Foto: Bildbyrån

Ludwig Augustinsson gör succé med U21-landslaget i EM, och nu uppges Liverpool visa intresse för den förre BP- och Blåvitt-talangen. Men FC Köpenhamn håller hårt i sin svenska juvel. Enligt uppgifter till FotbollDirekt så har FCK:s ledning satt en prislapp på Augustinsson på fyra miljoner euro.
– Det är ”tullprat” – vi har inte diskuterat det alls. Det finns inga förfrågningar på honom, dundrar FCK:s manager Ståle Solbakken för FotbollDirekt.se.

Ludwig Augustinsson har varit en av U21-landslagets stora stöttepelare under det succéartade EM-slutspelet som kan avslutas med ett historiskt guld för Sverige i kväll.

Flertalet europeiska storklubbar följer nu vänsterbacken, och det senaste är uppgifter från England och Daily Mirror som i dagarna skrev att Liverpool diskuterar en värvning.

Ludwig Augustinsson blev klar för FC Köpenhamn i fjol sommar men anslöt till den danska storklubben först i vintras. Kontraktet med FCK löper ända till juni 2019, med andra ord återstår knappt fyra år av avtalet.

Men intresset från flera håll har fått FCK att dra öronen åt sig – enligt uppgifter till FotbollDirekt så har FCK-ledningen bestämt sig för att i nuläget inte släppa Augustinsson för mindre än fyra miljoner euro, där man har förhoppningar om en affär på minst fem miljoner euro.

En försäljning till den prislappen skulle göra Augustinsson till den dyraste svenske försvararen i någonsin att gå från en skandinavisk klubb. Jon Jönsson såldes från Elfsborg till Toulouse för runt 20 miljoner kronor.

Det finns vidare enligt FD:s uppgifter en vidareklausul hos IFK Göteborg – tolv procent av en övergångssumma tillfaller Blåvitt.

FCK:s manager Ståle Solbakken slår dock i från sig angående en prislapp på Augustinsson, och han hävdar bestämt att FCK inte har någonting att ta ställning till i dagsläget.

– Det är ”tullprat” – vi har inte diskuterat det alls. Det finns inga förfrågningar på honom. Vi har inte haft någon anledning att diskutera vad han skulle kosta, säger Solbakken på klingande norska.

Uppgifter om Liverpool slår FCK-managern snabbt ner på.

– Det är ju bara spekulationer, vi har inte haft några som helst förfrågningar angående Ludwig, inte från dem (Liverpool), inte från någon klubb. Det finns ingen anledning för oss att kommentera det, säger Solbakken, och tillägger att han ser Augustinsson hos sig och FCK ett bra tag till.

– Jag tror det är bäst för Ludwig att vara här hos oss och stabilisera sig ett tag. Sedan tror jag ju inte att han kommer att spela i FCK i fyra år till, men i alla fall två år till kanske. Han är väldigt bra redan men han kan bli ännu bättre.

– Han har haft fin framgång hos oss och gjort väldigt bra. Vi hade hoppats att han skulle göra det bra direkt, och så har det blivit. Vi är väldigt nöjda med honom hittills.

 

MISSA INTE! 

Bekräftar Liverpools intresse för Augustinsson
– Värvade Amartey och Augustinsson – nu stannar han till 2018
– ”Prioritet-Nisse” – nu går han in med miljoner i Blåvitt igen

FÖLJ OSS – FOTBOLLDIREKT – SOCIALA MEDIA

– TWITTER
– FACEBOOK
– INSTAGRAM

ELITEFOOTBALL – Sveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll

 

Anton Zetterman – Ola Gustavsson