IFK Göteborg Foto: Bildbyrån

Erik Hamrén avgår som förbundskapten efter EM-slutspelet i sommar. Mängder av namn nämns nu snabbt som kronprinsar och där IFK Göteborgs Jörgen Lennartsson ser ut som en huvudkandidat.
– Jag är övertygad om att han är en av förbundets huvudkandidater och jag har svårt att se att han skulle tacka nej om han verkligen får frågan, anser i dag Ralf Edström för FotbollDirekt.se.

När Erik Hamrén våren 2010 blev förbundskaptensaktuell så reagerade norska Rosenborg starkt. Den norska storklubben ville inte släppa Hamrén och hotade inledningsvis med att kräva tio miljoner av det Svenska fotbollförbundet. Nu blev det inte så och till sist hittades en lösning som gjorde att han gick gratis från Trondheim-klubben.

Frågan är om nu förbundet är på väg att hamna i samma situation igen när bland ett namn som IFK Göteborgs Jörgen Lennartsson ser ut som en högst tänkbar efterträdare. Lennartssons namn har funnits med i tidigare förbundskaptensdiskussioner och nu tar hans namn på nytt plats långt fram. Experten Ralf Edström tror att IFK Göteborg lever farligt och lär behöva en alternativ plan då Lennartsson sannolikt, som Ralf ser det, kommer att uppvaktas.
– Jörgen Lennartsson är definitivt en kandidat för förbundet. Blåvitt lär märka av det här direkt, alla spekulationer. Ja, jag tror att det kommer att störa, oavsett vad alla inblandade säger. Det är mänskligt, anser Ralf Edström för FD.
– Nu är mina egna favoriter Magnus Pehrsson och Ståle Solbakken. Men Jörgen är definitivt med, det är han. Han har ju tidigare varit i förbundets system och har gått i Tommy Söderbergs skola och har lett U21-landslaget. Och så är han en vinnare. Med Elfsborg och så var han ju direkt nära när han nu kom hem till IFK Göteborg.

Jörgen Lennartsson själv visar följande reaktion när GT träffade honom under gårdagen:
– Det får jag fundera på om det blir aktuellt. Just nu är det fullt fokus på Blåvitt. Något annat har jag inte tänkt på, sa han då.

Ralf Edström vill tro att IFK Göteborg redan har förberedelser för ett värstascenario – samt så svårt ett eventuellt avhopp från Lennartsson skulle påverka:
– Det är IFK:s skyldighet att ha en A, B, C och D-plan för om det här verkligen händer. Bara blotta risken. Sedan om han verkligen får frågan, det återstår ju att se men om han får det så skulle det förvåna mig mycket om Jörgen tackar nej. Det är ett speciellt och mycket utsatt jobb men han har kapacitet för att klara av det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *