Foto: Bildbyrån

När IFK Göteborg mötte Falkenberg hemma på Gamla Ullevi i förra veckan satt FC Köpenhamns tränare Ståle Solbakken på läktaren. Nu kan FotbollDirekt berätta att han kollade in vänsterbacken Ludwig Augustinsson.
– De var intresserade av mig redan innan jag gick till IFK, säger Augustinsson.

Inför förra säsongen jagades Ludwig Augustinsson, 20, av flera allsvenska toppklubbar och danska storklubbar som FC Nordsjälland och FC Köpenhamn. Men vänsterbacken valde till slut att gå till IFK Göteborg.

2013 spoilerades för Augustinsson på grund av en knäskada, men nu är talangen tillbaka och har spelat samtliga minuter i allsvenskan hittills. Och intresset från FC Köpenhamn kvarstår.

FCK:s tränare Ståle Solbakken fanns på plats på Gamla Ullevi när IFK Göteborg spelade mot Falkenberg i förra veckan och enligt uppgifter till FotbollDirekt.se kollade han då in Augustinsson.
– Jag vet ju om att han var där, men om jag visste att han var där för att se mig? Nja, jag vet ju att klubbar är på plats för att kolla på mig när jag gör det bra och att det var många som var intresserade innan jag kom till IFK, men allt det där sköter min agent, säger Augustinsson själv till FotbollDirekt.se.

– Det är inget jag känner till. Jag vet att det finns intresse för mig, men inte exakt från vilka klubbar, fortsätter han.

Enligt FD:s uppgifter har Solbakken och FCK studerat Augustinsson i flera matcher under den senaste tiden.
– Det är klart att man blir smickrad av det, i och med att det betyder att man har gjort något bra. Det är alltid kul när klubbar kollar på en, men det enda viktiga för mig är IFK Göteborg. Jag fokuserar bara på det som händer här och nu. Det blir fel om jag skulle tänka på utlandet och så. Jag fokuserar bara på IFK.

FC Köpenhamn har för närvarande bara en vänsterback i sin trupp, svenske Pierre Bengtsson, 26. Hans kontrakt går ut vid årsskiftet och Bengtsson kan mycket väl komma att lämna FCK redan i sommar. Den danska klubben har redan gjort klart med Tom Högli, från Club Brügge, till sommaren. Högli är dock först och främst högerback, även om han kan spela vänsterback.

Att Köpenhamn vill ha in en vänsterback framöver är alltså ingen vild gissning och något som heller inte är någon hemlighet är intresset som de visade för Ludwig Augustinsson inför förra säsongen.
– De var intresserade då, men jag var aldrig i Danmark för att besöka klubben. När jag lämnade Brommapojkarna så ville jag gå till en allsvensk toppklubb. Jag ville inte utomlands just då.

Hur trivs du i IFK Göteborg?
– Jag trivs jättebra. Allt fungerar kanon här, säger Augustinsson.

Och den talangfulle ytterbacken säger sig vilja spela i IFK Göteborg en tid till, efter skadan som förstörde förra säsongen.
– Hade jag fått hela förra året så hade jag ändå spelat här i ett och ett halvt år nu. Men nu har jag bara gjort det i någon månad. Det är klart att jag vill spela många matcher här. Sen får vi se hur länge jag blir kvar, men jag trivs väldigt bra.

Du vill prestera under en längre tid här innan du börjar tänka på en flytt utomlands?
– Ja, precis. Jag vill göra det bra här innan jag går vidare. Jag tänker bara på IFK. Sen får vi se om det kommer upp något, säger Augustinsson.