS VÄSBY. Malmö FF:s danske tränare Allan Kuhn tog tillfället i akt på den allsvenska upptaktsträffen och hyllade de allsvenska lagens sätt att spela fotboll.
– Jag är mycket förvånad över att det är så många lag som försöker spela bra fotboll, det är mycket positivt. I offensiven försöker de flesta lag ha ett eget spel, säger Kuhn.

Allan Kuhn har de senaste åren tränat Midtjylland, Randers och Ålborg i Danmark. Som ny tränare i Malmö FF är han förvånad, och imponerad, av allsvenska lagens sätt att spela fotboll.
– Mycket förvånad över att det är så många lag som försöker spela bra fotboll, det är mycket positivt. I offensiven försöker de flesta lag ha ett eget spel. I Danmark är det ju bara massa långa inkast, säger han skämtsamt om hans landsmän som ibland benämns som ”Skandinaviens brassar”.

Hans MFF har också de en offensiv spelidé. Men den går inte före tre poäng.
– Först och främst vill vi vinna sen skiter jag faktiskt i hur det ser ut. Men jag tror man behöver ett eget spelsätt för att vinna någonting. Men vi vill vara flexibla, kolla på motståndarna, var de ser sämst ut och sen kunna utnyttja det så mycket som möjligt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *