• Publicerat 13 april, 2015
  • Skrivet av Redaktionen
  • 59 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Hammarby besegrade Djurgården i Stockholmsderbyt på Tele2 Arena. FD:s reporter Fredrik Tillberg var på plats och imponerades mest av supportrarnas insats.
– Fem plus på både Hammarby och Djurgårdens läktarinsatser, säger Fredrik Tillberg.

FEM SNABBA EFTER HAMMARBY-DJURGÅRDEN 2-1

Först och främst – hur var trycket inne på Tele2?
– Fem plus. På båda sidorna. Dessutom feta tifon och ett gäng listiga banderoller. Publiken är bättre än spelarna på planen – som förväntat.

Vad avgjorde matchen?
– Pelle Olsson vann den taktiska matchen i första halvlek, Nanne Bergstrand i den andra. Sedan är det individuella, enskilda prestationer – positiva och negativa – som avgör. Bollen går rakt genom Omar Colleys ben vid det avgörande målet, men det är likväl två magiska avslut från Kennedy Bakircioglu och Nahir Besara.

Någon du vill plussa?
– Sam Johnson var svårfångad i första halvlek men mattades av lite i andra. Kerim Mrabti gjorde en väldigt gedigen insats centralt för Djurgården. För Hammarbys del spelade Kennedy med hjärtat utanpå och gjorde jobbet – inklusive ett klassmål. Men framför allt vill jag plussa Claes Hellgren, Bajens fyscoach.

Någon som var mindre bra?
– Saevarsson och Batan var väldigt vilsna i första halvlek men hade bättre kontroll på sig själva efter paus. Mushekwi borde ha kunnat blanda sig i Djurgårdens offensiv mer. Honom hade Saetra koll på.

Vad säger detta om lagens fortsatta kamp i allsvenskan?
– Njä, vet inte. Det är ett derby liksom. Men det är två jämna lag som lär hålla sig på en mittenplacering under säsongen och kriga med varandra om placeringar. Men hittills ligger Hammarby steget före, uppenbarligen.