• Publicerat 28 februari, 2016
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Jörgen Lennartsson IFK Göteborg Foto: Bildbyrån

IFK Göteborg är ute ur Svenska cupen efter att bara ha spelat 1-1 borta mot IK Frej. I stället är Halmstad redan klara gruppvinnare. 

Efter 1-1 mot Degerfors senast var Blåvitt piskade att vinna i dagens match mot IK Frej i och med att Halmstad stod på maximala sex poäng efter två matcher. Nu mäktade bara Blåvitt med ett 1-1-resultat även i dag vilket innebär att den allsvenska tabelltvåan från i höstas nu är utslagna. Nedan ser ni det viktigaste händelserna från matchen.

Blåvitt tog ledningen mot Frej efter att Victor Sköld nickat in 1-0-målet för gästerna. Kort därefter träffade samme Sköld ribban ett ett skott i straffområdet. Men efter halvtimmen spelad kom kallduschen för göteborgarna. Snabbe Joakim Runnemo kunde kvittera efter att John Alvbåge inte orkade hålla skottet.

Frej hade därefter två halvchanser och laget från Täby bjöd verkligen upp till motstånd denna söndagseftermiddag.

Blåvitt började sedan allt mer ta över och såväl Jakob Ankersen som Sören Rieks bommade jättelägen. I den 79:e minuten prickade Tobias Hysén stolpen och två minuter före full tid träffade även inhopparen Gustav Engvall stolpen. Laget radade upp heta chanser, men det hela slutade 1-1 och IFK Göteborg får nu revanschera sig i allsvenskan i stället.

IFK:s startelva: 

John Alvbåge – Adam Johansson, Hjörtur Hermannsson, Hjalmar Jonsson, Haitam Aleesami – Martin Smedberg-Dalence, Mads Albaek, Sebastian Eriksson, Sören Rieks – Victor Sköld, Tobias Hysén.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *