• Publicerat 6 januari, 2016
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
holmen Foto: Bildbyrån

Sebastian Holmén gjorde en stark säsong i Elfsborg och han fick den något otacksamma rollen att agera mittbackspar med Anders Svensson.
– Jag fick ju rädda upp bakom Anders ett antal gånger, så var det ju, säger 23-åringen till Sportbladet.

Den tidigare svenska landslagsspelaren Samuel Holméns lillebror Sebastian har haft en fint fotbollsår bakom sig. Han fick visseligen ingen speltid i sommarens U21-EM-slutspel, men han var ändå med i truppen och kan därför titulera sig som Europamästare.

Under årets allsvenska säsong med Elfsborg startade 29 matcher och han fick allt som oftast utgöra mittbackspar ihop med Anders Svensson – vilket var något speciellt, uppger Holmén.

– Det var lite speciellt. Han hade ju spelat mittfältare i så många år och hade ett annat tänk. Jag fick ju rädda upp bakom Anders ett antal gånger, så var det ju, säger Holmén till Sportbladet.

I kvällens möte med Estland kommer Holmén att starta tillsammans med Djurgårdens Emil Bergström. Holmén är tydlig med att han vill ut i Europa snarast möjligt.

– Jag siktar definitivt på att ta mig ut i Europa den här säsongen. Jag vill utvecklas och har bäst chans att göra det i en stor liga eller större klubb. Förhoppningsvis kommer jag ut i år, det kan gå fort i fotboll. Än så länge har dock inte Elfsborg varit sugna på att sälja, och jag trivs bra.

Casper Nordqvist 

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
– TWITTER
– FACEBOOK
– INSTAGRAM

ELITEFOOTBALL – Sveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *