adu1 Foto: Bildbyrån

Enock Kofi Adu missade lägret i Dubai på grund av skada, men nu ska ghananen vara spelklar igen. Faran för MFF är dock om mittfältaren kommer att stanna i klubben då Chicago Fire rycker i 25-åringen.  

Medan Anders Christiansen och Magnus Wolff Eikrem briljerade på lägret i Dubai tvingades Enock Kofi Adu stanna hemma och rehabilitera sin ljumske. Ghananen har dock gjort stora framsteg och på söndag möter MFF Bröndby – en match som 25-åringen kan vara aktuell för.

– Rent medicinsk är han rätt återställd. Men det har ju med antal träning att göra också. Så det är upp till tränaren att bedöma. Det kanske är lite tätt med bara en träning innan match, säger klubbens naprapat Wilner Registre till Sydsvenskan.

Men det långt ifrån säkert att Adu stannar i MFF. Nya tränaren Allan Kuhn förespråkar en betydligt mer offensiv fotboll än vad Åge Hareide gjorde och det är högst oklart om dansken väljer att spela både Oscar Lewicki och Adu i en startelva. Det är mer troligt att den sistnämnde ratas till förmån för de mer offensivt skickliga Anders Christiansen eller Magnus Wolff Eikrem.

Enock Kofi Adu ryktas nämligen vara nära en flytt till USA och Chicago Fire, vilket enligt agenten Hasan Cetinkaya också ska ha varit en anledning till att mittfältaren inte följde med till Dubai.

– Det stämmer. Det är en klubb som vill lägga bud. Adu är på väg att lämna Malmö FF, säger Cetinkaya till Sportbladet och fortsätter:

– Han och familjen tycker att det är ett bra steg att gå vidare till MLS. Adu har varit MFF:s bästa spelare sedan han kom till klubben och det har funnits ett stort intresse.

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
– TWITTER
– FACEBOOK
– INSTAGRAM

ELITEFOOTBALL – Sveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *