Foto: Bildbyrån

I och med att bandyfinalen spelas på Tele2 Arena i helgen såg det ut som att Hammarby skulle behöva spela semifinalen i svenska cupen på en annan arena. Men nu står det klart att matchen spelas på Tele2 Arena trots allt.

Hammarby tog sig i går vidare till semifinal i svenska cupen genom att slå ut AIK efter straffsparksläggning. I semifinalen väntar nu Häcken, där Hammarby har fördel av hemmaplan.

Matchen ska spelas i helgen, men sedan tidigare står det klart att bandyfinalen kommer att spelas på is på arenan på lördagen. Det faktumet har gjort att det såg ut som att Hammarby skulle få flytta sin match till en annan spelplan, och platser som Södertälje Fotbollsarena, Grimsta IP, Skytteholm och Friends Arena nämndes alla som möjliga spelplatser.

Fotbollskanalen skriver nu att ett intensivt arbete med att få bort is gör spel på Tele2 Arena möjligt. Matchen kommer då att spelas på söndagskvällen.

Enligt FD:s uppgifter står det nu hundra procent klart att semifinalen spelas på Tele2 Arena söndag kväll, då man satt in extraresurser för att få arenan spelklar för fotboll innan helgens slut.

Uppdatering: Häcken har nu bekräftat på sin hemsida att matchen spelas på Tele2 Arena söndag klockan 19. Strax innan klockan 19 bekräftar även Hammarby på sin hemsida att matchen spelas på Tele2 Arena klockan 19 på söndag.

Anton Zetterman – Max Richnau

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
TWITTER
FACEBOOK
INSTAGRAM

ELITEFOOTBALLSveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll