SUDBB150510BB699

Jasmin Sudic. Den forne MFF-stjärnan har överlevt t r e korsbandsskador. Så lite av en saga efter succén med Diego Lugano. I vinter däremot tufft med smärtor och operation – en bild stjärnan nu lugnar.
– Nej, ingen fara med mig. Jag spelade med smärtor förra hösten och har fixat kroppen i vinter så nu har jag ingen smärta längre, berättar han för FD.

Jasmin Sudic kom tillbaka till den allsvenska toppen i fjol och såg tillsammans med Diego Lugano bitvis ut som ett av allsvenskans bästa mittbackspar.
En hjärtvärmande utveckling för 25-åringen som så många gånger varit illa ute i sin karriär.

Uppsvinget i fjol och hur bjässen startade i 18 matcher gjorde så att han under hösten belönades med ett treårskontrakt med göteborgarna.
Men verkligheten hann ändå under höstens senare delar i fatt honom och han fick ont igen.
Han slutförde året med smärtor – men som nu alltså är borta.

– Jag spelade med smärtor i slutet av förra året och har haft en tuffare vinter och fixat kroppen. Men nu känner jag mig frisk igen. Om jag gjort operation? Nej, jag nöjer mig med att säga att jag har fixat kroppen, säger Jasmin Sudic till FotbollDirekt.se.

– Jag mår ju bra nu, det är det enda som är viktigt. Jag tränar ordinarie och har ju spelat två matcher med U21, säger Sudic som ännu inte spelat för Häcken i Svenska cupen.

– Nej, jag har inte ont längre. Det är skönt att bara kunna koncentrera sig på att spela fotboll. Ja, det känns bra. Jag har stora förväntningar inför säsongen. Jag menar att det gick ju bra i fjol, trots att det gjorde ont för mig.

Nu hoppas han på att bli ännu högre rankad i år och vågar jämte tror på Häcken nära, eller rent av i en allsvensk guldstrid igen.
– Alltså redan när jag var 18 år i Malmö FF så fick jag höra att jag var en allsvensk toppback och jag var lika bra i fjol, som då – och jag kommer att vara minst lika bra i år, säger han med pondus till FD.

– Men guldstrid för oss? Jag vet inte. Inte omöjligt. Vem kunde se Norrköping som svenska mästare – och de hade varit nära att åka ur året innan…
– Nej, vi har ett väldigt bra lag och det har vi visat i vinter. Vi spelade ju jämnt mot Shakthar Donetsk i USA. Men vi måste bli jämnare än i fjol om vi ska vara med i toppen. Inte så att vi inte har krigat tillräckligt men vi måste kriga lite, lite till.

Är du lättad över att din kropp höll i hop i fjol – med tanke på tre korsbandsskador?

– Jag är ju stolt över mig själv men samtidigt så är det där ältat nu så mycket med mina skador. Jag måste leva i nuet, jag är smärtfri nu – så et som har varit är skönt att slippa prata om längre.

MISSA INTE – MER OM HÄCKEN

– Härjade loss – fullt ös
– Carlos Strandberg, vad händer?

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
– TWITTER
– FACEBOOK
– INSTAGRAM

ELITEFOOTBALL – Sveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *