120902 Fotboll, Allsvenskan, GAIS - Kalmar FF: Erik Johansson, GAIS misströstar efter matchen, depp © Bildbyrån - Cop 89

Gais ner i superettan, men årets komet i Makrillarna - Erik Johansson - är stekhet på transfermarknaden. Nu kommer uppgifter om att såväl IFK Göteborg som Djurgården ska vara intresserade. - Min agent sköter allt sådant nu medan jag fokuserar på de här sista matcherna, säger Johansson. ...

Trots fiaskosäsongen för Gais så har Erik Johansson i år gjort sig till ett allsvenskt namn på bred basis. Nu står det klart att de grönsvarta åker ur allsvenskan, och frågan är i fall Johansson följer med ner. Med två år kvar på kontraktet kan den omskolade mittbacken inbringa en slant till hårt prövade Gais – som knappast har något emot att fler än en klubb tycks vilja knipa 23-åringen.

För nu kan det bli budrace om kometen. Tidigare har Malmö FF nämnts som intresserade, och enligt uppgifter till Göteborgsposten i dag så ska både IFK Göteborg och Djurgården vara ute efter Johansson.

Erik Johansson själv har tidigare sagt att han gärna blir såld om han på så vis kan hjälpa Gais ekonomiskt. Huruvida han kan gå till göteborgskonkurrenten IFK Göteborg som gaisare vill han inte kommentera. Johansson berättade nyligen för FotbollDirekt att han känner till att allsvenska klubbar jagar honom

– Ja, lite och så, men min agent sköter allt sådant nu medan jag fokuserar på de här sista matcherna. Jag har två år kvar på kontraktet och om inget händer så ska jag hjälpa Gais upp i allsvenskan igen, sade Johansson till FotbollDirekt.se.
Vid en eventuell flytt, är någon annan klubb i Göteborg aktuell?

– Det är ingenting jag vill uttala mig om eller så nu.