PÅ FD: Blåvittfavoriten visar sitt värde – succé igen

PROFFSKOLLEN. Hur gick det för de svenska spelarna utomlands förra helgen? Kolla in nedan.  Läs mer i veckans proffskoll.

Skadekänning stoppade Myrestam mot Mjöndalen.

Johan Andersson, Lilleström 12/2
Skadeproblem stoppar Andersson från spel just nu.

Andreas Linde, Molde 1/0, 0 hållna nollor
Avstängd efter det röda kortet senast. Tidigare Ljungskilemålvakten Ethan Horvath höl nollan när Molde spelade 0-0 mot Sarpsborg.

Mattias Moström, Molde 9/0
Spelade från start och hela matchen i 0-0-matchen mot Sarpsborg. Varnad i den sista matchminuten.

Mikael Dorsin, Rosenborg 16/1
Utanför matchtruppen mot Vålerengen (seger 2-0)

William Kurtovic, Sandefjord 4/0
Fortsätter få förtroendet från start hos Sandefjord. 90 nya minuter i helgen när det blev 1-1 mot Tromsö.

Samuel Dirscher, Start 0/0
Är tredjemålvakt och målvaktstränare i klubbens reservlag.

Benny Lekström, Tromsö 6/0, 1 hållen nolla
Lekström får fortsätta finna sig i att vara målvaktsreserv hos Tromsö.

Marcus Hansson, Tromsö 19/1
Bänkad från start men fick göra ett tidigt inhopp, redan i den 25:e minuten fick han hoppa in i 0-0-matchen mot Sandefjord.

Rasmus Lindkvist, Vålerengen 16/3
Tillbaka från den skada som hållit honom borta i nästan två månader när Vålerengen förlorade med 0-2 borta mot Rosenberg. Lindkvist spelade från start men då han saknar matchträning byttes han ut drygt tio minuter in på den andra halvleken.

Robert Lundström, Vålerengen 2/0
Hans andra match i norska ligan blev bara drygt 50 minuter lång. Anledningen var att han i matchen mot Rosenborg fick titta på domarens gula kort två gånger och den andra gången i just den 50:e minuten.

Melker Hallberg, Vålerengen 2/0
Spelade från start och hela matchen när Vålerengen förlorade med 0-2 mot Rosenborg.

Carl Björk, Ålesund 11/1
Inget inhopp denna gång för Björk, när Ålesund vann med 2-1 mot Strömsgodset.

Mikael Dyrestam, Ålesund 17/0
Given i startelvan för tillfället och spelade 90 nya minuter när Ålesund vann med 2-1 mot Strömsgodset.

Jakob Orlov, Brann 11/4
Utlånad till Hammarby.

Mattias Pedersen, Bärum 14/1
Bärum förlorade med hela 1-4 mot Levanger i onsdags. Pedersen från start men utbytt tidigt i den andra halvleken.

Johan Hammar, Fredrikstad 19/1
Fredrikstad spelade 1-1 mot serieledande Sogndal i torsdags. Hammar från start och spelade hela matchen. I helgen blev det 2-1-seger borta mot Strömmen men för Hammar blev det bara en knapp första halvleks spel, då han utgick ett par minuter före halvtid på grund av skada.

Sulayman Jobarteh, Fredrikstad 3/0
Bänkad från start och satt hela matchen på avbytarbänken mot Sogndal i torsdags. Var den spelare som bytte med Hammar när denne utgick i slutet av den första halvleken mot Strömmen.

Amin Nazari, Fredrikstad 17/3
Fanns med från start och spelade hela 1-1-matchen mot Sogndal. Inte heller Nazari kunde spela hela matchen mot Strömmen i helgen. Han utgick redan efter en halvtimmes spel på grund av skada.

Joakim Wrele, Hödd 17/1
Hödd vann med 1-0 mot Jerv i onsdags. Wrele tillbaka i startelvan och spelade hela matchen. Även i helgen fanns Wrele med i startelvan när Hödd förlorade med 0-4 mot Levanger. Wrele byttes ut bara tio minuter in på den andra halvleken.

Liridon Kalludra, Kristiansund 1/0
Fanns inte med mot nästjumbon Nest-Sotra i onsdags (seger 1-0). Satt hela matchen på avbytarbänken när Kristiansund vann med klara 3-1 mot Sandnes Ulf.

Conny Månsson, Kristiansund 18/0, 5 hållna nollor
Andra raka nollan och femte för säsongen när Månsson höll nollan mot Nest-Sotra i onsdags (seger 5-0). Höll nollan i ytterligare en dryg timme mot Sandnes Ulf på måndagskvällen när Kristiansund vann med 3-1.

Mathias Carlsson, Levanger 0/0
Ingen debut än för Carlsson hos Levanger.

Tobias Luvenberg, Levanger 6/0
Utanför matchtruppen mot Bärum (seger 4-1) in onsdags. Inte heller inte helgens 4-0-seger mot Hödd fanns Luvenberg med i matchtruppen.

Rikard Nilsson, Levanger 17/0
Levanger vann med 4-1 mot Levanger. Nilsson spelade hela matchen. Drog på sig ett gult kort i den 35:e minuten. Spelade också hela matchen och hjälpte sitt lag hålla nollan i helgens 4-0-seger mot Hödd.

Andreas Peterson, Levanger 10/0
Peterson spelade också från start och hela matchen i onsdags mot Bärum. Även i helgens 4-0-seger mot Hödd spelade Peterson från start och nästan hela matchen. Blev utbytt på en minuts stopptid.

Andreas Lindberg, Ranheim 5/0, 2 hållna nollor
Fick finna sig att vara målvaktsreserv när Ranheim vann med 4-0 mot Hönefoss i helgen. Även i helgens match mot Åsane (seger 2-1) fick Lindberg sitta hela matchen på avbytarbänken.

Pontus Engblom, Sandnes Ulf 17/12
Målformen har klingat av för Engblom som i onsdags på nytt lämnade planen utan tillverkat mål när Sandnes Ulf vann med 2-1 hemma mot Follo. Engblom utbytt under matchens sista tio minuter. I helgen blev det förlust med 1-3 borta mot Kristiansund, då fanns inte Engblom med överhuvudtaget på grund av skadekänning.

DANMARK

Johan Elmander, Bröndby 5/1
Första målet för säsongen för Elmander när han som inhoppare gjorde 3-0 i den 82:a minuten i 4-0-segern borta mot Viborg. Elmander fick hoppa in under sista halvtimmen.

Johan Larsson, Bröndby 4/1
Hjälpte sitt lag hålla nollan när Viborg slogs tillbaka med 4-0.

Magnus Eriksson, Bröndby 5/0
Fem matcher nu för Eriksson och fortfarande en nolla i målprotokollet. Laget gjorde fyra mål mot Viborg men inget signerat Eriksson.

Michael Almebäck, Esbjerg 4/0 (Utlånad från Bröndby 0/0)
Esbjerg vann med 2-1 borta mot Nordsjälland. Almebäck spelade från start och hela matchen.

Robin Söder, Esbjerg 2/1
Andra matchen från start för Söder och då kom också första målet. Han öppnade målgörandet i matchen mot Nordsjälland (seger 2-1) i den 19:e minuten.

Mikael Antonsson, FC Köpenhamn 2/0
Tillbaka i startelvan och spelade hela matchen när FCK spelade 0-0 borta mot serieledande Midtjylland.

Ludwig Augustinsson, FC Köpenhamn 4/0
Spelade på nytt hela matchen för FCK, denna gång när laget spelade oavgjort mot Midtjylland.

Per Nilsson, FC Köpenhamn 3/0
Skadad och får vila från fotbollen till en bit in i september.

Johan Dahlin, Midtjylland 4/0, 3 hållna nollor
Tredje nollan för Dahlin när Midtjylland spelade 0-0 mot FC Köpenhamn.

Petter Andersson, Midtjylland 3/0
Tillbaka i matchtruppen men bänkad från start mot FCK. Fick hoppa in sista halvtimmen.

Kristoffer Olsson, Midtjylland 4/0
Spelade från start mot FCK men byttes ut efter en timmes spel mot just Petter Andersson.

David Moberg Karlsson, Nordsjälland 5/0
Inget mål än så länge för Moberg Karlsson som fanns med från start mot Esbjerg men byttes ut i den 77:e minuten.

Joel Allansson, Randers 1/0
Utanför matchtruppen mot Odense (seger 3-2).

Mikael Ishak, Randers 2/0
Inhoppare för andra matchen i följd hos Randers. Denna gång blev det nästan en halvtimmes spel när han byttes in i den 62:a minuten i 3-2-segern mot Odense.

Karl-Johan Johnsson, Randers 4/0, 1 hållen nolla
Släppte in två mål men det räckte ändå till seger denna gång, då Randers gjorde tre mål framåt mot Odense.

Viktor Lundberg, Randers 4/6
Lundbergs sanslösa målform håller i sig. Inte nog med att han drygade ut ledningen i skytteligan med en match färre spelad än toppkonkurrenterna i skytteligan, han avgjorde dessutom matchen mot Odense med sitt mål i den 80:e minuten. Byttes ut i den 87:e.

Andreas Blomqvist, Ålborg 0/0
Ålborg vann med 3-2 borta mot AGF Århus. Blomqvist bergfast på avbytarbänken och får alltjämt vänta på sin debut.

Rasmus Jönsson, Ålborg 5/1
Första målet för säsongen för Jönsson när han gjorde 3-1 efter en dryg timmes spel mot AGF Århus (seger 3-2).

Mikael Rynell, Fredericia 0/0
Fredericia vann med 1-0 mot FC Helsingör förra helgen. Rynell var inte synlig i matchtruppen i den matchen.

I helgen vann Fredericia med 3-1 mot Vejle. Tyvärr har vi i skrivande stund ingen information om Rynells eventuella medverkan i den matchen, utan vi hoppas kunna redovisa det i nästa veckas proffskoll.

Admir Catovic, Fredericia 1/0
Fick debutera i danska andraligan med ett inhopp i den 68:e minuten i 1-0-segern mot Helsingör förra helgen.

Följde upp den debuten med två mål och två assist i Fredericias cupseger mot Naesby (seger 6-0) i tisdags. I helgen blev det seger med 3-1 mot Vejle i ligaspelet. Tyvärr har vi i skrivande stund ingen information om Catovic eventuella medverkan i den matchen, utan vi hoppas kunna redovisa det i nästa veckas proffskoll.

Viktor Noring, Lyngby 1/0, 1 hållen nolla
Lyngby vann med 1-0 mot Silkeborg förra söndagen. Noring fick chansen mellan stolparna i den matchen och höll alltså nollan. I helgen blev det 1-2-förlust mot Vendsyssel. Tyvärr har vi i skrivande stund ingen information om Norings eventuella medverkan i den matchen, utan vi hoppas kunna redovisa det i nästa veckas proffskoll.

Ken Fagerberg, Vendsyssel 2/0
Vendsyssel vann med 1-0 borta mot Nästved förra helgen. Fagerberg på bänken från star men fick hoppa in efter en knapp timmes spel. I helgen blev det seger med 2-1 mot Lyngby. Tyvärr har vi i skrivande stund ingen information om Fagerbergs eventuella medverkan i den matchen, utan vi hoppas kunna redovisa det i nästa veckas proffskoll.

FINLAND

David Carlsson, FF Jaro 2/0
Skadeproblem har stoppat Carlsson från spel ända sedan slutet av april.

Daniel Örlund, HJK 15/0, 7 hållna nollor
Tystade kritiken efter den mindre bra insatsen i Europa League-spelet, där han släppte in fyra mål mot Astana med att hålla nollan mot Lahtis när HJK vann med 1-0.

Bobbie Friberg da Cruz, IFK Mariehamn 17/0
Satt hela matchen mot KTP på avbytarbänken (förlust 0-1).

Philip Sparrdal Mantilla, IFK Mariehamn 19/1
Återigen spelade Sparrdal Mantilla hela matchen för Mariehamn. Denna gång när det blev förlust mot KTP med 0-1.

Josef Ibrahim, IFK Mariehamn 13/2
Tillbaka i matchtruppen och spelade hela matchen mot KTP.

Felix Gustavsson, PS Kemi 11/1
Tillbaka i startelvan och spelade hela matchen när Kemi vann med 4-0 borta mot Jazz.

ESTLAND

Ermal Hajdari, FC Infonet 19/6
Bänkad från start mot Tulevik i helgen (seger 1-0). Fick hoppa in i den 77:e minuten. På tisdagskvällen vann Infonet med hela 4-2 mot Tammeka. Hajdari helt utanför matchtruppen den gången.

BELGIEN

Samuel Armenteros, Anderlecht 0/0
Ingen Armenteros i matchtruppen mot Oostende (förlust 1-3).

Erik Johansson, Gent 3/0
90 nya minuter för Johansson när Gent vann med 1-0 mot Sint-Truiden. Drog på sig ett gult kort i den 32:a minuten.

Erdin Demir, Waasland-Beweren 4/0
Spelade på nytt 90 minuter när Waasland-Beweren vann med 2-1.

HOLLAND

Mattias Johansson, AZ Alkmaar 2/0
AZ spelade 2-2 mot Excelsior. Johansson spelade hela matchen.

Muamer Tankovic, AZ Alkmaar 1/0
Bänkad från start mot Excelsior. Fick hoppa in i den 57:e minuten i matchen som slutade 2-2.

Denni Avdic, AZ Alkmaar 0/0
Skadeproblem stoppar Avdic från spel.

Valmir Berisha, Cambuur 1/0
Cambuur förlorade med 0-2 mot Feyenoord. Berisha satt hela matchen på avbytarbänken.

Simon Gustafson, Feyenoord 0/0
Utanför Feyenoords matchtrupp mot Cambuur (seger 2-0).

Dino Islamovic, Groningen 0/0
Groningen förlorade med 0-2 mot PSV. Islamovic utanför matchtruppen på grund av skada.

Rasmus Lindgren, Groningen 1/0
Saknades i Groningens matchtrupp mot PSV.

Simon Tibbling, Groningen 2/0
Groningen förlorade med 0-2 mot PSV. Tibbling från start men utbytt i den 83:e minuten. Blev dessutom varnad i den 62:a minuten.

Simon Thern, Heerenveen 2/2
1-1 blev det borta mot Utrecht. Thern spelade hela matchen.

Sam Larsson, Heerenveen 2/0
Fanns med från start och spelade hela matchen mot Utrecht (oavgjort 1-1).

Sam Lundholm, NEC Nijmegen 1/0
Fick debutera för sin nya klubb som inhoppare när NEC förlorade med 0-3 mot Heracles.

Kristoffer Peterson, Utrecht 0/0
Även i Utrecht andra match för säsongen blev det 90 minuter på avbytarbänken för Peterson.

ENGLAND

Martin Olsson, Norwich 0/0
Axeloperationen som han genomgick i juni håller honom borta från spel.

Sebastian Larsson, Sunderland 2/0
1-3 blev det mot Norwich för Sunderland. Larsson från start men hoppade in i halvtid.

Kristoffer Nordfeldt, Swansea 0/0, 0 hållna nollor
Fick vara reserv också mot Newcastle (seger 2-0).

Jonas Olsson, West Bromwich 1/0
Fick debutera från start och hjälpte laget hålla nollan mot Watford (oavgjort 0-0).

Joel Ekstrand, Watford 0/0
En knäskada stoppar svensken från spel för tillfället.

Marcus Olsson, Blackburn 2/0
Blackburn spelade 1-1 borta mot Huddersfield i helgen. Olsson spelade hela matchen. På tisdagskvällen spelade Blackburn 1-1 mot Cardiff. Olsson bänkad från start och blev kvar på avbytarbänken under hela matchen.

Isak Ssewankambo, Derby 0/0
Får vänta ett tag till på debuten hos Derby.

Alexander Kacaniklic, Fulham 1/0
Bänkad från start mot Brighton i helgen (förlust 1-2) men fick hoppa in i den 62:a minuten.

SKOTTLAND

Mikael Lustig, Celtic 2/1
Celtic spelade 2-2 mot Kilmarnock i onsdags. Lustig utanför matchtruppen den gången. Tillbaka i matchtruppen i helgen och gjorde då matchens första mål när Celtic vann med 4-2 mot Inverness. Lustig byttes ut i den 62:a minuten.

Osman Sow, Hearts 4/1
Hearts vann med 2-0 mot Motherwell. Sow från start men byttes ut i den 59:e minuten. Säsongens första mål kom däremot i helgen när Hearts vann med 2-1 mot Ross. Byttes sen ut i den 58:e minuten.

FRANKRIKE

Niklas Hult, Nice 0/0
En lårskada stoppar Hult från spel för tillfället.

Isaac Kiese Thelin, Bordeaux 1/0
Säsongsdebut för Kiese Thelin när han fick hoppa in under matchens sista 20 minuter mot St Etienne (oavgjort 1-1).

Zlatan Ibrahimovic, Paris SG 0/0
En knäskada stoppar ”Ibra” från spel just nu och missade också lagets andra match för säsongen i den franska ligan.

Ola Toivonen, Rennes 1/0
Utanför matchtruppen mot Montpellier (seger 1-0).

TYSKLAND

Oscar Wendt, Borussia Mönchengladbach 1/0
Wendt spelade från start och hela matchen när Mönchengladbach förlorade med 0-4 mot Borussia Dortmund. Förlängde på måndagen kontraktet med Mönchengladbach.

Branimir Hrgota, Borussia Mönchengladbach 0/0
Fanns inte med i premiärtruppen mot Borussia Dortmund.

Albin Ekdal, Hamburger SV 1/0
Debuterade för sin nya klubb med att spela från start mot Bayern München (förlust 0-5). Byttes ut efter en timmes spel.

Jiloan Hamad, Hoffenheim 0/0
Hoffenheim förlorade med 1-2 mot Bayer Leverkusen i säsongspremiären. Hamad utanför premiärtruppen.

Pierre Bengtsson, Mainz 1/0
Fanns med i startelvan mot nykomlingen Ingolstadt (förlust 0-1). Byttes ut under matchens sista fem minuter.

Joseph Baffo, Eintracht Braunschweig 1/0
Debuterade genom att spela från start och 90 minuter när Eintracht Braunschweig förlorade med 0-2 mot Leipzig.

Emil Forsberg, RB Leipzig 3/2
Härlig start på säsongen för Emil Forsberg. Gjorde sitt andra mål för säsongen när han fastställde slutresultatet till 2-0 borta mot Eintracht Braunschweig. Byttes ut under matchens sista tio minuter.

Amin Affane, Wolfsburg II 0/0
Får vänta ett tag till på säsongsdebuten för Wolfsburgs andralag.

SCHWEIZ

Behrang Safari, Basel 2/0
Satt hela matchen på avbytarbänken mot Thun (seger 3-1).

Kim Källström, Grasshoppers 5/0
Grasshoppers tappade två poäng mot nästjumbon Vaduz efter 3-3. Källström spelade på nytt hela matchen.

Alexander Gerndt, Young Boys 2/0
Skadeproblem stoppar Gerndt från spel för tillfället.

Andres Vasquez, Wil 4/1
Wil förlorade med 1-3 mot Wohlen. Vasquez från start men utbytt i halvtid.

ÖSTERRIKE

Philip Hellquist, Wolfsberger 1/0
Just nu indisponibel för sin nya klubb på grund av skada.

TURKIET

Mervan Celik, Akhisar Belediyespor 0/0
Blev häromdagen klar för Akhisar och hann därför inte bli spelklar till Akhisars premiär mot Konyaspor.

Alexander Milosevic, Besiktas 0/0
Fick inleda säsongen med att sitta 90 minuter på avbytarbänken mot Mersin (seger 5-2).

Samuel Holmén, Fenerbahce 0/0
Fanns inte med i Fenerbahces premiärtrupp mot Eskisehirspor (seger 2-0).

Ferhad Ayaz, Gaziantepspor 0/0
Ingen Ayaz synlig i Gaziantepspors premiärtrupp.

Daniel Larsson, Gaziantepspor 0/0
Fanns inte med i Gaziantepspors premiärtrupp.

Johannes Hopf, Genclerbirligi 0/0, 0 hållna nollor
Fick inleda sin sejour i Turkiet som reservmålvakt när Genclerbirligi förlorade med 2-3 mot Rizespor.

Panajotis Dimitriadis, Genclerbirligi 1/1
Vilken debut för den tidigare AIK-spelaren! Gjorde inget mål under sin tid i AIK men i den turkiska ligan behövde han 74 minuter på sig för att göra sitt första, som då betydde 2-1 i matchen mot Rizespor som till slut blev en förlust med 2-3. Spelade hela matchen.

Andreas Isaksson, Kasimpasa 1/0, 1 hållen nolla
Den miserabla fjolårssäsongen är nu lagd till handlingarna. Isaksson inledde den nya med att hålla nollan när Kasimpasa vann med 3-0 borta mot Gaziantepspor.

Abdul Khalili, Mersin 1/0
Spelade från start mot Besiktas (förlust 2-5). Byttes ut i den 82:a minuten.

Erkan Zengin, Trabzonspor 1/1
Trabzonspor vann med 1-0 mot Bursaspor och målet gjordes av Erkan Zengin – ett formbesked som lär vara viktigt för förbundskaptenen Erik Hamrén.

Nahir Besara, Göztepe 1/0
Besara inledde säsongen i den näst högsta turkiska ligan med att spela från start när Göztepe spelade 2-2 mot Elazigspor. Byttes ut under matchens fem sista minuter.

RYSSLAND

Pontus Wernbloom, CSKA Moskva 5/0
CSKA mötte Spartak i ett derby inför nästan 42000 åskådare. CSKA vann med 2-1 och Wernbloom spelade hela matchen.

Carlos Strandberg, CSKA Moskva 1/0
För tredje matchen i följd blev det 90 minuter på avbytarbänken för Strandberg.

Alibek Aliev, CSKA Moskva 0/0
Får vänta ett tag till på debuten för CSKA.

Andreas Granqvist, Krasnodar 5/0
Hjälpte sitt lag att hålla nollan när Krasnodar vann med 2-0 borta mot Zenit.

KINA

Erton Fejzullahu, Beijing 17/5
Fanns varken med i matchtruppen mot Shandong Luneng i onsdags eller i söndagens match mot Shijiazhuang i helgen och uppgifter gör gällande att han just nu är ställd utanför laget på grund av utlänningskvoten.

Tobias Hysén, Shanghai SIPG 19/11
Shanghai SIPG spelade 2-2 mot Henan Jianye i onsdags. Hysén spelade hela matchen men höll sig utanför målprotokollet. I helgen blev det 2-1 mot Hangzhou. Hysén bänkad från start men fick hoppa in i den 72:a minuten.

Niklas Backman, Dalian Aerbin 21/2
Dalian Aerbin vann med 1-0 mot China Fortun. Tyvärr har vi i skrivande stund ingen uppgift kring Backmans förehavanden i den matchen. Vi hoppas kunna berätta om det i nästa veckas proffskoll.

Mathias Ranégie, Dalian Aerbin 20/8
Dalian Aerbin vann med 1-0 mot China Fortun. Tyvärr har vi i skrivande stund ingen uppgift kring Ranégies förehavanden i den matchen. Vi hoppas kunna berätta om det i nästa veckas proffskoll.

THAILAND

August Gustafsson Lohaprasert, Army United 0/0
Tyvärr har vi fortfarande inte fått några uppgifter om Gustafsson Lohapraserts eventuella medverkan i lagets match mot Bangkok United 9 augusti. Vi håller tummarna för att vi kan få fram dessa till nästa vecka, annars tvingas vi ta bort den tidigare Gais-spelaren från proffskollen.

USA

Axel Sjöberg, Colorado Rapids 10/0
Avstängd mot San Jose (förlust 0-1) efter utvisningen senast.

Mohammed Khalid Saeid, Columbus Crew 20/0
Columbus Crew spelar nästa match 20 augusti.

Erik Friberg, Seattle Sounders 5/0
Seattle vann med 4-0 mot Orlando. Friberg spelade hela matchen och assisterade till lagets 2-0-mål