• Publicerat 17 januari, 2016
  • Skrivet av Redaktionen
  • 1 Kommentar
Foto: Bildbyrån

Behrang Safari bekräftar att han lämnar Basel för att flytta hem till Sverige. Det mesta pekar på en övergång till Malmö FF, men inget är klart än enligt honom själv.
– Vi får se vad som händer, säger han till fotbollskanalen.se.

Behrang Safari gjorde åtta säsonger i Malmö FF innan han efter säsongen 2008 lämnade för schweiziska Basel.

Safaris kontrakt med Basel går ut till sommaren, och klubbens president Bernhard Heusler har tidigare i veckan gått ut och sagt att svensken lämnar klubben vid kontraktsslutet. Något som Safari själv också bekräftar.

– Det som presidenten säger stämmer men sedan är det inte helt klart med Malmö FF. Vi får se vad som händer. Jag vill inte kommentera det mer, det blir så mycket spekulationer, säger han till fotbollskanalen.se.

Inget klart med MFF än enligt Safari – men planen är åtminstone att spela i allsvenskan.

– Ja, det är tanken. Har sett vad ”Mackan” (Markus Rosenberg) gjort och det han gjort är fantastiskt och jag hoppas också få göra det.

Safari menar att det kommer kännas konstigt att lämna Basel, men har nu tagit beslutet att flytta hem.

– Att flytta hem är ett beslut som växt fram och jag har givetvis pratat med familjen och det är snart dags känns det som. Jag har varit ute i åtta år och även om det varit en fantastisk tid så är jag inte ensam och familjen betyder mycket för mig. Det var den största anledningen till att jag tackade nej till landslaget, säger Safari.

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
TWITTER
FACEBOOK
INSTAGRAM

ELITEFOOTBALLSveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll