FD AVSLÖJAR. Djurgården jobbar stenhårt med att få ihop en stark trupp till nästa säsong. Nu har man tagit ett beslut om sina två afrikanska lån - Mohamed Kamanor och Alhaji Kamara. ...

I somras lånade Djurgården in Sierra Leone-duon Alhaji Kamara och Mohamed Kamanor. Den förstnämnde är en 18-årig anfallare som kom från FC Kallon, medan Kamanor är en 21-årig högerback som man knöt till sig genom att ta över Umeås låneavtal med FC Kallon.

Dif har också haft chansen att utnyttja optioner för att köpa loss duon efter säsongen. Men nu står det klart att man inte tänker satsa vidare på Kamanor – som inte spelat en enda match under hösten.

– Han har åkt hem och vi kommer inte att erbjuda honom något kontrakt, säger Djurgårdens manager Magnus Pehrsson till FotbollDirekt.se.

Med Alhaji Kamara, som fick starta i en match och hoppa in fyra gånger mot slutet av säsongen, är det dock ovisst.

– Vi för en diskussion kring hur en framtid kan se ut med honom, och vi diskuterar med hans klubb FC Kallon, säger Pehrsson och fortsätter:

– Jag tycker att det är en spelare som väldigt snabbt har tagit till sig saker och ting, och utvecklats. Han har en extremt bra fysik och är stark. Han lär sig snabbt och det är en spännande spelare. Han har ju inte visat att han är färdig för allsvensk nivå. Han han kan spela i allsvenskan, ja. Men han är inte dominant. Men med tanke på den takten han utvecklats i och hans egenskaper som spelare så är han intressant.

Ni letar ju efter anfallare, men behandlar ni Kamara separat eftersom att han inte riktigt är färdig för allsvenskan än?

– Han är med i pusslet, men mer kan jag inte säga, avslutar Pehrsson.