Nyheter

PROFFSKOLLEN: Malmö-jagade talangens – nu över 6 300 minuter

PROFFSKOLLEN. Hur gick det för de svenska spelarna utomlands i helgen? Kolla in nedan.  Victor Nilsson-Lindelöf jagas av Malmö FF. Nu har försvararen, som fyller 21 i sommar, spelat över 6300 minuters seniorfotboll i Portugal. Läs mer i veckans proffskoll.

Proffskollen – i samarbete med Elitefootball

DANMARK

Johan Elmander, Bröndby 13/1
Tillbaka i Bröndbys startelva men det blev inte ens en timmes spel i 1-1-matchen mot serieledande Midtjylland. I den 58:e minuten fick han nämligen titta på domarens röda kort efter en ganska brutal tackling. Det röda kortet innebär också att han missar derbyt mot FC Köpenhamn kommande helg.

Johan Larsson, Bröndby 2/0
Spelade från start och hela matchen när Bröndby grejade 1-1 hemma mot serieledande Midtjylland, trots att laget var en spelare färre sista halvtimmen efter Elmanders utvisning.

Robin Söder, Esbjerg 14/4
Trots målet senast var Söder bänkad från start och fick hoppa in under slutkvarten när Esbjerg förlorade med 1-3 mot Ålborg på hemmaplan.

Michael Almebäck, Esbjerg 0/0 (Utlånad från Bröndby 0/0)
Tillbaka i matchtruppen hos Esbjerg men fick sitta hela matchen mot Ålborg på avbytarbänken.

Daniel Larsson, Esbjerg 2/0 (Utlånad från Granada 1/0)
Fick chansen från start mot Ålborg men byttes ut under slutkvarten mot Robin Söder.

Erik Friberg, Esbjerg 2/0
Spelade från start och hela matchen när Esbjerg förlorade med 1-3 mot Ålborg på måndagskvällen.

Johan Wiland
, FC Köpenhamn 0/0, 0 hållna nollor
Skadeproblem stoppar för tillfället Wiland från att vara med och konkurrera om en plats.

Mikael Antonsson, FC Köpenhamn 16/0
FCK förlorade med 0-1 borta mot bottenlaget Odense efter att Martin Jörgensen gjort ett självmål i den 84:e minuten. Antonsson spelade hela matchen.

Ludwig Augustinsson, FC Köpenhamn 2/0
Fick på nytt förtroendet från start och spelade hela matchen när FCK fick ge sig med 0-1 mot Odense.

Per Nilsson, FC Köpenhamn 6/0
För andra matchen i följd blev det 90 minuter på avbytarbänken för Nilsson. Har rejält svårt att ta en ordinarie plats just nu.

Johan Dahlin, FC Midtjylland 2/0, 1 hållen nolla
Efter nollan i debuten höll han den i ytterligare 77 minuter innan Bröndbys makedonier Ferhan Hasani spräckte den i matchen som slutade 1-1.

Petter Andersson, Midtjylland 14/2
Spelade från start men byttes ut under dom sista tio minuterna mot Bröndby (oavgjort 1-1).

Kristoffer Olsson, Midtjylland 6/0
En vadskada stoppar Olsson från spel för tillfället.

David Moberg Karlsson, Nordsjälland 12/0
Fanns med från start mot Hobro (förlust 0-1) men byttes ut drygt 20 minuter kvar av ordinarie tid.

Joel Allansson, Randers 1/0
Fick äran att debutera för sitt Randers genom att spela från start mot jumbon Silkeborg (förlust 1-2). Byttes ut i den 82:a minuten.

Mikael Ishak, Randers 14/5
Efter att ha varit avstängd senast var Ishak tillbaka i matchtruppen hos Randers. Bänkad från start men fick hoppa in i halvtid mot Silkeborg.

Karl-Johan Johnsson, Randers 18/0, 10 hållna nollor
Fick släppa två mål förbi sig när Randers förlorade något överraskande på hemmaplan med 1-2 mot avhängda seriejumbon Silkeborg.

Viktor Lundberg, Randers 18/5
Tillbaka i matchtruppen men fick tillbringa sötrre delen av matchen på avbytarbänken. Var den som fick byta med Joel Allansson i den 82:a minuten.

Andreas Blomqvist, Ålborg 0/0
Satt hela matchen mot Esbjerg (seger 3-1) på avbytarbänken.

Rasmus Jönsson, Ålborg 2/0
Utbytt i den 66:e minuten i debuten förra helgen. Denna helg blev det nästan tio minuter mer speltid. Byttes ut i den 74:e minuten mot Esbjerg.

Linus R. Olsson, AB Köpenhamn 16/3
Uppehåll i den danska andraligan till 15 mars 2015.

Mikael Rynell, Fredericia 14/0

Mattias Mete, Vendsyssel 0/0

Ken Fagerberg, Vendsyssel 17/5

BELGIEN

Jiloan Hamad, Standard Liege 4/1 (utlånad från Hoffenheim 1/0)
Svenskar och belgiska ligan har inte varit någon bra kombination dom senaste åren. Även Hamad är ”drabbad” av detta fenomen och fick nöja sig med åtta minuter långt inhopp hemma mot Cercle Brugge (1-0). Har nu kämpat sig upp i totalt 53 minuters speltid på dom fyra inhopp han gjort hos Liege.

HOLLAND

Mattias Johansson, AZ Alkmaar 22/1
2-0-seger för andra matchen i följd för AZ. Johansson spelade hela matchen och fick titta på domarens gula kort i den 84:e minuten.

Viktor Elm, AZ Alkmaar 18/0
Bänkad från start mot Willem II. Fick hoppa in dom sista 25 minuterna.

Muamer Tankovic, AZ Alkmaar 20/5
Fick tillbringa hela matchen mot Willem II på avbytarbänken.

Rasmus Lindgren, Groningen 14/0
Spelade hela matchen som mittback när Groningen spelade 1-1 mot Ado den Haag.

Dino Islamovic, Groningen 9/0
Inledde 1-1-matchen mot Ado den Haag på avbytarbänken men fick hoppa in under slutkvarten.

Simon Tibbling, Groningen 8/0
Fortsätter få stort förtroende hos Groningen. Spelade hela matchen mot Ado den Haag.

Kristoffer Nordfeldt, Heerenveen 25/0, 7 hållna nollor
Nordfeldt fick släppa in tre mål mot Excelsior på bortaplan i en match som slutade med 0-3-förlust. Sista målet han släppte in var på två minuters tilläggstid.

Viktor Noring, Heerenveen 0/0, 0 hållna nollor
Platsar just nu inte i Heerenveens A-trupp.

Sam Larsson, Heerenveen, 14/5
Skadad i baksidan av ena låret och väntas bli borta i ytterligare ett par veckor.

Simon Thern, Heerenveen 8/2
Hade svårt att glänsa när laget förlorade med 0-3 mot Excelsior.

Denni Avdic, Heracles 14/2 (utlånad från AZ Alkmaar 0/0)
Efter målet senast fick han chansen från start men höll sig utanför målprotokollet när Heracles förlorade borta mot Cambuur med 0-1. Avdic spelade hela matchen.

Rasmus Bengtsson, Twente 17/1
Knäskada stoppar Bengtsson från spel för tillfället.

Oscar Hiljemark, PSV Eindhoven 9/0
Har svårt att ta en ordinarie plats hos PSV och var bänkad för femte matchen i följd och för andra matchen i följd blev han kvar på avbytarbänken under hela matchen.

Kristoffer Peterson, Utrecht 14/1
Käkskadan stoppade honom från spel mot Feyenoord i helgen (oavgjort 0-0).

Samuel Armenteros, Willem II 21/9 (utlånad från Anderlecht 0/0)
Spelade hela matchen mot AZ Alkmaar (förlust 0-2) men får alltså vänta ett tag till på att nå upp i tvåsiffrigt antal mål.

Kevin Kabran, Den Bosch 8/0
Utanför matchtruppen mot Telstar (förlust 1-2).

ENGLAND

Sebastian Larsson, Sunderland 27/3
Har spelat varje match denna säsong för Sunderland och den sviten höll i sig när han spelade 90 minuter mot Manchester U (förlust 0-2).

Jonas Olsson, West Bromwich 4/0
Fortsätter få vänta på speltid hos West Bromwich. Fjärde matchen i följd på bänken utan inhopp när West Bromwich vann med 1-0 hemma mot Southampton.

Modou Barrow, Swansea 7/0
Enligt uppgifter i England är han nu fri från knäproblemen men behöver lite tid på sig för att bli aktuell för spel igen.

Marcus Olsson, Blackburn 32/0
Fortsätter spela två matcher i veckan. I tisdags mötte han brorsan Martin när Blackburn förlorade med 1-2 mot Norwich. Spelade precis som sin bror hela matchen. I helgen blev det 0-0 mot Bournemouth. Olsson spelade 90 minuter även då.

Isak Ssewankambo, Derby 0/0
Än så länge har Ssweankambo mest fått hålla till godo med spel i reservlaget. Skadade sig dock i reservlagsmatchen mot Stoke i slutet av januari och har inte spelat sedan dess.

Alexander Kacaniklic, Fulham 9/1
0-3 mot Wolves förra tisdagen och seger med 2-0 mot Derby i helgen. Båda matcherna fick dock Kacaniklic bevittna från avbytarbänken.

Martin Olsson, Norwich 30/1
Precis som broder Marcus får Martin mycket speltid just nu. Gick vinnande ur striden mot Marcus Blackburn i tisdags (2-1) och i helgen blev det 2-0 mot Ipswich. Olsson spelade 90 minuter i båda matcherna. Mot Ipswich ådrog han dessutom på sig ett gult kort.

Joel Ekstrand, Watford 21/1
Hjälpte sitt lag hålla nollan i tisdags mot Rotherham (seger 3-0) och passade också på att spela fram till lagets 2-0-mål i den 54:e minuten. I helgen mot Leeds (seger 3-2) spelade också Ekstrand från start men utgick strax före halvtid med känningar i baksidan av ena låret.

SKOTTLAND

John Guidetti, Celtic 19/7 (Utlånad från Manchester C 0/0)
Celtic tog sin andra raka seger med 4-0 när Aberdeen besegrades i helgen. Guidetti bänkad från start men inbytt drygt 20 minuter från full tid.

Mikael Lustig, Celtic 5/2
Skadekänning stoppade Lustig från spel mot Aberdeen.

Osman Sow, Hearts 14/9
Hearts hade en rejäl urladdning mot Cowdenbeath och vann med 10-0. Sow hoppade in efter knappt en timmes spel och var den som gjorde 9-0 och 10-0.

TYSKLAND

Branimir Hrgota, Borussia Mönchengladbach 17/2
Målet senast gjorde att han fick chansen från start mot Paderborn (seger 2-0) men höll sig utanför målprotokollet denna gång och byttes ut med drygt 20 minuter kvar.

Oscar Wendt, Borussia Mönchengladbach 15/1
90 nya minuter för Wendt när han hjälpte sitt lag hållla nollan mot Paderborn (seger 2-0).

Pierre Bengtsson, Mainz 6/0
Spelade från start och hela matchen när Mainz förlorade med 0-2 borta mot Hoffenheim.

Emil Forsberg, Leipzig 4/0
Leipzig tog sin första seger 2015 när laget vann med 3-2 hemma mot Union Berlin i en match som hade en blixtrande öppning. Ställningen var 3-1 redan efter 13 minuters spel (!) Forsberg spelade från start och var för övrigt den som spelade fram till lagets 3-1-mål i den 13:e minuten. Han byttes sedan ut med sju minuter kvar.

Amin Affane, Wolfsburg II 17/9
Satt hela matchen på avbytarbänken mot Havelse (seger 2-1).

Sebastian Starke Hedlund, Schalke 04 II 5/0
Tillbaka på avbytarbänken men fick inte hoppa in när Schalkes andralag spelade 1-1 borta mot Wattenscheid.

Christian Rubio Sivodedov, Schalke 04 II 0/0
Ännu ingen debut för den tidigare Djurgårdstalangen.

FRANKRIKE

Isaac Kiese Thelin, Bordeaux 6/1
Han behövde sex matcher på sig. Sedan kom första målet. Han gjorde 1-0-målet i den 18:e minuten mot Reims (oavgjort 1-1). Undgick dessutom att bli utbytt.

Niklas Hult, Nice 22/1
Nice förlorade med 1-2 borta mot Montpellier. Hult spelade hela matchen. Drog dessutom på sig ett gult kort i den 39:e minuten.

Zlatan Ibrahimovic, Paris SG 19/11
Avstängd när PSG spelade 0-0 mot Monaco.

Ola Toivonen, Rennes 20/6
Spelade från start men byttes ut redan innan en timmes spel. Då hade han tidigare stått för något som var matchens miss och vittnade lite om att detta inte var Toivonens kväll, då var det lika bra att lämna och ta nya tag till nästa match.

PORTUGAL

Victor Nilsson-Lindelöf, Benfica II 29/1
Benficas andralag vann i tisdags med 3-2 borta mot Atletico CP. Nilsson-Lindelöf spelade hela matchen. I helgen blev det förlust med 1-3 mot Uniao Madeira. Nilsson-Lindelöf spelade hela matchen även då. Drog dessutom på sig ett gult kort i den 19:e minuten. 20-åringen har nu spelat över 6000 minuter seniorfotboll nere i Portugal och blir allt mer rutinerad trots hans unga ålder.

ITALIEN

Albin Ekdal, Cagliari 23/4
Spelade hela matchen för Cagliari när laget förlorade med 1-2 mot Verona.

Robin Quaison, Palermo 10/2
Satt hela matchen på avbytarbänken.

Carlos Garcia, Parma 0/0
Just nu en bit ifrån att platsa hos A-laget. Står heller inte noterad för någon match för Primavera-laget så här långt denna säsong.

Alexander Farnerud, Torino 15/1
Torino vann med 1-0 Napoli. Farnerud spelade hela matchen.

Pontus Jansson, Torino 6/0
Spelade från start senast – bänkad mot Napoli i helgen och blev kvar på bänken matchtiden ut.

Melker Hallberg, Udinese 3/0
Udinese mötte Cesena på bortaplan. Hallberg utanför matchtruppen, då han rehabilterade dom knäproblem han haft.

SCHWEIZ

Dusan Djuric, Aarau 13/1
Efter två raka matcher i startelvan var det avbytarbänken som gällde för Djuric när laget mötte Zürich på bortaplan. Matchen slutade 0-0 och Djuric blev kvar på bänken matchtiden ut.

Richard Magyar, Aarau 2/0
En som däremot fick spela hela matchen mot Zürich var Magyar. Det var andra matchen i följd som Magyar fick spela från start i.

Behrang Safari, Basel 16/0
Fick sitta hela matchen mot Vaduz (seger 1-0) på avbytarbänken.

Alexander Gerndt, Young Boys 4/2
Fanns med på planen under hela matchen när Young Boys spelade 0-0 borta mot FC Thun.

Andres Vasquez, FC Wil 12/3
Bänkad för tredje matchen i följd. Denna gång, borta mot Lugano, blev det dock ett inhopp på sex minuter.

ÖSTERRIKE

Philip Hellquist, Wiener Neustadt 3/2
Jumbon Wiener Neustadt tog en viktig trepoängare när laget vann hemma mot Austria Wien med 1-0 och har nu häng på lagen ovanför strecket. Hellquist spelade hela matchen mot Austria Wien.

SERBIEN
Mischell Miljevic, Radnik Surdulica 1/0
Uppehåll i den serbiska andraligan till lördag 7 mars 2015.

GREKLAND

Jimmy Durmaz, Olympiakos 15/2
Allt spel i den grekiska högstaligan är tillsvidare uppskjuten på grund av publikoroligheter.

Emir Bajrami, Panathiniakos 4/0

Valmir Berisha, Panathinaikos 0/0 (Utlånad från Roma 0/0)

Marcus Berg, Panathinaikos 14/7

Sotirios Papagiannopoulos, PAOK 4/0

Jakob Johansson, AEK Aten 8/0
AEK vann seriefinalen mot Panachaiki med 2-1 i tisdags. Johansson spelade hela matchen. I helgen vann AEK med 2-0 mot Episkopi på bortaplan. Johansson spelade 90 minuter även då.

TURKIET

Alexander Milosevic, Besiktas 0/0
Har nu opererats och rapporter från Turkiet gör att han kan komma att göra comeback redan om ett par veckor.

Samuel Holmén, Bursapor 18/1 (Utlånad från Fenerbahce 0/0)
Utbytt på fyra minuters tilläggstid förra helgen. Senaste helgen mot Mersin blev han inbytt på fyra minuters tilläggstid. Det blev med andra ord inte många sekunder på planen för Holmén.

Ferhad Ayaz, Gaziantepspor 4/0
Bänkad från start också mot Kasimpasa (förlust 0-2). Inbytt med drygt kvarten kvar av matchen.

Mervan Celik, Genclerbirligi 17/1
Utanför matchtruppen mot Sivasspor (oavgjort 0-0).

Andreas Isaksson, Kasimpasa 19/0, 3 hållna nollor
Tillbaka efter dom skadeproblem han haft men mer än en roll som reservmålvakt på avbytarbänken blev det inte mot Gaziantepspor (seger 2-0).

Mahmut Özen, Kayseri Erciyesspor 5/0
Helt utanför matchtruppen mot Galatasaray (förlust 1-3).

Abdul Khalili, Mersin Idmanyurdu 20/1
Khalili spelade återigen från start hos Mersin. Byttes ut under matchens sista 25 minuter.

Deniz Öksuz, Sivasspor 0/0
På bänken som reservmålvakt när Sivasspor spelade 0-0 mot Genclerbirligi.

Erkan Zengin, Trabzonspor 5/0
Spelade från start men utbytt under matchens sista tio minuter mot Karabukspor.

CYPERN

Markus Holgersson, Anorthosis Famagusta 20/0
Anorthosis förlorade med 0-2 borta mot Apollon. Men laget är ändå sedan en tid tillbaka klart för slutspelsserien som tar sin början kommande helg. Holgersson spelade hela matchen mot Apollon.

Maic Sema, AEL 5/0
Spelade från start och hela matchen borta mot nästjumbon Othellos (oavgjort 0-0).

MALTA
Billy Berntsson, Qormi FC 5/0
Fick chansen från start mot serietrean Valetta (förlust 1-3) men byttes ut i halvtid.

Alexander Nilsson, Qormi FC 2/0
Var den spelare som i halvtid byttes in i stället för Berntsson.

ISRAEL

Joakim Askling, Hapoel Ber’Sheva 1/0
Ber’Sheva vann med 2-1 mot Ironi Kiryat Shoma. Ingen Askling synlig i matchtruppen.