• Publicerat 23 oktober, 2012
  • Skrivet av Redaktionen
  • 2 Kommentarer
121021 Fotboll, Allsvenskan, IFK Göteborg - AIK: Sam Larsson, IFK Göteborg. © Bildbyrån - 58017 - Foto: Daniel Stiller / BILDBYRÅN

Inga poäng mot AIK och många poäng ifrån topplagen – men IFK Göteborg-supportrarna fick se en glimt av en potentiell offensiv kelgris för framtiden. Sam Larsson, 19, gjorde en energifylld debut. – Det var kul att debutera och jag är nöjd med mitt inhopp, säger Larsson till FotbollDirekt.se. ...

GÖTEBORG. IFK Göteborg förlorade rivalmötet med AIK med 0-1 inför drygt 10 000 åskådare på Gamla Ullevi och Blåvitt är fortfarande långt ifrån allt vad en guldstrid heter. Men hemmapubliken fick i alla fall se en ljusglimt att glädjas över inför framtiden – 19-åriga framtidslöftet Sam Larsson gjorde debut.

Larsson, som tidigare mest har varit känd för den stora massan som Malmö-stjärnan Daniel Larssons bror, bytte av Stefan Selakovic med en knapp halvtimme kvar av matchen – och såg livfull ut.
– Det gick ganska bra, jag är nöjd med mitt inhopp. Jag tappade inte så mycket boll och… Jag tappade ingen boll, invänder han och ler.
– Sen hade jag velat komma till något mer avslut kanske.

Han förklarar att han fick instruktioner av Stahre att bara försöka spela sitt spel och att våga utmana, och när han var på väg in eldade Stahre på honom rejält.
– Det gjorde han, ja. Han ville att jag skulle utmana backen mer tror jag, säger Larsson.
– De gånger jag hade bollen tyckte jag att jag utmanade okej, men sen skulle vi ha in bollen i straffområdet i slutet, och då var det kanske inte läge att tappa bollen.

Du kom in med en utgångsposition till vänster på mittfältet, men det såg ändå ut som att du hade en ganska fri roll, eller?
– Ja, jag kom in mycket i banan. Det är lite så Stahre vill att jag ska spela och som jag själv vill spela också, så det var naturligt, förklarar Larsson.

Fredrik Tillberg