alvbåge Foto: Bildbyrån

DUBAI. John Alvbåge blev matchhjälte för Blåvitt mot Midtjylland när han räddade två av danskarnas straffar i straffsparksläggningen.
– Det kändes som att den gamla klassiska, stå och vänta på skytten funkade idag, säger han till FotbollDirekt.se efter matchen.

IFK Göteborg vann öppningsmatchen i Dubai International Cup när de efter att ha hämtat upp ett 0-2-underläge till sist vann man mot Midtjylland på straffar. John Alvbåge, som räddade två av straffarna, var ändå inte helt nöjd efteråt – men menar samtidigt att man inte ska vara det under försäsongen.

– Jag hade varit mer orolig om vi varit fantastiska redan nu. Formtoppen ska komma när allsvenskan börjar. Men visst, vi fick inte alls till det spel som vi ville spela i den första halvleken samtidigt som vi hade en rejäl motvind. När de sedan gör sina mål tappar vi energi. I den andra halvleken orkar de inte hålla upp pressen och då spelar vi mer som vi vill med att bygga spelet bakifrån. Det såg mycket bättre ut i den andra halvleken och inhopparna gjorde det bra, konstaterar den erfarne målvakten för FotbollDirekt.se.

En annan förgrundsfigur i matchen var Mads Albaek. Den danske mittfältaren, med bakgrund i just Midtjylland, gjorde båda Blåvitts mål under ordinarie tid. Alvbåge är inte sen att hylla Albaek och resten av laget.

– Kul för Allbaek att han får göra två mål mot sitt gamla lag och såg såklart jätteduktig ut. Sedan är det inte lätt för Tom (Pettersson) som spelat mittfält ända sedan han kom till oss och i dag går han ner och kör mittback. Adam (Johansson) har inte spelat hela tiden men nu gjorde han det jättebra. Smedberg (Martin) såg väldigt bra ut och jag gläds med honom för det är en jävligt bra kille. Jag unnar honom allt och han har sett riktigt bra ut under försäsongen så det är kul.

Du nämnde de flesta inhopparna här, vad säger du om Tobbe (Hysén) och Paka (Patrik Karlsson Lagemyr)?

– Det såg också bra ut, absolut. Paka är ju fin, och jättekul att Tobbe får komma in och känna på det. Jag trodde först det var Tobbe som gjorde mål, sen kom jag på, jävlar han har ju tian nu (skratt). Jag såg bara nummer 7 komma och dra upp den med vänsterfoten i krysset. Det hade varit en hyfsad comeback, första han gjorde.

– Nej men det var fint av Albaek. Bra trupp har vi, bred trupp. Vi går ju runt på mycket folk och testar mycket nu. Inhopparna gör det bra, de som startar gör det bra också.

– Men mycket kan bli bättre också så klart. Jag känner själv också, att spela på helplan… man kör smålagsspel på träningarna, tajmingen sitter inte riktigt ännu. Sen vill vi spela mycket bakifrån, och det var man besviken på i första. De stängde mycket plus att vi hade sån jävla motvind. Så, man vill mer, men vi slog ändå Midtjylland på straffar. Vet inte vad man ska dra för växlar av det… men, helt okej.

Bra att få träna lite straffar också?

– Ja, det är ju aldrig fel. Jag försökte ta tillfället i akt och testa alla möjliga sätt. Men det kändes som att den gamla klassiska, stå och vänta på skytten funkade idag. Det var den taktiken jag höll när jag tog dem. Så ja, det var väl kul på sätt och vis att få två straffar och hjälpa oss till en seger.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *