• Publicerat 5 september, 2014
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Simon Thern, Ricardinho och Markus Halsti sitter alla på utgående kontrakt med Malmö FF – och klubbens sportchef Daniel Andersson vet inte om trion kommer att förlänga. Därför tittar han nu på andra spelare på deras positioner.

Det är för Sydsvenskan som Andersson bekräftar att MFF inlett sin spaning inför nästa säsong.
– Jag har börjat titta på spelare i positioner där vi har de som har utgående kontrakt i vinter, säger han till tidningen.

Malmö kollar alltså efter spelare både i backlinjen och på mittfältet. Simon Thern och Markus Halsti har spelat mest centralt mittfält under den senaste tiden, medan Ricardinho hållit till på vänsterbacksplatsen. Alla tre har fått kontraktsförslag på en förlängning med de himmelsblå.
– Jag har vare sig positiva eller negativa besked från någon, men tiden talar ju inte för att chanserna ökar och därför har jag börjat jobbet med att titta på en del alternativ, säger sportchefen Daniel Andersson.

Högerbacken Matias Conchas framtid är dock oklar. Där är det inte säkert att MFF erbjuder en förlängning.

Daniel Andersson bekräftar annars att man fortfarande är intresserat av ghananen Anthony Annan, 28, som var väldigt nära en flytt till MFF i vintras. Han lämnade Schalke 04 i sommar och skrev då på ett ettårskontrakt med HJK Helsingfors i Finland.
– Vi har koll på honom och det ska bli intressant att följa honom på ganska nära håll i HJK Helsingfors, säger sportchefen.

Sydsvenskan rapporterar också att målvakten Robin Olsen och mittbacken Filip Helander, vars kontrakt går ut nästa år, har även dem fått förslag på förlängning från MFF.