• Publicerat 13 februari, 2016
  • Skrivet av Max Richnau
  • 0 Kommentarer
Jordan Larsson Foto: Bildbyrån

Helsingborg åkte på en tung smäll i sitt genrep inför svenska cupen, då man föll med hela 1–4 mot danska division 1–klubben Helsingör. HIF–strikern Jordan Larsson vill dock lugna fansen efter förlusten.
– De behöver inte vara oroliga alls, säger han till FotbollDirekt.se.

Helsingborgs försäsong har varit lite av en berg-och-dalbana resultatmässigt. De inledde året med en förlust mot division 1–klubben Öster, men har följt upp med övertygande segrar mot Halmstad och Hammarby.

I dag åkte HIF på en ny överraskande förlust mot danska division 1–klubben FC Helsingör med hela 1–4.

– Det är en bra fråga vad som hände egentligen. Vi inledde matchen ganska bra tycker jag, skapade bra chanser men satte inte dit bollen. Det som var det större problemet offensivt var att vi hade mycket bollinnehav på deras planhalva men kom ingenstans, vi kunde inte avsluta anfallen. Det gjorde att de kunde få bollen och attackera därifrån. Vi var slarviga med sista passningen, och när vi skulle skjuta dribblade vi istället. Vi var obeslutsamma. Men jag vet inte vad det beror på, säger HIF:s anfallstalang Jordan Larsson till FotbollDirekt.se.

Vad är anledningen till att era resultat svängt så mycket nu under försäsongen?
– Jag är själv förvånad. Vi inleder säsongen med att förlora mot Öster. Sedan gör vi två bra matcher mot Halmstad och Hammarby, och i dag gör vi en dålig match igen. Jag vet inte vad det beror på, det enda jag vet är att vi måste hitta en jämnare nivå. Vi hade samma problem i allsvenskan förra året. Vi kunde vara riktigt bra i en match och sedan jättedåliga i nästa. Det handlar om att hitta en bra lägstanivå.

Nu är det bara en vecka kvar till er första match i svenska cupen mot Gais. Bör fansen vara oroliga efter er insats i dag?
– De ska inte vara oroliga. Vi vet om att vi gjorde en dålig match, men nu rannsakar vi oss själv och tar det på oss, när vi går in i svenska cupen gör vi det med hundra procent fokus och med inställningen att vi ska vinna, precis som vi gör varje match. Så de behöver inte vara oroliga alls.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *