• Publicerat 3 september, 2013
  • Skrivet av Ola Gustavsson
  • 13 Kommentarer
Foto: Bildbyrån.

''Vår arena är ju egentligen inte ens spelbar för superettan'' ...

Falkenberg i serieledning. Men årets skräll i fotbolls-Sverige har arenaproblem. Vid allsvenskt avancemang krävs dispens.
– Nej, den är inte spelbar ens för superettan och vi har redan dispens för att få spela här men jag hoppas och tror att vi ska få igenom en ny dispens om vi går upp i allsvenskan, säger ordförande Lars-Eric Nilsson till FotbollDirekt.se.

I går byggdes Falkenbergs allsvenska jätteläge på ytterligare med en 2-0-seger mot Assyriska. Ett allsvenskt avancemang närmar sig onekligen för den lilla halländska uppstickaren.
Men går man upp så gör man det med en arena som inte uppfyller fotbollsförbundets krav på arenastandard.

Redan i dag lever sensationen på lånad tid och har dispens för att spela matcher på lilla Falkenbergs IP och blir det nu allsvenskt spel så väntar nya svårigheter för en klubb som i dag inte omsätter mer än 12 miljoner kronor.
– Jag vill ju tro att det kommer att lösa sig om vi skulle gå upp. Nu är vi ju inte där ännu och jag vill inte ta ut något i förskott men om vi skulle klara det så har det ju fungerat med en klubb som Ljungskile tidigare så jag tror det kommer att göra det för oss också, säger Falkenbergs ordförande Lars-Eric Nilsson till FotbollDirekt.se.

– Men det är klart att vi har en arena som i dag inte räcker till så är det ju. Men ser man till hur det såg ut när Ljungskile gick upp och fick dispens för en liknande arena som vår så var det inga dramatiska extrakostnader det handlade om mer än någon extraläktare, alternativt att sätta in stolar på en ståplatsläktare.

Men trots en enkel idrottsplats med avsaknad av allt vad arenasäkerhet heter i en jämförelse med storklubbarna så går inte Falkenbergs ordförande och oroar sig. Under 22 år på sin post har klubben klarat sig från incidenter när stora supportersföljen intagit staden.

– Nej, men vi har ju haft 5 000 mot Halmstad, 4 000 mot AIK – och haft Hammarby här, liksom IFK Göteborg och klarat oss från problem. Så vi har erfarenhet av att klara av när större supportersgrupper kommer hit.