Nyheter

PROFFSKOLLEN: MFF:s stortransfer lever roddigt liv i ”Elton John-land”

ANNONS

 

PROFFSKOLLEN. Hur gick det för de svenska spelarna utomlands i helgen? Kolla in nedan.

Proffskollen – i samarbete med Elitefootball

NORGE
Erdin Demir, Brann, 6/0
Brann spelade i onsdags mot Haugesund och förlorade med 1-3. Demir på avbytarbänken från start men inbytt under matchens sista 25 minuter. Hann slå ett par fina inlägg mot straffområdet som dock inte förvaltades av lagkamraterna. För kort speltid för betyg hos VG. I helgen blev det 1-1 borta mot Start. Demir utmärkte sig inte mer än någon annan och fick betyget 5/10 hos VG.

Markus Jonsson, Brann, 4/0
Skadekänning stoppade Jonsson från spel mot Haugesund i onsdags och mot Start i helgen.

Jakob Orlov, Brann 7/4
Orlov fortsätter producera mål också i den norska ligan. I onsdags gjorde han Branns enda mål när han gjorde 1-0 i den 27:e minuten mot Haugesund efter en minst sagt tilltrasslad situation, där Haugesunds målvakt Olav Dalen räddar bollen men den går på kroppen till Orlov som kan stöta in 1-0. Haugesund kom sedan tillbaka och vann med 3-1. Orlov spelade hela matchen och fick betyget 4/10. I helgen blev det 1-1 mot Start och Orlov var i allra högsta grad inblandad i lagets mål. Han stressade fram ett självmål av Markus Berger i den 80:e minuten. Två minuter senare utgick han på grund av skada. Återstår att se hur allvarlig den är.

David Myrestam, Haugesund 6/0
Satt på avbytarbänken under hela matchen i onsdags mot Brann (seger 3-1). Bänkad från start också mot Ålesund i helgen (förlust 1-2) men fick hoppa in i den 53:e minuten. Övertygade dock inte alls och fick knappt godkända 3/10 i betyg av VG.

Maic Sema, Haugesund 4/0
Fick chansen från start mot Brann i onsdags och var ordentligt på spelhumör. Sema var den som ordnade straffen så att Haugesund kunde få kontakt med Brann och göra 1-1 i den 40:e minuten genom Christian Grytkjaer som för övrigt gjorde alla tre målen för Haugesund. Sema byttes ut i den sista matchminuten i ett så kallat taktiskt byte. Fick betyget 5/10 av VG. Förlust med 1-2 i helgen mot Ålesund. Sema från start och spelade hela matchen. Hade ett par fina lägen att göra mål och tillhörde hemmalagets bästa spelare. 5/10 blev betyget hos VG.


Pontus Engblom, Haugesund 6/1
För andra matchen i följd fick Engblom hoppa in sista 25 minuterna för Haugesund. Denna gång när laget mötte Brann i onsdags. Han löste av tremålsskytten Grytkjaer och kom själv till ett par bra lagen som han dock inte kunde förvalta. För kort speltid för betyg av VG. I helgen blev det byte också mot Grytkjaer men då redan efter en kvart. Hade några bra lägen att göra mål men förmådde inte att få in bollen. 5/10 i betyg av VG.

Johan Andersson, Lilleström 7/0
I torsdags vann Lilleström med 2-1 mot Bodö/Glimt. Andersson gjorde som vanligt en stabil insats på mittfältet och fick helt okej betyg av VG för sin insats, 5/10. I helgen vann Lilleström med 2-0 mot Sogndal. Andersson gjorde återigen en stabil insats och fick på nytt betyget 5/10 av VG.

Mattias Moström, Molde 7/1
2-0 blev det för Molde mot Start i torsdags. Moström byttes ut i 79:e minuten efter att ha varit mycket aktiv under matchen och skapat en hel del, inte bara för sig själv, utan också för lagkamraterna. 6/10 i betyg av VG. Även i helgen blev det 2-0-seger. Denna gång mot Rosenborg. Moström utbytt i 77:e minuten med betyget 6/10 efter att återigen ha skapat en hel del offensiva möjligheter både för sig själv och medspelarna.

Daniel Örlund, Rosenborg 0/0
Satt hela matchen på avbytarbänken i torsdags när Rosenborg vann med 2-1 borta mot Sogndal. Även i helgen mot Molde (förlust 0-2) fanns Örlund med på avbytarbänken.

Mikael Dorsin, Rosenborg 6/1
Tillbaka i startelvan och spelade hela matchen i torsdags när Rosenborg besegrade Sogndal med 2-1 på bortaplan. Slog det inlägg till Alexander Söderlund på vilket denne kunde göra segermålet till 2-1. 5/10 i betyg av VG. I helgen blev det 90 nya minuter för Dorsin när laget förlorade med 0-2 mot Molde. Dorsin övertygade dock inte allt för mycket och fick nöja sig med knappt godkända 3/10 i betyg.

Edier Frejd, Sandnes Ulf 7/0
Frejd var tillbaka på sin gamla stabila nivå mot Stabaek (seger 2-1) efter plattmatchen senast. 5/10 i betyg av VG till en stabilt spelande svensk försvarare. I helgen gick det dock lite sämre när Sandnes Ulf förlorade med 1-2 mot Sarpsborg. Frejd hade svårt mot Sarpsborgs nigerian Aaron Samuel, som för övrigt var den som gjorde Sarpsborgs segermål. Frejd blev förbispelad ett par gånger av Samuel. 4/10 valde VG att sätta i betyg.

Emil Johansson, Sandnes Ulf 0/0
Skadade sig i knäet genrepet mot Haugesund och väntas bli spelklar först i mitten eller slutet av maj månad.

Anel Raskaj, Sandnes Ulf 7/0
Spelade från start mot Stabaek men byttes ut under matchens sista 20 minuter. Hade några bra initiativ och fick också ett helt okej betyg, 5/10 av VG. Bänkad från start mot Sarpsborg men fick hoppa in i den 62:a minuten. Gjorde inget större väsen av sig och spelade två minuter för lite för att få betyg av VG.

Erik Dahlin, Sogndal 3/0 1 hållen nolla
Fick fortsätta mellan stolparna efter nollan senast. Men mot Rosenborg gick det inte riktigt lika bra. Dahlin släppte två bollar förbi sig och det blev förlust med 1-2. Tog dock det han skulle och kunde inte göra så mycket på målen. 5/10 valde VG att betygsätta hans insats. I helgen mot Lilleström blev det ny förlust och återigen fick Dahlin släppa in två mål. Hans lag gjorde inget framåt, så det blev förlust med 0-2. Dahlin gjorde dock några fina räddningar och utan hans fina spel hade förlusten varit större. 5/10 blev betyget hos VG.

Rasmus Lindkvist, Vålerengen 7/3
Den tidigare Östersundsspelaren fortsätter leverera på högsta nivå i Norge. I torsdags gjorde han säsongens tredje mål när han gjorde 3-0 i den 79:e minuten i matchen mot Strömsgodset i torsdags. Han styrde nästan på hockey-vis ett inlägg från Morten Berre i mål. Härlig belöning för Lindkvist som tidigare i matchen bränt två-tre fina lägen att göra mål. Fina 6/10 blev det i betyg hos VG. Lindkvist spelade hela matchen också i helgen när Vålerengen mötte Stabaek på bortaplan och vann med 3-0. Han höll sig dock utanför målprotokollet denna gång och fick 5/10 i betyg av VG.

Daniel Arnefjord, Ålesund 7/1
Ålesund förlorade med 1-2 mot Viking. Arnefjord spelade hela matchen och flyttades upp i anfallet när laget jagade kvittering i slutminuterna. Drog dessutom på sig ett gult kort under matchen när han gått för hårt fram mot Jon Dadi Bödvarsson i mitten av andra halvlek. 4/10 blev betyget av VG. I helgen blev det seger med 2-1 borta mot Haugesund. Även i denna match blev han varnad och är nu uppe på tre gula kort.

Mikael Dyrestam, Ålesund 0/0
Utanför matchtruppen mot Lilleström och får vänta på debuten för sin nya klubb.

Mattias Pedersen, Baerum 5/0
Pedersen spelade från start mot Alta i torsdags men spel i mer än en dryg timme blev det inte, då han fick titta på domarens gula kort i den 61:a minuten. Baerum förlorade med 0-1 mot Sandefjord i helgen. Pedersen avstängd efter det röda kortet i torsdags.

Viktor Adebahr, Ham-Kam 6/0
0-2 blev det för Ham-Kam mot Ranheim i torsdags. Adebahr spelade hela matchen. Även i helgen blev det en 0-2-förlust. Denna gång mot Bryne. Adebahr spelade på nytt 90 minuter men drog också på sig ett gult kort.

Joakim Wrele, Hödd 6/1
Spelade från start och hela matchen när Hödd vann med 3-1 borta mot Mjöndalen i torsdags. I helgen blev det 1-1 mot Strömmen och 90 minuter även då för den tidigare Halmstad BK-spelaren.

Liridon Kalludra, Kristiansund 5/2
Säsongens två första mål för Kalludra när Kristiansund spelade 3-3 borta mot Strömmen i torsdags. Laget hade 3-0 efter en timmes spel. Då hade Kalludra gjort både 1-0 och 2-0. Men Strömmen kom tillbaka och utjämnade fem minuter före full tid. I helgen vann Kristiansund med 4-1 mot Hönefoss. Kalludra från start men utanför målprotokollet denna gång. Byttes ut i den 68:e minuten.

Conny Månsson, Kristiansund 0/0, 0 hållna nollor
Satt hela matcherna på bänken mot Strömmen och mot Hönefoss.

Andreas Haglund, Mjöndalen 1/1
Satt hela matchen mot Hödd i torsdags på avbytarbänken. Utanför matchtruppen mot Ull/Kisa.


Samuel Dirscher, Strömmen 0/0, 0 insläppta
Får vänta på säsongsdebuten. Reservmålvakt på avbytarbänken när Strömmen spelade 3-3 mot Kristiansund och mot Hödd (oavgjort 1-1).

Benny Lekström, Tromsö 6/0, 4 hållna nollor
Lekström fortsätter att spika igen Tromsö-målet. Ytterligare en nolla i torsdags när Tromsö spelade 0-0 borta mot Tromsdalen. I helgen sprack dock nollan i den 20:e minuten mot Ranheim (oavgjort 1-1).

Marcus Sahlman, Tromsö 0/0
Har genomgått en axeloperation och väntas inte bli tillbaka förrän till efter VM-uppehållet.


DANMARK

Michael Almebäck, Bröndby 16/0
Efter att ha varit bänkad utan att få spela i tre raka matcher var han helt utanför matchtruppen i derbyt mot FCK (oavgjort 1-1).

Johan Wiland, FC Köpenhamn 27/0, 9 hållna nollor
Tillbaka i FCK-målet när laget mötte Bröndby i ett derby inför drygt 32800 åskådare på Parken i Köpenhamn. Wiland höll nollan i 79 minuter innan Ariel Nunez gjorde 1-0 till Bröndby.

Olof Mellberg, FC Köpenhamn 22/3
En vadskada stoppar Mellberg för spel för tillfället.

Pierre Bengtsson, FC Köpenhamn 28/1
90 nya minuter för Bengtsson när FCK spelade 1-1 mot Bröndby.

Petter Andersson, FC Midtjylland 17/6
Midtjylland håller Ålborg bakom sig på målskillnad i toppen av danska ligan. I helgen blev det seger med 3-1 mot Vestsjälland. Andersson spelade från start och hela matchen.

Joe Sise, FC Nordsjälland 0/0
Ännu inte i matchdugligt skick efter hans skadeproblem. Är med och tränar men med låg intensitet rapporterar klubben.
Dusan Djuric, Odense 2/0
Det blev bara två matcher för Djuric i Odense. En fotskada stoppar honom för spel resten av säsongen skriver Odense på klubbens hemsida.

Rasmus Jönsson, Ålborg 18/6 (utlånad från Wolfsburg 0/0)
Tillbaka i startelvan men utbytt redan i halvtid mot Esbjerg (förlust 0-2).

Viktor Lundberg, Randers 26/4
Spelade från start men byttes ut sista 20 minuterna mot Nordsjälland (förlust 0-1).

Ken Fagerberg, Viborg 2/0
Helt utanför matchtruppen mot SönderjyskE (förlust 0-1).

Fredrik Stoor, Viborg 3/0
Återigen spel från start hos Viborg men det blev spel bara i sju minuter. Ådrog sig en knäskada och med största sannolikhet är Stoor borta från spel resten av säsongen.

Max Mölder, AB Köpenhamn 7/0
AB förlorade med 0-1 mot Fredericia. Mölder spelade hela matchen.

Linus R. Olsson, AB Köpenhamn 8/2
Fanns med från start mot Fredericia (förlust 0-1). Byttes ut i den 64:e minuten.

Mikael Rynell, FC Fredericia 8/0
Fredericia vann med 1-0 mot AB Köpenhamn. Rynell spelade från start och blev varnad i den 43:e minuten.

Daniel Ahonen, Silkeborg 0/0
Ahonen får fortsätta hålla till godo med spel i reservlaget. I A-laget fanns det ingen plats när Silkeborg vann med 2-0 borta mot Brönshöj.

FINLAND

David Carlsson, FF Jaro 6/1
Såg ut att bli kvar på avbytarbänken under hela matchen mot Honka (oavgjort 1-1). Carlsson fick dock hoppa in under matchens fem sista minuter.

Admir Catovic, KuPS 3/0
Spelade från start och snudd på hela matchen borta mot Inter Åbo (oavgjort 1-1). Catovic byttes ut i den sista matchminuten. Då hade han dessutom dragit på sig ett gult kort i den 77:e minuten.

Simon Nurme, IFK Mariehamn 4/0, 2 hållna nollor
Redan i andra minuten fick han släppa in det första målet mot MyPa. Det var dock det enda han släppte in och Mariehamn kunde vända till seger med 2-1 efter att tidigare Djurgårdsanfallaren Luis Solignac gjort segermålet i den 77.e minuten.

Bobbie Friberg da Cruz, IFK Mariehamn 5/0
Spelade hela matchen mot MyPa när IFK vände underläge 0-1 till seger med 2-1.

Josef Ibrahim, IFK Mariehamn 1/0
Bröt nyckelbenet i premiären och blir borta till juni månad.

Robin Östlind, IFK Mariehamn 4/0
Spelade från start men byttes ut under matchens sista 20 minuter mot MyPa.

Jonathan Fhager Karlsson, HIFK 1/0
HIFK mötte Ilves på måndagskvällen och vann med 2-0. I skrivande stund har vi tyvärr inte fått något matchfakta från matchen. Vi hoppas kunna presentera Fhager Karlssons eventuella medverkan i matchen i nästa veckas proffskoll.


ISLAND

Jonas Sandqvist
, Keflavik, 1/0, 0 hållna nollor
Keflavik inledde säsongen med att vinna med 3-1 hemma mot Thor. Sandqvist vaktade målet och höll nollan fram till den 85:e minuten.

Lucas Ohlander, Valur 1/0
Bänkad från start mot KR (seger 2-1) men fick hoppa in under matchens sista tio minuter.


POLEN

Johan Bertilsson, Zaglebie Lubin 6/0
Zaglebie Lubin spelade 0-0 mot Korona Kielce i nedflyttningsserien. Bertilsson på avbytarbänken från start. Inbytt med fem minuter kvar.

Sebastian Rajalakso, Jagiellonia Biyalstok 7/0
Jagellonia Biyalstok förlorade med 1-2 mot Podbeskidzie. Rajalakso utanför truppen på grund av skadekänning.

BELGIEN

Fredrik Stenman, Club Brügge 0/0
Alltjämt utanför Club Brügges matchtrupp.

Tom Pettersson, OH Leuven 19/3
Utanför matchtruppen när OH Leuven inledde finalspelet i Playoff för att hålla sig kvar i högsta ligan. 0-0 blev det för Leuven mot Mouscron-Péruwelz.


HOLLAND

Tobias Sana, Ajax 4/0, Jong Ajax 27/3
Fick äran att sitta på avbytarbänken i Ajax sista match i grundserien för säsongen. Blev kvar på densamma under hela matchen när Ajax spelade 2-2 mot NEC. Och i fredags spelade han hela matchen när Jong Ajax avslutade säsongen med 0-2-förlust mot de Graafschap.

Mattias Johansson, AZ Alkmaar 27/4
Spelade från start och hela matchen när AZ spelade 1-1 hemma mot Feyenoord.

Viktor Elm, AZ Alkmaar 29/3
Utanför matchtruppen när AZ mötte Feyenoord och spelade 1-1.

Denni Avdic, AZ Alkmaar 12/0
Avdic fick chansen från start och fick spela i nästan 70 minuter mot Feyenoord innan han blev utbytt.

Samuel Armenteros, Feyenoord 18/0, (utlånad från Anderlecht 2/0)
Utanför Feyenoords matchtrupp mot Alkmaar (oavgjort 1-1).

Rasmus Lindgren, Groningen 21/0
Groningens som spurtat vasst i holländska ligan den senaste månaden avslutade med 3-1-seger mot Heracles. Lindgren från start, utbytt i den 58:e minuten.

Kristoffer Nordfeldt, Heerenveen 32/0, 8 hållna nollor
Nordfeldt höll åttonde nollan för säsongen när Heerenveen avslutade gruppspelet i den holländska ligan med seger, 3-0 borta mot Waalwijk.

Karl-Johan Johnsson, NEC Nijmegen 28/0, 1 hållen nolla
Fick avsluta säsongen med att spela i NEC:s sista grundseriematch för säsongen. Han släppte in två mål, varav ett var självmål när NEC spelade 2-2 borta mot Ajax.

Oscar Hiljemark, PSV Eindhoven 27/2
Har under dom sista matcherna under säsongen haft svårt att platsa hos PSV och fick börja på avbytarbänken också mot NAC Breda (seger 2-0). Hiljemark fick hoppa in i den sista matchminuten.

Rasmus Bengtsson, Twente 26/5
Twente avslutade grundserien med 2-2 mot Zwolle. Bengtsson inte synlig i matchtruppen.

Marcus Nilsson, Utrecht 0/0
Har lånats ut till Kalmar FF för resten av säsongen.

Johan Mårtensson, Utrecht 16/1
Mårtensson fanns inte med i matchtruppen mot Vitesse (seger 2-1).

ENGLAND

Kim Källström, Arsenal 3/0
Bänkad från start mot West Bromwich (seger 1-0). Fick hoppa in i den 63:e minuten när han löste av Mikael Arteta.

Alexander Kacaniklic, Fulham 22/1
Utanför matchtruppen och fick se matchen mot Stoke från läktarplats.

Muamer Tankovic, Fulham 3/0
Har inte funnit nåd under nye managern Felix Magath. Har varit utanför matchtruppen sedan tysken tog över Fulham.

John Guidetti, Stoke 6/0, Manchester C 0/0, Manchester C Reserves 3/1
För tredj matchen i följd var Guidetti helt och hållet utanför matchtruppen.

Sebastian Larsson, Sunderland 27/1
Fick tillbaka den assist han gjorde till Conor Wickham i den senaste matchen, när Wickham spelade fram just Sebastian Larsson till 1-0 mot Manchester United och det skulle visa sig bli matchens enda mål.

Johan Elmander, Norwich 28/1
Fick spela från start men byttes ut sista 20 minuterna mot Chelsea (oavgjort 0-0). Hade svårt att komma till någon riktigt bra målchans och ser ut att stanna på ett tillverkat mål denna säsong.

Martin Olsson, Norwich 33/0
Norwich spelade 0-0 mot Chelsea. Olsson spelade sin vana trogen hela matchen i Norwich försvar.

Jonas Olsson, West Bromwich 30/1
West Bromwich fick ge sig med 0-1 mot Arsenal. Olsson spelade hela matchen.

Marcus Olsson, Blackburn 8/0
Blackburn avslutade säsongen med en 4-3-seger mot Wigan. Olsson spelade hela matchen.

Astrit Ajdarevic, Charlton 20/2
Charlton vann med 3-1 mot Watford. Ajdarevic på bänken under hela matchen. I helgen var han tillbaka i startelvan när Charlton vann med 3-0 borta mot Blackpool. Han byttes ut under matchens sista tolv minuter.

Joel Ekstrand, Watford 33/0
Skadekänning stoppade Ekstrand från medverkan mot Charlton i tisdags (förlust 1-3) och mot Huddersfield (förlust 1-4) i helgen

Mathias Ranégie, Watford 9/4
Började på avbytarbänken mot Charlton i tisdags men fick hoppa in redan efter en kvart mot Charlton. Höll sig utanför målprotokollet. Helt utanför matchtruppen mot Huddersfield.

Markus Holgersson, Wigan 1/0
Fick säsongsdebutera genom ett inhopp borta mot Blackburn i den sista omgången av grundserien. Han fick hoppa in i den 72:a minuten.

SKOTTLAND

Mikael Lustig, Celtic 14/0
Celtic vann mot Aberdeen med 5-2. Lustig på bänken från start men fick hoppa in under dom sista fem minuterna.

David Moberg Karlsson, Kilmarnock 4/0 (utlånad från Sunderland 0/0)
Moberg Karlsson var tillbaka i Kilmarnocks matchtrupp mot Hearts. Satt hela matchen på avbytarbänken.

TYSKLAND

Oscar Wendt, Borussia Mönchengladbach 17/3
Fick sitta hela matchen på avbytarbänken också mot Mainz (seger 3-1).

Branimir Hrgota, Borussia Mönchengladbach 29/2
Såg ut att bli kvar på avbytarbänken under hela matchen mot Mainz men fick hoppa in i den sista matchminuten.

Jiloan Hamad, Hoffenheim 6/0
Fortsätter nöta bänk under 90 minuter hos Hoffenheim.

Per Nilsson, Nürnberg 19/3
Tillbaka efter sin muskelskada och spelade hela matchen mot Hannover 96 (förlust 0-2). Förlusten innebar att Nürnberg trillar ur Bundesliga till nästa säsong.

Amin Affane, Energie Cottbus 9/2
Skadeproblem fortsätter hålla Affane utanför Cottbus trupp.

ITALIEN

Mikael Antonsson, Bologna 32/0
Hjälpte sitt lag hålla nollan mot Genoa (oavgjort 0-0).

Erik Friberg, Bologna 6/0
Fick spela från start mot Genoa men byttes ut efter en dryg timmes spel.

Albin Ekdal, Cagliari 21/1
Cagliari spelar sin match i den 36:e omgången på tisdagskvällen.

Sebastian Eriksson, Cagliari 17/0
Cagliari spelar sin match i den 36:e omgången på tisdagskvällen.

Alexander Farnerud, Torino 22/4
En korsbandsskada gör att Farnerud har spelat klart för säsongen.

Marko Mitrovic, Brescia 7/1
Skadeproblem håller Mitrovic borta från fotbollsplanen för tillfället.

Mikael Ishak, Crotone 20/4 (utlånad från Parma 0/0)
Crotone mötte jumbon Padova och vann med 2-1. Ishak satt hela matchen på avbytarbänken.

FRANKRIKE

Zlatan Ibrahimovic
, Paris SG 30/23
Paris spelar sin match i omgången på onsdagskvällen, då laget möter Rennes.

Ola Toivonen, Rennes 12/6
Rennes spelar sin match i omgången på onsdagskvällen, då laget möter PSG.

Dusan Djuric, Valenciennes 0/0
Utlånad till Odense i danska ligan.

PORTUGAL

Victor Nilsson-Lindelöf, Benfica II 33/2
Spelade från start och hela matchen när Benficas andralag spelade 1-1 borta mot Sporting Lissabons andralag.

SPANIEN

Daniel Larsson, Valladolid 24/3
Spelade till höger på mittfältet under hela matchen mot Espanyol (seger 1-0). Valladolid är näst sist i den spanska ligan med tre matcher kvar att spela. Laget är dock bara en poäng efter Getafe som är precis ovanför strecket och har dessutom en match färre spelad.

SCHWEIZ

Linus Hallenius, Aarau 21/5
Aarau vann med 3-1 hemma mot Lausanne. Hallenius på bänken från start men fick hoppa in när det återstod 20 minuter av matchen.

Behrang Safari, Basel 19/0
Hjälpte Basel hålla nollan när laget vann med 3-0 borta mot St Gallen. Basel leder den schweiziska ligan med fyra poäng före Grasshoppers.

Alexander Gerndt, Young Boys 19/5
En bruten fot gör att säsongen kan vara över.

ÖSTERRIKE

Eddie Gustafsson, Salzburg 1/0, 1 hållen nolla
Gustafsson fick äntligen chansen när Salzburg mötte Ried och höll nollan så länge han kunde spela. Han fick nämligen bryta matchen i den 78:e minuten på grund av skadekänning.

RUMÄNIEN

Darko Lukanovic, Rapid Bukarest 11/2
Rapid Bukarest spelar i uppflyttningsserien och laget vann med 2-0 mot Berceni. Lukanovic ej synlig i matchtruppen.

CYPERN

Christer Youssef, Aris 15/7
Aris hela 7-2 mot Kouklion efter att ha haft ledningen med 5-2 i halvtid. Youssef spelade från start och stod för Aris första och fjärde mål. Han utgick sedan i halvtid.

GREKLAND

Emir Bajrami, Panathinaikos 8/0
Skadeproblem stoppar Bajrami från spel.

Marcus Berg, Panathinaikos 30/15
Panathinaikos inledde slutspelsserien med att spela 1-1 borta mot Atromitros. Berg på bänken från start. Hoppade in sista 25 minuterna. I helgen blev det 1-1 mot PAOK. Berg från start och spelade hela matchen men lämnade planen utan tillverkat mål.


TURKIET

Erkan Zengin, Eskisehirspor 28/5
Inte synlig i matchtruppen mot Kayerserispor (förlust 1-4).

Samuel Holmén, Fenerbahce 5/0
Satt hela matchen på avbytarbänken mot Akhisar Belediyespor.

Jimmy Durmaz, Genclerbirligi 30/6
Fanns med på planen under hela matchen när Genclerbirligi tappade en 2-0-ledning till förlust med 2-3 mot Galatasaray

Mervan Celik, Genclerbirligi 18/1
Utanför matchtruppen mot Galatasaray (förlust 2-3)

Johan Dahlin, Genclerbirligi 10/0, 4 hållna nollor
Det såg lovande ut i en timme för Dahlin och hans Genclerbirligi. Då hade laget ledningen med 2-0 borta mot Galatasaray. Men i den 61:a minuten reducerade hemmalaget till 1-2 och när matchen var slut hade Galatasaray gjort ytterligare två mål och vunnit med 3-2.

Andreas Isaksson, Kasimpasa 30/0, 12 hållna nollor
Kasimpasa mötte Besiktas på bortaplan och redan i den sjunde minuten fick Isaksson sparka ut en boll ur det egna målet. Besiktas vann till slut med 2-1.

RYSSLAND

Pontus Wernbloom, CSKA Moskva 26/1
CSKA vann 3-1 borta mot Ankar Perm. Wernbloom spelade hela matchen.

Rasmus Elm, CSKA Moskva 19/0
Spelade precis som Wernbloom hela matchen när Ankar Perm besegrades med 3-1 borta.

Kim Källström, Spartak Moskva 9/0
Utlånad till Arsenal för resten av säsongen.

Andreas Granqvist, FK Krasnodar 18/0
Krasnodar slog Volga på bortaplan med 1-0. Granqvist spelade hela matchen och drog dessutom på sig ett gult kort i den 67:e minuten.

ISRAEL

Rade Prica, Maccabi Tel Aviv 28/12
Maccabi Tel Aviv vann borta mot Hapeol Be’er Sheva med 2-1 och säkrade därmed ligatiteln i Israel. Prica på avbytarbänken från start men fick hoppa in i 78:e minuten.


SAUDIARABIEN

Imad Khalili, Al Shabab 8/2
Al Shabab vann finalen i Champions Cup mot Al Ahli med 3-0 och vann därmed titeln i Saudiarabien. Khalili bänkad från start men fick hoppa in i den 63:e minuten.

KINA

Niklas Backman, Dalian Aerbin 9/0
Dalian Aerbin spelade 1-1 mot Guizhou Renhe i onsdags. Backman spelade hela matchen. I helgen blev det seger borta mot Shangdong Luneng med 2-1. Backman spelade hela matchen även då.

Tobias Hysén, Shanghai East Asia 10/6
0-5-förlust i onsdags mot Guangzhou Evergrande och Hysén utbytt i den 65:e minuten efter att ha spelat från start. Och det faktum att han blev utbytt i onsdags verkade få fart på Hysén mot Guangzhou R&F. Han gjorde 1-0 i den 53:e minuten och var sedan den som kvitterade och grejade en poäng till Shanghai efter att Guangzhou R&F gått upp till 2-1.


NICARAGUA

Niclas Elving, Walter Ferreti 17/1
Walter Ferreti inledde slutspelet i Nicaragua med att besegra Diriangén med 2-1. Elving på bänken från start men fick hoppa in i den 68:e minuten. På söndagen vann Diriangén med 1-0 och Elving fick då hoppa in dom sista 25 minuterna. Därmed är Walter Ferreti borta från finalspelet.

USA

Stefan Ishizaki, Los Angeles Galaxy 6/2
Spelade från start mot Colorado Rapids men byttes ut under matchens sista 20 minuter.

Christophe Lallet, Tampa Bay Rowdies 1/0
Fick debutera för sin nya klubb när han hoppade in i den 65:e minuten borta mot San Antonio.

 

Den här artikeln handlar om:
Fotboll PÅ TV
tisdag 23 april
19:00 Degerfors - Helsingborg Superettan
21:00 Leicester - Southampton Championship
21:00 Arsenal - Chelsea Premier League
21:00 Lazio - Juventus Italienska Cupen
onsdag 24 april
12:00 Yokohama F. Marinos - Ulsan Hyundai AFC Champions League
19:00 Brommapojkarna - Sirius Allsvenskan
19:00 AIK - Värnamo Allsvenskan
19:00 IFK Göteborg - Häcken Allsvenskan
20:45 Wolverhampton - Bournemouth Premier League
21:00 Crystal Palace - Newcastle Premier League
21:00 Atalanta - Fiorentina Italienska Cupen
21:00 Everton - Liverpool Premier League
21:00 Manchester U - Sheffield U Premier League
torsdag 25 april
18:00 Fredericia - Ålborg Danmark Division 1
19:00 Djurgården - Malmö Allsvenskan
19:00 Halmstad - Hammarby Allsvenskan
19:00 Norrköping - Elfsborg Allsvenskan
19:00 Kalmar - Gais Allsvenskan
19:00 Västerås SK - Mjällby Allsvenskan
21:00 Go Ahead Eagles - Feyenoord Eredivisie
21:00 Brighton - Manchester C Premier League
fredag 26 april
18:30 Hertha Berlin - Hannover 2. Bundesliga
18:30 St Pauli - Hansa Rostock 2. Bundesliga
19:00 Torslanda - Trollhättan Ettan södra
19:00 B 93 - Horsens Danmark Division 1
19:00 Hilleröd - Naestved Danmark Division 1
19:00 Kolding - SönderjyskE Danmark Division 1
19:00 Lyngby - Vejle Superligaen
19:00 Ängelholm - Lund Ettan södra
19:00 Örebro Syrianska - AFC Eskilstuna Ettan norra
19:00 Jitex - Lidköping Elitettan
19:30 Sunnanå - Malmö FF Elitettan
20:30 Bochum - Hoffenheim Bundesliga
20:45 Frosinone - Salernitana Serie A
20:45 Airdrieonians - Dundee Utd Skottland Championship
21:00 Real Sociedad - Real Madrid La Liga
21:00 Queens PR - Leeds Championship
lördag 27 april
13:00 Eskilstuna - Gamla Upsala Elitettan
13:00 Eintracht Braunschweig - Hamburg 2. Bundesliga
13:00 Kiel - Kaiserslautern 2. Bundesliga
13:00 Paderborn - Elversberg 2. Bundesliga
13:00 Torn - Tvååker Ettan södra
13:00 Brommapojkarna - Vittsjö Allsvenskan, damer
13:00 Onsala - Falkenberg Ettan södra
13:00 Umeå - Orebro SK Elitettan
13:30 West Ham - Liverpool Premier League
14:00 Las Palmas - Girona La Liga
15:00 Gif Sundsvall - Varbergs BoIS Superettan
15:00 Växjö - Linköping Allsvenskan, damer
15:00 Djurgården - KIF Örebro Allsvenskan, damer
15:00 Lecce - Monza Serie A
15:00 Norrköping - Trelleborg Allsvenskan, damer
15:00 Inter - Torino Serie A
15:00 Rosengård - AIK Allsvenskan, damer
15:00 Häcken - Piteå Allsvenskan, damer
15:00 Kristianstad - Hammarby Allsvenskan, damer
15:00 Gefle - Sandvikens IF Superettan
15:00 Landskrona - Utsikten Superettan
15:30 Freiburg - Wolfsburg Bundesliga
15:30 Augsburg - Werder Bremen Bundesliga
15:30 Bayern München - Eintracht Frankfurt Bundesliga
15:30 Leipzig - Borussia Dortmund Bundesliga
16:00 Newcastle - Sheffield U Premier League
16:00 Manchester U - Burnley Premier League
16:00 Fulham - Crystal Palace Premier League
16:00 Blackburn - Coventry Championship
16:00 Uppsala - IFK Kalmar Elitettan
16:00 Vasalund - Karlstad Ettan norra
16:00 Wolverhampton - Luton Premier League
16:00 Jönköping - Rosengård Ettan södra
16:00 Karlstad - Karlberg Ettan norra
16:00 Hammarby TFF - Friska Viljor Ettan norra
16:00 Olympic - Norrby Ettan södra
16:00 Ariana - Oskarshamns AIK Ettan södra
16:15 Almeria - Getafe La Liga
17:00 Nordic United - Stocksund Ettan norra
17:00 Örgryte - Öster Superettan
17:00 Mallbacken - Alingsås Elitettan
18:00 Juventus - Milan Serie A
18:30 Elche - Espanyol LaLiga2
18:30 Everton - Brentford Premier League
18:30 Elche - Espanyol LaLiga2
18:30 Chelsea - Barcelona UEFA Champions League, damer
18:30 Bayer Leverkusen - Stuttgart Bundesliga
18:30 Alaves - Celta Vigo La Liga
20:30 Schalke - Fortuna Düsseldorf 2. Bundesliga
20:45 Lazio - Verona Serie A
21:00 Aston Villa - Chelsea Premier League
21:00 Hull - Ipswich Championship
21:00 Atletico Madrid - Athletic Bilbao La Liga
söndag 28 april
13:00 Helsingborg - Östersund Superettan
13:30 Nürnberg - Karlsruhe 2. Bundesliga
13:30 Magdeburg - Osnabrück 2. Bundesliga
13:30 Wehen - Greuther Furth 2. Bundesliga
13:30 Everton - Arsenal Women’s Super League
14:00 Sundsvall - Bollstanäs Elitettan
14:00 Malmö - AIK Allsvenskan
14:00 Värnamo - Halmstad Allsvenskan
14:00 Cadiz - Mallorca La Liga
14:00 Viborg - Randers Superligaen
14:00 Helsingör - Köge Danmark Division 1
15:00 Assyriska FF - Täby Ettan norra
15:00 Stockholm Internazionale - Umeå Ettan norra
15:00 Örebro - Brage Superettan
15:00 Bournemouth - Brighton Premier League
15:00 Bologna - Udinese Serie A
15:00 Vendsyssel - Hobro Danmark Division 1
15:00 Tottenham - Arsenal Premier League
15:00 Sollentuna - Piteå Ettan norra
15:30 Borussia M'gladbach - Union Berlin Bundesliga
16:00 Ljungskile - Eskilsminne Ettan södra
16:00 PSG - Lyon UEFA Champions League, damer
16:00 Dundee FC - Celtic Skottland Premiership
16:15 Granada - Osasuna La Liga
16:30 Djurgården - Gais Allsvenskan
16:30 Häcken - Norrköping Allsvenskan
17:30 Mainz - Köln Bundesliga
17:30 Nottingham - Manchester C Premier League
18:00 Napoli - Roma Serie A
18:00 Köpenhamn - Århus Superligaen
18:00 Atalanta - Empoli Serie A
18:30 Villarreal - Rayo Vallecano La Liga
19:30 Darmstadt - Heidenheim Bundesliga
19:45 Bristol C - Manchester C Women’s Super League
20:45 Fiorentina - Sassuolo Serie A
21:00 Real Betis - Sevilla La Liga
23:00 Gotham - Racing Louisville USA NWSL Women
måndag 29 april
19:00 Elfsborg - Sirius Allsvenskan
19:00 Silkeborg - Midtjylland Superligaen
19:00 Trelleborgs FF - Degerfors Superettan
19:00 Brommapojkarna - IFK Göteborg Allsvenskan
19:00 Mjällby - Kalmar Allsvenskan
19:10 Hammarby - Västerås SK Allsvenskan
20:45 Genoa - Cagliari Serie A
21:00 Barcelona - Valencia La Liga
21:00 Preston - Leicester Championship
tisdag 30 april
21:00 Coventry - Ipswich Championship
21:00 Bayern München - Real Madrid EUROPA: Champions League
onsdag 01 maj
20:00 Liverpool - Chelsea Women’s Super League
Allsvenskan
# LAG M V O F GA P
1 Malmö FF 5 5 0 0 12 15
2 AIK 5 3 2 0 5 11
3 BK Häcken 5 3 1 1 2 10
4 Gais 5 3 0 2 -2 9
5 Halmstads BK 5 3 0 2 -2 9
SE FULLSTÄNDIG TABELL
6 IF Brommapojkarna 5 2 2 1 5 8
7 Djurgårdens IF 5 2 1 2 2 7
8 Mjällby AIF 5 2 1 2 2 7
9 IK Sirius 5 2 1 2 1 7
10 IFK Norrköping 5 2 1 2 -4 7
11 Hammarby IF 5 2 0 3 1 6
12 IFK Göteborg 5 1 1 3 -4 4
13 IF Elfsborg 5 1 1 3 -5 4
14 IFK Värnamo 5 1 1 3 -6 4
15 Västerås SK FK 5 1 0 4 -3 3
16 Kalmar FF 5 1 0 4 -4 3