Det blev ingen fortsättning i superettan och Brommapojkarna. Då valde Martin Falkeborn en flytt till lilla Egersund, och spel i norska motsvarigheten till division 1. Ett val som kan bli ett lyckokast – nu ska ytterbacken testa med Tippeligaklubben Lilleström.
– Det stämmer. Jag åker dit i morgon och ska göra tre träningar. Så får vi se vad det leder till. Det ska bli väldigt kul, säger Falkeborn till FotbollDirekt.se.

Martin Falkeborn lämnade Brommapojkarna efter säsongen. Ny klubbadress: Egersund i i norska 2.Division, motsvarigheten till svenska division 1. Ett steg neråt kan tyckas, men det kan ha varit helt rätt – efter en stark vårsäsong så får Falkeborn nu chansen på provträning med Tippeligaklubben Lilleström.

– Ja, det stämmer. De (Lilleström) ringde i förra veckan, så jag ska åka och bekanta mig med klubben här innan jag tar semester. Jag åker dit i morgon, ska träna med dem tisdag till torsdag, tre träningar. Så får vi se vad det leder till. Det ska bli väldigt kul, säger till Falkeborn till FotbollDirekt.se.

22-årige Falkeborn kom fram i Brommapojkarnas a-lag i superettan 2012, och var med och spelade upp klubben i allsvenskan. Efter degraderingen i fjol så blev det dock ingen fortsättning, och trots intresse från andra superettanklubbar så valde han en flytt till 2.Division i Norge. Det är dock en klubb som satsar hårt på att klättra och med en gammal allsvensk bekanting som tränare i Magnus Powell.

Falkeborn konstaterar att valet att flytta till Egersund var helt rätt. Laget har en imponerande svit och ligger tvåa i serien.

– Det har gått väldigt bra. Jag har spelat varje match, vi har gått som tåget här på slutet, har sju raka utan förlust och en enda förlust på elva matcher. Så det är helt klart över förväntan. Jag har alltid trott på mig själv och kände att jag behövde en nystart, få förtroendet och spela på min rätt position. Och det har jag fått. Nu har man fått en liten belöning med träning med en Tippeligaklubb, så det känns väldigt kul.

Man får ta ett steg tillbaka för att ta två steg fram? 

– Exakt. Ibland är det så, man får acceptera att man får börja lite längre ner och ta det därifrån. Det blev en nystart, jag kom dit med noll förväntningar men är väldigt positivt överraskad. Visst, det är deras division 1, men det är mycket fart och fläkt där, en fysisk fotboll där mina kvaliteter får komma fram. Jag får göra det jag är bra på, forsa fram mycket i offensiven på min kant.

– Det är klart att jag vill ta steg uppåt, men jag har kontrakt med Egersund och trivs jättebra där också. Så det är bara att gå in och köra här nu, så får vi se vad det leder till.