PÅ FD: Allsvenska toppklubbar tittar på ”super sub”-succén

PROFFSKOLLEN. Hur gick det för de svenska spelarna utomlands i helgen? Kolla in nedan.  Läs mer i veckans proffskoll. Samuel Armenteros gör just nu succé i Azerbajdzjan – ett namn som har hävdats vara aktuell för allsvenska toppklubbar.

Proffskollen – i samarbete med Elitefootball

NORGE

David Myrestam, Haugesund 18/0
Tillbaka i startelvan efter dom skadeproblem han haft och var den som spelade fram lagkamraten Alexander Stölås till dennes 1-0-mål i den 27:e minuten i matchen mot Sarpsborg (oavgjort 1-1). Myrestam byttes ut under matchens sista 20 minuter.

Johan Andersson, Lilleström 12/2
Skadeproblem stoppar Andersson från spel just nu.

Andreas Linde, Molde 2/0, 0 hållna nollor
Reserv på avbytarbänken när Molde vann med 1-0 mot Rosenborg.

Mattias Moström, Molde 13/1
Molde vann med 1-0 mot Rosenborg. Moström spelade hela matchen.

Mikael Dorsin, Rosenborg 16/1
Skadekänning stoppade Dorsin också mot Molde (förlust 0-1).

William Kurtovic, Sandefjord 8/0
Bänkad från start för andra matchen i följd och fick bara gör ett kort inhopp på tio minuter i bortamatchen mot Bodö/Glimt (förlust 1-2).

Samuel Dirscher, Start 0/0
Är tredjemålvakt och målvaktstränare i klubbens reservlag.

Benny Lekström, Tromsö 6/0, 1 hållen nolla
Lekström får fortsätta finna sig i att vara målvaktsreserv hos Tromsö.

Marcus Hansson, Tromsö 22/1
Tromsö förlorade med 1-2 borta serietvåan Stabaek och är på väg att ramla ur Tippeligaen. Hansson spelade hela matchen på Tromsös mittfält.

Rasmus Lindkvist, Vålerengen 18/3
Satt med på avbytarbänken under hela matchen i 1-0-segern borta mot Mjöndalen.

Robert Lundström, Vålerengen 5/0
Nyförvärvet från GIF Sundsvall spelade hela matchen när Vålerengen vann med 1-0 mot Mjöndalen.

Melker Hallberg, Vålerengen 6/0 (Utlånad från Udinese 0/0)
Spelade från start men mot Mjöndalen men utbytt under matchens sista halvtimme.

Carl Björk, Ålesund 13/1
Fortsätter få göra inhopp hos Ålesund. Fick denna gång, mot Odd (förlust 1-3) hoppa in i den 73:e minuten.

Mikael Dyrestam, Ålesund 21/0
90 minuters spel blev det på nytt för Dyrestam när Ålesund förlorade med 1-3 mot Odd.

Mattias Pedersen, Bärum 17/1
Bärum förlorade med hela 0-5 mot Åsane. Pedersen från start och spelade hela matchen.

Johan Hammar, Fredrikstad 19/1
Skadeproblem stoppar Hammar från spel just nu. Fanns inte med i 2-0-segern mot Bryne.

Sulayman Jobarteh, Fredrikstad 6/0
Petad från start och satt hela matchen mot Bryne på bänken (seger 2-0).

Amin Nazari, Fredrikstad 20/3
Tillbaka i startelvan och spelade hela matchen när Fredrikstad vann med 2-0 mot Bryne.

Admir Bajrovic, Follo 2/0
Helt utanför matchtruppen mot Kristiansund (oavgjort 1-1).

Joakim Wrele, Hödd 21/1
Hödd vann med 1-0 mot Sogndal. Wrele spelade hela matchen.

Liridon Kalludra, Kristiansund 5/0
Fanns med i startelvan men byttes ut under dom sista tio minuterna i matchen mot Follo (oavgjort 1-1).

Conny Månsson, Kristiansund 22/0, 6 hållna nollor
Var på väg mot säsongens sjunde nolla mot Bärum när han släppte in ett kvitteringsmål i den 87:e minuten i matchen mot Follo (oavgjort 1-1).

Tobias Luvenberg, Levanger 6/0
Utanför matchtruppen mot Hönefoss (förlust 0-3).

Rikard Nilsson, Levanger 21/0
Levanger förlorade med 0-3 mot Hönefoss. Nilsson från start och spelade hela matchen.

Andreas Peterson, Levanger 14/0
Otursgubbe när Levanger förlorade med 0-3 mot Hönefoss. Peterson var nämligen den som gjorde Hönefoss första mål i matchen genom ett självmål. Byttes ut under matchens sista fem minuter.

Petrit Zhubi, Nest Stora 5/2
Nest-Sotra förlorade hemma med 2-3 borta mot Sandnes Ulf. Zhubi spelade från start och såg ut att få spela hela matchen men byttes ut i den näst sista matchminuten av ordinarie tid.

Andreas Lindberg, Ranheim 5/0, 2 hållna nollor
Målvaktsreserv när Ranheim spelade 0-0 mot Brann.

Pontus Engblom, Sandnes Ulf 20/15
Precis som vi misstänkte i den förra proffskollen har Engblom åter hittat målformen. Två nya mål i helgen och gjorde både 1-0 och 2-1 i bortamatchen mot Nest Sotra som slutade med en 3-2-seger.

DANMARK

Johan Elmander, Bröndby 8/1
Fortsatt bänkad från start hos Bröndby. Fick dock hoppa in redan i halvtid i bortamatchen mot Ålborg (förlust 1-4).

Johan Larsson, Bröndby 9/1
Larsson spelade hela matchen i 1-4-förlusten mot Ålborg. Drog på sig ett gult kort i den 34:e minuten.

Magnus Eriksson, Bröndby 9/0
Snart tvåsiffrigt antal matcher nu för Eriksson och inget mål. Tålamodet är onekligen stort med den svenske anfallaren från lagledningens håll. Spelade 90 minuter på nytt när Bröndby förlorade med 1-4 mot Ålborg.

Michael Almebäck, Esbjerg 7/0 (Utlånad från Bröndby 0/0)
Bänkad från start mot Randers men fick hoppa in redan i den 23:e minuten i matchen som slutade med förlust, 0-2.

Robin Söder, Esbjerg 5/3
Fanns inte med mot Randers (förlust 0-2).

Mikael Antonsson, FC Köpenhamn 5/0
FCK vann med 1-0 mot Hobro. Antonsson satt hela matchen på avbytarbänken.

Ludwig Augustinsson, FC Köpenhamn 9/1
Augustinsson spelade åter från start och hela matchen och hjälpte FCK hålla nollan mot Hobro (seger 1-0).

Per Nilsson, FC Köpenhamn 3/0
Alltjämt skadad och får vänta på sin comeback hos FCK.

Johan Dahlin, Midtjylland 4/0, 3 hållna nollor
Blir borta en tid på grund av en knäskada.

Petter Andersson, Midtjylland 4/0
För andra matchen i följd var han uttagen i bruttotruppen hos Midtjylland men inte med i matchtruppen. Denna gång när Midtjylland förlorade med 0-1 mot Nordsjälland.

Kristoffer Olsson, Midtjylland 7/0
Fortsatt bänkad från start och fick hoppa in sista 20 minuterna mot Bröndby.

David Moberg Karlsson, Nordsjälland 7/0
Skadade sig under U21-spel med Sverige och väntas bli borta ett tag.

Joel Allansson, Randers 2/0
Inte med i truppen mot Esbjerg (seger 2-0).

Mikael Ishak, Randers 6/2
Har kommit igång med målskyttet på allvar och gjorde säsongens andra mål när han gjorde 1-0 redan i den andra matchminuten mot Esbjerg (seger 2-0).

Karl-Johan Johnsson, Randers 9/0, 4 hållna nollor
Har påbörjat insamlingen av nollor på allvar nu. Fjärde nollan när Randers vann med 2-0 borta mot Esbjerg.

Viktor Lundberg, Randers 9/7
Den tidigare AIK-spelaren verkar ha tappat lite av sin måliver och inget mål för tredje matchen i följd för Lundberg när Randers vann med 2-0 mot Esbjerg. Har nu fått sällskap i skytteligatoppen av Nordsjällands brasilianske spelare Bruninho.

Andreas Blomqvist, Ålborg 0/0
Återigen utanför matchtruppen hos Ålborg.

Rasmus Jönsson, Ålborg 9/2
Andra målet för säsongen för Jönsson när han gjorde 2-0 som inhoppare i den 41:a minuten mot Bröndby. Då hade han hoppat in i den 32:a minuten. Drog dessutom på sig ett gult kort innan matchen var över.

Mikael Rynell, Fredericia 0/0
Fredericia mötte Vendsyssel i fredags och förlorade med 2-3. Vi har tyvärr ingen matchfakta från den matchen, utan hoppas kunna återkomma i nästa veckas proffskoll med hans eventuella medverkan i matchen.

Admir Catovic, Fredericia 5/1
Gjorde ett av Fredericias två mål i förlusten med 2-3 mot Vendsyssel men vi har tyvärr ingen mer matchfakta från den matchen, utan hoppas kunna återkomma i nästa veckas proffskoll med mer specifika uppgifter om Catovic medverkan i matchen.

Viktor Noring, Lyngby 6/0, 1 hållen nolla
Lyngby vann med 3-1 mot Naestved. I skrivande stund har vi tyvärr inte fått någon matchfakta från den matchen, vilket gör att vi inte kan redovisa Norings förehavanaden i matchen.

Ken Fagerberg, Vendsyssel 4/0
Vendsyssel vann med 3-2 mot Fredericia men tyvärr har vi inte fått någon matchfakta från den matchen mer än målgörarna, vilket gör att vi hänvisar till nästa veckas proffskoll när det gäller info kring Fagerbergs eventuella medverkan i matchen.

FINLAND

David Carlsson, FF Jaro 2/0
Skadeproblem har stoppat Carlsson från spel ända sedan slutet av april.

Alibek Aliev, FF Jaro 5/0 (CSKA Moskva 0/0)
Jaro spelade 0-0 mot IFK Mariehamn i torsdags. Aliev från start och spelade hela matchen. I helgen blev det 1-2 mot VPS Vasa på bortaplan. Aliev spelade hela matchen även då och fick dessutom titta på domarens gula kort i den 87:e minuten.

Daniel Örlund, HJK 15/0, 7 hållna nollor
Reservmålvakt när HJK förlorade med 0-2 mot RoPS i helgen.

Bobbie Friberg da Cruz, IFK Mariehamn 20/0
Tillbaka i startelvan när IFK Mariehamn i torsdags spelade 0-0 mot Jaro. På måndagskvällen förlorade IFK Mariehamn med 0-2 mot Inter Åbo. Friberg da Cruz från start men utbytt i halvtid.

Philip Sparrdal Mantilla, IFK Mariehamn 26/1
Sparrdal Mantilla spelade från start och hela matchen när IFK vann spelade 0-0 mot Jaro i torsdags. För ovanlighetens skull var Sparrdal Mantilla bänkad från start på måndagskvällen när IFK förlorade med 0-2 mot Inter Åbo. Fick dock hoppa in i halvtid och bytte då med Friberg da Cruz.

Josef Ibrahim, IFK Mariehamn 14/2
Utanför matchtruppen mot Jaro (oavgjort 0-0) i torsdags. Tillbaka i matchtruppen och spelade hela matchen mot Inter Åbo (förlust 0-2) på måndagskvällen.

Felix Gustavsson, PS Kemi 14/2
Kemi förlorade borta mot PK-35 med 2-5. Gustavsson spelade hela matchen för Kemi.

ISLAND

Carl-Oskar Andersson, Fjardabyggd 4/0
Ingen speltid för Carl-Oskar när Fjardabyggd avslutade säsongen på Island med en 2-6-förlust borta mot Vikingur. Fjardabyggd slutade därmed på sjunde plats i tabellen och 13 poäng från avancemang till högstaligan, Urvalsdeild.

ESTLAND

Ermal Hajdari, FC Infonet 23/6
Bänkad från start mot Nömme i helgen (oavgjort 1-1). Fick hoppa in under matchens tio sista minuter.

BELGIEN

Erik Johansson, Gent 5/0
Skadade sig i samband med landslagsspelet och fanns således inte med mot Standard Liege (seger 4-1).

Erdin Demir, Waasland-Beweren 8/0
Förlust med 1-5 blev det för andra matchen i följd för Waasland-Beweren. Demir spelade från start och hela matchen.

HOLLAND

Mattias Johansson, AZ Alkmaar 4/0
Bänkad från start och blev kvar på avbytarbänken under hela matchen mot Groningen (förlust 0-2).

Muamer Tankovic, AZ Alkmaar 5/0
Fick för andra gången den här säsongen chansen från start och spelade hela matchen när AZ förlorade med 0-2 mot Groningen.

Valmir Berisha, Cambuur 4/0
Debut från start för Berisha när Cambuur spelade 0-0 mot Twente. Dock utbytt redan i halvtid.

Simon Gustafson, Feyenoord 0/0
Skadeproblem stoppar Gustafson från spel just nu.

Dino Islamovic, Groningen 0/0
Islamovic alltjämt på skadelistan hos Groningen.

Rasmus Lindgren, Groningen 3/0
Spelade från start och hela matchen när Groningen vann med 2-0 mot AZ.

Simon Tibbling, Groningen 6/0
Tibbling fortsätter få stort förtroende hos Groningen. 90 nya minuter i 2-0-segern mot AZ.

Simon Thern, Heerenveen 6/3
Heerenveen fick ge sig borta mot NEC med 0-2. Thern spelade hela matchen.

Sam Larsson, Heerenveen 6/1
Precis som lagkamrat Thern fick Larsson spela hela matchen mot NEC (förlust 0-2).

Sam Lundholm, NEC Nijmegen 3/0
Efter två raka matcher utan speltid fick Lundholm göra ett inhopp på tio minuter mot Heerenveen (seger 2-0). Har nu totalt skrapat ihop 76 minuters speltid i den holländska ligan.

Kristoffer Peterson, Utrecht 0/0
Peterson får fortsätta nöta bänk hos Utrecht. Sex raka matcher nu utan inhopp.

Marko Mitrovic, FC Eindhoven 0/0
Inte synlig i matchtruppen när Eindhoven vann med 4-0 på bortaplan mot Oss.

ENGLAND

Martin Olsson, Norwich 1/0
Satt på bänken från start mot Liverpool (oavgjort 1-1) och blev kvar där matchtiden ut.

Sebastian Larsson, Sunderland 4/0
Har blivit bergfast på avbytarbänken hos Sunderland. Fjärde matchen på bänken och något inhopp blev det inte mot Bournemouth (förlust 0-2).

Ola Toivonen, Sunderland 3/0 (Utlånad från Rennes 1/0)
Spelade hela matchen mot Bournemouth (förlust 0-2). Drog på sig ett gult kort i den 85:e minuten.

Kristoffer Nordfeldt, Swansea 0/0, 0 hållna nollor
Fortsätter nöta bänk som reservmålvakt hos Swansea.

Jonas Olsson, West Bromwich 5/0
Såg ut att bli kvar på avbytarbänken under hela matchen mot Aston Villa (seger 1-0) men fick vara med om ett så kallat taktiskt byte och fick hoppa in på fem minuters tilläggstid.

Joel Ekstrand, Watford 0/0
En knäskada stoppar svensken från spel för tillfället.

Marcus Olsson, Blackburn 4/0
Blackburn vann med 3-0 mot Charlton och Olsson var tillbaka i startelvan och spelade hela matchen.

Isak Ssewankambo, Derby 0/0
Får vänta ett tag till på debuten hos Derby.

Alexander Kacaniklic, Fulham 4/0
Utanför matchtruppen mot Sheffield Wednesday (förlust 2-3).

SKOTTLAND

Mikael Lustig, Celtic 3/1
Celtic vann med 6-0 mot Dundee FC. Någon Lustig var dock inte synlig i matchtruppen.

Osman Sow, Hearts 8/2
Hearts förlorade med 1-3 mot Aberdeen. Sow från start och spelade hela matchen.

FRANKRIKE

Niklas Hult, Nice 0/0
En lårskada stoppar Hult från spel för tillfället.

Isaac Kiese Thelin, Bordeaux 3/0
Säsongsdebut från start för Kiese Thelin när Bordeaux spelade 1-1 mot Toulouse.

Zlatan Ibrahimovic, Paris SG 3/1
PSG spelade 1-1 mot Reims i helgen. Ibrahimovic spelade hela matchen. På tisdagskvällen vann PSG med 3-0 mot Guingamp. Ibrahimovic var som vanligt inblandad i mycket hos PSG. Han gjorde ett mål, spelade fram till ett annat och kostade på sig att missa en straffspark.

TYSKLAND

Oscar Wendt, Borussia Mönchengladbach 5/0
Borussia Mönchengladbach förlorade 0-1 mot FC Köln i helgen. Wendt från start och spelade hela matchen.

Branimir Hrgota, Borussia Mönchengladbach 2/0
Tillbaka i matchtruppen och fick göra ett inhopp på en kvart mot FC Köln.

Albin Ekdal, Hamburger SV 4/0
En lårskada stoppar Ekdal från spel för tillfället. Fanns varken med i helgens 0-0-match mot Eintracht Frankfurt eller i tisdagskvällens 0-1-förlust mot Ingolstadt.

Jiloan Hamad, Hoffenheim 0/0
Saknas alltjämt hos Hoffenheim, då han jobbar sig tillbaka från en korsbandsskada.

Pierre Bengtsson, Mainz 4/0
Spelade hela matchen när Mainz vann med 3-1 mot Hoffenheim i fredags.

Joseph Baffo, Eintracht Braunschweig 5/0
Baffo hjälpte i helgen till att hålla nollan när Braunschweig spelade 0-0 mot St Pauli.

Emil Forsberg, RB Leipzig 7/3
Leipzig spelade 1-1 borta mot Heidenheim. Forsberg spelade hela matchen.

Amin Affane, Arminia Bielefeld 3/0
Lämnade Wolfsburg i förra veckan för spel med Arminia Bielefeld för vilka han skrivit på ett tvåårskontrakt. Har redan hunnit med tre matcher i det täta spelschemat. I helgen fick han göra ett inhopp på en kvart borta mot Freiburg (oavgjort 2-2) och på torsdagskvällen blev det en halvtimme mot Bochum (oavgjort 1-1).

SPANIEN

John Guidetti, Celta Vigo 4/0
Ännu inget spel från start för Guidetti. I helgens 2-1-seger borta mot Sevilla var han på nytt bänkad från start och fick hoppa in under matchens tio sista minuter.

PORTUGAL

Victor Nilsson-Lindelöf, Benfica 0/0, Benfica II 1/0
Trots kontrakt med A-laget får Nilsson-Lindelöf hålla till godo med spel i B-laget. Säsongsdebut i helgen när Benficas andralag vann med 1-0 mot Gil Vicente.

ITALIEN

Emil Krafth, Bologna 0/0
Får vänta på sin debut för sin nya klubb.

Oscar Hiljemark, Palermo 4/3
Hiljemark fortsätter visa storform. Inte nog med att han gjorde mål för andra matchen i följd, han stod dessutom för Palermos båda fullträffar när laget förlorade med 2-3 mot Milan. Byttes ut i den näst sista matchminuten av ordinarie matchtid.

Robin Quaison, Palermo 4/0
Fortsätter spela från start och var den som spelade fram Hiljemark till dennes första mål i matchen. Byttes ut med 20 minuter kvar.

Alexander Farnerud, Torino 0/0
På väg tillbaka från sin korsbandsskada.

Pontus Jansson, Torino 1/0
Satt hela matchen mot Sampdoria (seger 2-0) på avbytarbänken.

Filip Helander, Verona 0/0
Tillbringade hela matchen mot Atalanta (oavgjort 1-1) på avbytarbänken.

SCHWEIZ

Behrang Safari, Basel 4/0
Inget spel i schweiziska ligan i helgen. Basel spelar sin nästa match på onsdagskvälllen.

Kim Källström, Grasshoppers 8/0
Inget spel i schweiziska ligan i helgen. Grasshoppers spelar sin nästa match på onsdagskvälllen.

Alexander Gerndt, Young Boys 3/0
Inget spel i schweiziska ligan i helgen. Young Boys spelar sin nästa match på onsdagskvälllen.

Andres Vasquez, Wil 7/1
Inget spel i schweiziska andraligan i helgen. Wil spelar sin nästa match på onsdagskvälllen.

ÖSTERRIKE

Philip Hellquist, Wolfsberger 3/0
Bänkad från start och blev kvar på bänken under hela matchen när Wolfsberger spelade 1-1 mot Salzburg.

MALTA

Billy Berntsson, Qormi 3/0
Tillbaka i startelvan och spelade hela matchen när Qormi vann med 3-0 mot St.Andrews.

Alexander Nilsson, Qormi 3/2
Den tidigare MFF-talangen gjorde sin klart bästa insats på Malta när han stod för två av Qormis tre mål i 3-0-segern mot St.Andrews. Hans andra mål gjordes på straffspark.

GREKLAND

Jakob Johansson, AEK Aten 3/0
Inget spel i grekiska ligan i helgen. AEK spelar sin nästa match på onsdagskvällen.

Robin Olsen, PAOK 3/0, 2 hållna nollor
Inget spel i grekiska ligan i helgen. PAOK spelar sin nästa match på onsdagskvällen.

Jimmy Durmaz, Olympiakos 3/2
Mål för andra matchen i följd när Olympiakos på tisdagskvällen vann med 3-1 borta mot Xanthi. Durmaz gjorde matchens första mål i den 42:a minuten. Han hann också titta på domarens gula kort på tre minuters tilläggstid.

Marcus Berg, Panathinaikos 3/2
Inget spel i grekiska ligan i helgen. Panathinaikos spelar sin nästa match på onsdagskvällen.

CYPERN

Markus Holgersson, Anorthosis 4/1
Anorthosis spelade 0-0 mot Omonia Nicosia. Holgersson spelade hela matchen.

Maic Sema, AEL 2/0
Efter att ha gjort ett fem minuter kort inhopp förra helgen fick han denna helg spela från start och byttes ut i den 73:e minuten mot Ermis (seger 1-0).

TURKIET

Mervan Celik, Akhisar Belediyespor 1/0
Fick nöta bänk under hela matchen när Akhisar förlorade med 0-2 borta mot Istanbul BB.

Alexander Milosevic, Besiktas 0/0
Får vänta ett tag till på säsongsdebuten för Besiktas. Fanns inte med i matchtruppen mot Genclerbirligi (oavgjort 1-1).

Ferhad Ayaz, Gaziantepspor 0/0
Satt på avbytarbänken under hela matchen mot Kayserispor (seger 1-0).

Daniel Larsson, Gaziantepspor 3/0
Spelade från start mot Kayserispor och spelade hela matchen.

Johannes Hopf, Genclerbirligi 3/0, 1 hållen nolla
Hade nolla intakt i en dryg timme mot Besiktas. Släppte dock in ett mål i den 67:e minuten i en match som slutade 1-1.

Panajotis Dimitriadis, Genclerbirligi 4/1
Bänkad från start också mot Besiktas (oavgjort 1-1). Fick dock hoppa in under sista halvtimmen.

Andreas Isaksson, Kasimpasa 5/0, 3 hållna nollor
Den svenske landslagskeepern är redan på väg att göra en bättre säsong än den förra. I helgen höll han sin tredje nolla för säsongen (seger 3-0 mot Eskisehirspor) – lika många som han hade på hela förra säsongen.

Samuel Holmén, Konyaspor 3/0
Spelade hela matchen mot Sivasspor (oavgjort 0-0).

Abdul Khalili, Mersin 5/0
Inkasserade 90 nya minuter när Mersin förlorade med 0-4 mot Osmanlispor.

Erkan Zengin, Trabzonspor 5/2
Trabzonspor förlorade med 0-1 mot Galatasaray. Zengin spelade från start men blev utbytt i den 68:e minuten.

Nahir Besara, Göztepe 4/0
Fanns inte med i matchtruppen mot Denizlispor (seger 2-1).

ISRAEL
Joakim Askling, Beitar Jerusalem 0/0
Efter att ha spelat i Beitars Europa League-matcher har det inte blivit så mycket speltid för Askling. Satt i helgen på avbytarbänken utan att få hoppa in mot Bnei Yehuda (förlust 1-2).

RYSSLAND

Pontus Wernbloom, CSKA Moskva 8/0
Missade CSKA:s målfest mot Saransk när laget vann med 6-4 på bortaplan.

Carlos Strandberg, Ural 2/0 (Utlånad från CSKA Moskva 1/0)
För andra matchen i följd satt Strandberg 90 minuter på avbytarbänken. Denna gång när Ural vann med 3-1 mot Krasnodar.

Andreas Granqvist, Krasnodar 9/0
Krasnodar åkte till Jekaterinburg för möte med Ural. Det blev förlust med 1-3 och Granqvist spelade hela matchen.

AZERBAJDZJAN

Samuel Armenteros, Qarabaq 2/2
Har presenterat sig som en riktig ”super-sub” i sin nya klubb. Historien upprepade sig nämligen i helgen från hans debut – det vill säga att han gjorde mål bara ett par minuter efter att han fått hoppa in. Denna gång gjorde han Qarabaqs 2-1-mål i den 50:e minuten efter att fått hoppa in i halvtid borta mot Kapaz (seger 3-2). Det här borde vara ett namn för allsvenska toppklubbar – ett namn som tidigare gjort sig rubriker på hög nivå i Holland.

SAUDIARABIEN

Nabil Bahoui, Al-Ahli 3/0
Fanns med från start mot Al Wahda (seger 2-0). Spelade nästan hela matchen. Byttes ut med fyra minuter kvar av ordinarie tid.

KINA

Tobias Hysén, Shanghai SIPG 22/12
Tillbaka i målprotokollet när Shanghai SIPG vann med 3-1 mot Guizhou Rehne. Hysén gjorde 2-0-målet i den 76:e minuten, vilket var praktiskt taget ett avgörande mål för matchen.

Niklas Backman, Dalian Aerbin 26/2
Mötte BIT förra helgen och det blev seger med 3-0. Backman spelade hela matchen. Det gjorde han även i helgen när laget spelade 1-1 mot Changbaishan.

Mathias Ranégie, Dalian Aerbin 24/9
Utanför målprotokollet både mot BIT (seger 3-0) förra helgen och den senaste helgen i 1-1-matchen mot Chanbaishan. Spelade 90 minuter i båda matcherna.

THAILAND

August Gustafsson Lohaprasert, Army United 0/0
Army United spelade 3-3 mot Bangkok. Tyvärr har vi inte fått någon matchfakta från den matchen. Vi hoppas kunna redovisa Gustafsson Lohapraserts eventuella medverkan i nästa veckas proffskoll.

USA

Axel Sjöberg, Colorado Rapids 11/0
Skadeproblem stör Sjöberg just nu. Missade helgens 1-3-förlust mot Toronto.

Mohammed Khalid Saeid, Columbus Crew 21/0
För andra matchen i följd tog Columbus en 2-1-seger. Denna gång mot DC United och precis som senast fick Saeid sitta hela matchen på avbytarbänken.