• Publicerat 1 februari, 2016
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
kennedy-potter Foto: Bildbyrån

SALOU. Östersund slog Hammarby med 2-0 via en offensivt inriktad fotboll. Hammarbys Kennedy Bakircioglu ger nykomlingen beröm för deras sätt att spela, men varnar för en tuff serie.
– I allsvenskan är det många som kommer veta exakt hur de spelar, säger Bajen-kaptenen till FD.

Graham Potter menar att Östersund bara hade gjort 4-5 träningar på stor plan innan vinstmatchen mot Hammarby och han beskriver det som en ”bra match ur ÖFK:s perspektiv”.

Under matchens gång varierade ÖFK sin formation, enligt Potters instruktioner.
– Det beror mycket på vilka spelare vi har tillgängliga och vilka som ger oss störst chans att vinna. Och sedan handlar det om att de förstår det system vi väljer att använda. Så det handlar mer om spelarna än formationen. Ibland kan vi köra fyrback och ibland treback, det är skönt att ha den flexibiliteten, säger ÖFK-tränaren till FD.

Hammarbys lagkapten berömmer nykomlingen, men ger dem samtidigt en ”heads up”:
– De är ett bra lag, de är individuellt skickliga och spelar bra fotboll. Det tror jag att många är eniga om. Sedan får vi se när serien börjar. I allsvenskan är det många som kommer veta exakt hur de spelar och lägga upp taktiken hur man ska göra det mot Östersund. Men väldigt stort av dem ändå att våga spela såhär bra som de gör.

Magnus Österberg – Fredrik Tillberg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *