Foto: Bildbyrån

Innermittfältaren Jens Jacobsson är Sveriges senaste utlandsproffs. 25-åringen har nämligen skrivit på ett treårskontrakt med norska Tromsö. 

Den 25-åriga centrala mittfältaren Jens Jacobsson spelade 20 matcher för Assyriska under 2015 års säsong, men när serien var färdigspelad och Södertäljelaget något överraskande slutade på en imponerande fjärdeplats i tabellen stod det klart att Jacobsson inte skulle bli kvar i klubben.

Sedan dess har 25-åringen, som innan sina två år i Assyriska spelade fyra säsonger i Vasalund, varit kontraktslös. I dag blev han dock presenterad som norska Tromsös senaste nyförvärv. Jacobsson var med och provspelade för Tromsö i matchen mot GIF Sundsvall förra veckan och han ska han imponerat så pass mycket att den norska klubben ville teckna ett treårsavtal med mittfältaren.

Tromsö spelade även mot Hammarby i lördags och då blev det förlust med 2-1. Laget från Nordnorge slutade på en trettondeplats i Tippeligan 2015 och klarade sig därför kvar i högstaligan med minsta möjliga marginal.

Jens Jacobsson befinner sig just nu i Stockholm men han kommer att ansluta till lägret i La Manga tillsammans med resten av laget nästa vecka. Klubbens sportchef Svein-Morten Johansen säger följande till lagets hemsida om sitt svenska tillskott.

– Han gjorde ett gott intryck både på och utanför planen, säger han och fortsätter:

– Han är en skicklig passningsspelare med förmåga att vända på spelet och skapa farligheter framåt. Dessutom har han en aggressiv inställning i defensiven som gör att han ofta vinner bollen från motståndarna.

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
– TWITTER
– FACEBOOK
– INSTAGRAM

ELITEFOOTBALL – Sveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll