• Publicerat 21 november, 2012
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
120930 Fotboll, allsvenskan, Helsingborg - Åtvidaberg: 3-0 Nikola Djurdjic, Helsingborg, som rundar Henrik Gustavsson, målvakt, Åtvidaberg © Bildbyrån - 64133 - Foto: Lennart Månsson/BILDBYRÅN

Ryktena om Nikola Djurdjic har nått en helt ny nivå - nu ska serben vara aktuell för Manchester United. HIF-stjärnan bara skrattar åt de nya medieuppgifterna och berättar här hur storyn kläcktes. - Det blev "Djurdjic: 'Jag är redo för United'" i rubriken, säger han. ...

FotbollDirekt har snubblat över sensationella nyheter – enligt serbiska medier är Helsingborgs succéanfallare Nikola Djurdjic aktuell för Manchester United.

Kopplingen mellan Djurdjic och Man U ska vara att norske United-legendaren Ole Gunnar Solskjaer – numera tränare i Molde – gillar Djurdjic sedan tiden i Haugesund och nu ska Solskjaer enligt uppgifter ha rekommenderat serben för Sir Alex Ferguson.
När FD når Djurdjic skrattar han gott åt ryktet, och kommer själv med en högst trovärdig teori om hur storyn kommit till.

– Jag har läst det i tidningen också, och jag tror att jag vet hur de klämt fram den här historien. Jag vet att Solskjaer var intresserad att värva mig till Molde när jag var i Haugesund, och jag antar att det är utifrån det som de har gjort den här United-kopplingen, säger han till FotbollDirekt.se.

– En journalist ringde mig, och jag sade samma sak då som jag säger nu; att jag inte känner till några bud på mig från några klubbar. Sedan lade jag till att det förstås är en jätteära för vilken spelare som helst att överhuvudtaget kopplas till Manchester United på något sätt.

– Och sedan twistade de till mina citat, och så blev det ”Djurdjic: ‘Jag är redo för United'” i rubriken, säger han och skrattar.

Samtidigt medger Djurdjic att alla rykten och spekulationer tär på honom – HIF har fortfarande en liten chans på Europa League-slutspel och nu ber han om lugn och ro.

– Jag vill ha fokus på det som är kvar här nu. Det börjar snurra väldigt fort runtomkring, men vi har faktiskt matcher att spela med HIF och tvärtemot vad många verkar tro så har vi en chans på slutspelet. Jag vill bara hjälpa klubben så mycket jag bara kan, och sedan får det andra komma efteråt.

Sasa Ibrulj – Anton Zetterman