ak

DUBAI. Stentufft ute på planen och en domare som inte såg ut att ha kontroll över situationen – mångas bild av MFF mot FCK. Inte MFF-tränaren Allan Kuhns.
– Man ska inte gnälla på domaren, det hade varit dumt första dagen. Det hade varit idiotiskt, säger Kuhn till FotbollDirekt.se.

Det blev tufft ute på planen mellan MFF och FCK. Malmös nye tränare Allan Kuhn är glad över att lagets andra träningsmatch för året fick en tuff karaktär.

– Det är helt okej. Hellre det än att det är ingen som smäller på. Sedan blev det lite mycket då och då, men det fixade domaren och spelarna ihop. Så det är jag nöjd med. Men man går hela tiden efter att vinna i fotboll, säger han och fortsätter:.

– Men jag vet ju också att de är längre fram än oss, och har spelat lite mer ihop än oss, så det accepterar jag, att vi förlorar matchen.

Många på läktaren som reagerade på domarnivån att de tillät för mycket?

– Nej men man ska inte gnälla på domaren, det hade varit dumt första dagen. Det hade varit idiotiskt.

Situationen med Rosenberg och Jörgensen, vad säger du om den?

– Ta det med Rosenberg och Jörgensen istället, det tror jag är bättre.

Däremot är Kuhn kritisk mot kvaliteten på gräsplanen på arenan The Sevens.

– Tyvärr. Den var lite, lite för dåligt när vattnet försvann. Då blev den sämre och sämre. Och det var inte mycket tid till bra passningsspel, så därför var det också enklast att sätta hög press. Och det var det som FCK gjorde mycket i matchen.

Tar du med dig något positivt härifrån?

– Ja, helt klart.

Något speciellt?

– Vi har tränat ihop i två veckor, vi möter ett av Nordens bästa lag, de ligger etta i Superligan. De spelar första matchen 29 februari. Vårt försvarsspel ”over all” är jag nöjd med. Tyvärr släpper vi in mål på en fast situation. Annars är jag väldigt nöjd med vårt försvarsspel.

Anfallsmässigt?

– Det blir ju mycket försvarsspel i dag. Och därför kan man inte vara helt nöjd. Men jag vet vilka vi spelade mot, jag vet det var högt tempo och de är längre fram än oss. Så det har jag inga bekymmer med överhuvudtaget.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *