Foto: Bildbyrån

På söndag smäller det. Årets första derby mellan Djurgården och Hammarby går av stapeln i den sista omgången av Svenska cupens gruppspel. Och Djurgårdens fokus är snarare på Svenska cupen-avancemang än att vinna derbyt – även om de förstås går hand i hand.
– Det är en besvikelse att vi inte har avgörandet i egna händer. Men vi ska göra allt för att ta oss vidare och ge oss själva chansen på Europa-spel, säger sportchefen Bosse Andersson till FotbollDirekt.se.

Det är mycket som är i potten för Djurgården på söndag. Derby på Tele2 Arena mot rivalen Hammarby och samtidigt chans att ta sig vidare till slutspel i Svenska cupen. Men om Syrianska å sin sida vinner matchen mot Ljungskile så spelar det ingen roll ifall Djurgården skulle slå Bajen, då är man utslaget ur cupen ändå:
– Det är en besvikelse att vi inte har avgörandet i egna händer, det har vi inte lyckats skapa oss på de här två matcherna. Sen är det ett stort intresse kring matchen på söndag och vi kommer vara så förberedda vi bara kan. Vi jobbar för att gå vidare, det finns inga ursäkter, säger sportchefen Bosse Andersson.

Kan en derbyseger mot Hammarby betyda någonting även om ni inte skulle gå vidare?
– En derbyseger är alltid en derbyseger, men egentligen finns det bara två delar i tävlandet det här året. Vi vill gå så långt som möjligt i cupen och ta oss vidare till Europa. Sen den 3:e april drar allsvenskan igång (för Djurgården). Då är det andra förutsättningar och det som hänt i cupen påverkar inte det. Men självklart är det viktigt att vinna ett derby, men det är viktigare att vinna cupen.