AIK och Dinamo Zagreb planerar möte: "Vi måste få till den här matchen". ...

Ivan Turina hyllas runt om i Sverige och också i utlandet. Nu står det klart att den framlidne målvakten kommer att hyllas med en match mellan AIK och Dinamo Zagreb på Friends Arena.
– Jag skulle säga att matchen blir ganska snart. Det är något man ska göra när människor har det färskt i minnet, inte någon gång i höst., säger AIK:s vd Thomas Edselius till Expressen.

Ivan Turinas bortgång är givetvis en stor nyhet också i hemlandet Kroatien. Turina har en bakgrund i storklubben Dinamo Zagreb och precis som i AIK är man i chock, berättar förre lagkamraten Zoran Mamić.

– Ivan var en otrolig person och en otrolig fotbollsspelare. När du tänker tillbaka på hans karriär så får du en härlig känsla. Alla i klubben är chockade. Vi kan inte tro att det här har hänt, säger Mamić till Expressen, och avslöjar samtidigt att Dinamo Zagreb och AIK just nu planerar en hyllningsmatch för Turina.

Matchen ska spelas på Friends Arena, förhoppningsvis någon gång i maj månad, och enligr Zoran Mamić ska entrépengar och bidrag från sponsorer oavkortat gå till Turinas familj.

– Inget datum är klart ännu men vi har redan kontakt med AIK i Stockholm för att arrangera en vänskapsmatch mellan klubbarna för att hjälpa familjen via det vi får in där, det kommer komma många AIK-supportrar och även från Kroatien. Vi måste få till den här matchen.

AIK:s vd Thomas Edselius bekräftar det som Mamić säger:

– Vi har förstått att Ivan var en väldigt viktig person för Dinamo Zagreb. Han betydde mycket för dem. Det har vi märkt i deras reaktioner. De vill göra det och det handlar mer om var, när, hur.

– Jag skulle säga att matchen blir ganska snart. Det är något man ska göra när människor har det färskt i minnet, inte någon gång i höst. Det blir snart.

One thought on “Turina får egen hyllningsmatch på Friends

  1. Måste säga att jag tycker AIK skött sig exemplariskt när det gäller stödet till Ivans familj genom hela tragedin. Intäkter från den här matchen, intäkter från rosorna och de specialtryckta tröjorna som kommer säljas på måndag. Till det prat om att instifta en fond för familjen och inflygning av nära vänner från Kroatien för hjälp med sorgearbetet.

    Överhuvudtaget så har fotbollssverige visat att när det verkligen gäller, så finns det oändligt av kärlek att ta av.

Comments are closed.