Nyheter

Femte nollan för svensk målvaktstalang

NORGE

Erdin Demir, Brann 10/0

Demir kom till flera bra avslut hos när Brann vann med 2-1 mot Ålesund. Men han får vänta ett tag till på säsongens första mål. 5/10 i betyg av VG.

Markus Jonsson, Brann 9/1
Gjorde en okej insats större delen av matchen mot Ålesund men var inblandad i Ålesunds kvitteringsmål till 1-1. Lars Fuhre sköt från strax utanför straffområdet. Målvakten Piotr Leciejewski var på väg åt rätt håll när bollen ändrar riktning på Jonsson till 1-1. Jonsson fick betyget 5/10 av VG.

Andreas Landgren, Fredrikstad 16/1
Fredrikstad förlorade med 0-2 mot Hönefoss. Men Landgren kunde som försvarare kvittera ut det bästa betyget av VG hos samtliga Fredrikstadssspelare. Detta trots att Landgren var orsaken till Hönefoss första mål i matchen. Svensken fick felträff när han skulle rensa bort bollen i den 17:e minuten och bollen gick ut till hörna och det var på den hörnan som Hönefoss gjorde 1-0. I övrigt dock en bra insats av svensken som fick betyget 6/10.

Maic Sema, Haugesund 16/2
Sema visade på fin ambition och hade en jättechans att bli matchhjälte mot Sogndal när han i den sista minuten fick ett bra nickläge men Sogndals målvakt Kenneth Udjus stod välplacerad och kunde rädda. Sema fick nöja sig med betyget 4/10 av VG.

Jesper Westerberg, Lilleström 11/0
Såg ut att få sitta ytterligare en hel match på avbytarbänken när han med tio minuter kvar byttes in med tio minuter kvar mot Rosenborg. Hann med ett göra ett avtryck i matchen när han rensade bort en farlig målchans för Rosenborg i den näst sista matchminuten. För kort tid för betyg hos VG.

Johan Andersson, Lilleström 16/1
Andersson hade ingen större lycka med sig heller mot Rosenborg. Ambitionen fanns där men för tillfället vill det sig inte riktigt med målskyttet. Han drog dock på sig ett gult kort efter drygt 20 minuters spel, hans tredje för säsongen, vilket gör att han är avstängd i nästa match. Byttes ut med sju minuter kvar och fick nöja sig med betyget 4/10.

Fredrik Stoor, Lilleström 12/0 (utlånad från Vålerengen)
Stabil insats utan att glänsa eller göra bort sig för den delen mot Rosenborg. 4/10 i betyg av VG.

Mattias Moström, Molde 15/4
Molde mötte Viking på hemmaplan och förlorade med 1-2. Han spelade hela matchen och höll sånär på att peta in sitt femte mål för säsongen i den 73:e minuten men bollen tog i stolpen efter att Moström bjudit publiken på fotbollsgodis genom att dribbla bort tre Vikingspelare innan han tryckte av. Bara några få minuter senare var han inblandad i en ny målchans men han fick denna gång lämna planen utan tillverkat mål. 5/10 i betyg hos VG.

Ole Söderberg, Molde 1/0, 0 hållna nollor
Söderberg satt på avbytarbänken som reserv till Espen Brugge Pettersen i förlustmatchen mot Viking (1-2).

Mattias Andersson, Odd Grenland 7/1
Fortsätter att göra bra insatser och skapa chanser som resulterar i mål. Senast gjorde han mål själv. Mot Strömsgodset i helgen (oavgjort 1-1) stod han för det inlägg som Odds Torgeir Börven kunde göra 1-0 på i den 34:e minuten. De tidigare skadebekymren gör dock att Andersson inte orkar spela 90 minuter för tillfället och han byttes ut i den 63:e minuten med betyget 5/10 av VG.

Daniel Örlund, Rosenborg 16/0, 5 hållna nollor
Örlund gjorde på nytt en stabil insats när Rosenborg spelade 1-1 mot Lilleström. Den forne AIK-keepern fick släppa in ett mål redan i den 14:e minuten på ett lågt skott från Petter Vågan Moen. Men i övrigt spelade Örlund förtroendeingivande och var stundtals riktigt sysslolös under den andra halvleken när Rosenborg pressade på framåt för ett segermål. 5/10 i betyg av VG.

Mikael Dorsin, Rosenborg 15/2
Dorsin var som vanligt delaktig i både det defensiva och det offensiva spelet och i den 69:e minuten var han på vippen att nicka in ett mål som då hade betytt 2-1 till Rosenborg men Sead Ramovic i Lilleströms mål gjorde en fin räddning. 6/10 i betyg av VG till Dorsin.

Rade Prica, Rosenborg 14/4
Återigen på bänken från start hos Rosenborg men fick hoppa in i halvtid, då han löste av en inte allt för het John Chibuike. I den 72:a minuten fick Prica en jättechans att avgöra matchen, då han blev helt ren med Lilleströms målvakt Ramovic men Prica fick se bollen smita precis utanför bortre stolpen.

Edier Frejd, Sandnes Ulf 14/0
Skulle ha mött Tromsö i helgen men matchen blev uppskjuten, då Tromsö fått två spelare uttagna i Senegals OS-trupp.

Anel Raskaj, Sandnes Ulf 11/1

Benny Lekström, Tromsö 10/0, 4 hållna nollor
Skulle ha mött Sandnes Ulf i helgen men matchen blev uppskjuten, då Tromsö fått två spelare uttagna i Senegals OS-trupp.

Marcus Sahlman, Tromsö 6/0, 2 hållna nollor

Fredrik Björck, Tromsö 15/0

Björn Andersson, Viking Stavanger 7/1
Det såg ut att bli ytterligare 90 minuter på avbytarbänken för Andersson när Viking mötte Molde på bortaplan och vann med 2-1. Han fick dock vara med om ett så kallat taktiskt byte och byttes in i den sista matchminuten.

Patrik Ingelsten, Viking Stavanger 4/0
Utanför matchtruppen mot Molde.

Daniel Arnefjord, Ålesund 15/5
Arnefjord som kanske är mest känd för sina många självmål var i helgen på vippen att göra ett nytt sådant i den 58:e minuten i matchen mot Brann (förlust 2-1). Bollen slogs in i straffområdet av Bentley och det som till synes är en tämligen enkel situation att hantera blir plötsligt väldigt strulig för Arnefjord som är på vippen att sätta bollen i eget mål. Bollen går utanför målramen till en resultatlös hörna. 5/10 i betyg av VG.

Samuel Dirscher, Alta, 1/0, 0 hållna nollor
Dirscher kvar på bänken hela matchen mot Ranheim (oavgjort 1-1).

Jacob Nilsson, Alta 12/0
Tillbaka i startelvan och spelade 90 minuter när Alta grejade 1-1 mot Ranheim.

Peter Magnusson, Sandefjord 8/0
Stor spelarbrist hos Sandefjord, som reste till Bärum med bara en avbytare. Magnusson var åter i startelvan och spelade 90 minuter utan att göra bort sig.

Panajotis Dimitriadis, Sandefjord 14/0
Spelade hela matchen när Sandefjord vann med 3-1 borta mot Bärum.

Peter Rosendal, FK Mjölner 12/0, 3 hållna nollor
Rosendal släppte in ett mål när Mjölner vann med 2-1 borta mot Frigg.

Alban Shipshani, Asker 8/2
Den tidigare Landskronaspelaren är misstänkt för inblandning i härvan kring uppgjorda matcher i Norge och fanns heller inte med när Asker vann med 4-1 mot Östsiden.

DANMARK

Ken Fagerberg, Horsens 2/0

Fagerberg fick förtroendet på nytt i Horsens anfall när laget mötte Silkeborg på bortaplan och vann med 2-0. Inget mål av Fagerberg som byttes ut i den 83:e minuten.

Johan Wiland, FC Köpenhamn 2/0, 0 hållna nollor
FCK mötte Sönderjyske på bortaplan och kom hem med en poäng i bagaget. Wiland släppte ett mål förbi sig i mötet som slutade 1-1.

Pierre Bengtsson, FC Köpenhamn 0/0
Satt hela FCK:s match mot Sönderjyske på avbytarbänken.

Peter Larsson, FC Köpenhamn 0/0
Utanför FCK:s matchtrupp och ryktena har nu börjat ta fart igen om att ha kan vara på väg bort från klubben.

Benjamin Kibebe, FC Midtjylland 2/0
Kibebe spelade på nytt 90 minuter och hjälpte Midtjylland till seger 3-1 mot Nordsjälland.

Petter Andersson, FC Midtjylland 0/0
Andersson får vänta ett tag till på säsongsdebuten, då det varit lite struligt efter ankomsten från Groningen.

Filip Pivkovski, FC Nordsjälland 0/0
Ingen Pivkovski synlig i matchtruppen i säsongspremiären mot Horsens.

Rawez Lawan, FC Nordsjälland 2/0
Spel från start men utbytt i den 58:e minuten.

Joe Sise, FC Nordsjälland 0/0
Har slitit av hälsenan på nytt och det troliga är att det inte blir någon debut för Sise under 2012.

Andreas Johansson, Odense 2/0
Spel under hela matchen när Odense förlorade med 0-1 mot Randers. För andra matchen i följd ådrog sig den svenske mittfältstuffingen ett gult kort.

FINLAND

Simon Nurme, IFK Mariehamn 17/0, 5 hållna nollor

Mariehamn hade ledningen två gånger om mot bottenlaget JJK från Jyväskylä men fick ändå släppa en poäng ifrån sig. Detta sedan Nurme fått släppa in tre mål av JJK:s Eero Markkanen i en match som slutade 3-3.

Ludwig Bergström, IFK Mariehamn 1/0, 0 hållna nollor
Bergström fick återigen agera reserv bakom Nurme.

Marcus Olofsson, IFK Mariehamn 17/0
Spelade från start mot JJK men byttes ut i den 58:e minuten.

Mattias Wiklöf, IFK Mariehamn 13/1
Spel under 90 minuter mot JJK. Trots att Mariehamn gjorde tre mål höll sig ändå Wiklöf utanför målprotokollet.

ISLAND

Mikael Eklund, Grindavik 9/1
Ny uddamålsförslut för jumbon Grindavik. Denna gång med 0-1 mot Hafnafjördur. Eklund var dock tillbaka i startelvan och spelade hela matchen.

Robin Strömberg, Thor 7/3
Thor vann med klara 5-1 borta mot Leiknir. Strömberg fick finna sig att sitta på avbytarbänken under hela matchen.

ESTLAND

Ola Hagberg, Levadia Tallinn II 12/2
Levaidas andralag har spelat två matcher den senaste veckan. Först i onsdags mot Tamme, förlust 1-2 och i helgen mot Tartu, oavgjort 1-1. Hagberg utanför matchtruppen i båda matcherna.

IRLAND

Oscar Jansson, Shamrock Rovers 17/0, 5 hållna nollor (utlånad från Tottenham 0/0, 0 hållna nollor)
Jansson höll säsongens femte nolla när Shamrock spelade 0-0 mot Bray Wanderers.

MOLDAVIEN

Osman Sow, Dacia 1/1
Nätade i säsongspremiären mot Iskra på bortaplan. I helgen blev det seger med 3-2 mot Zimbru. Inget mål av Sow men tyärr har det inte gå att få fram huruvida han deltog i matchen eller ej. Det hoppas vi kunna meddela i nästa veckas proffskoll.

USA

Markus Holgersson, New York Red Bulls 17/1
New York spelade två matcher i veckan och vann den första i onsdags med 1-0 mot Chicago. Tidigare Arsenalspelaren Thierry Henry gjorde målet. Holgersson spelade samtliga 90 minuter i försvaret. I helgen hjälpte Holgersson till att hålla nollan när New York vann med 2-0 mot Philadelphia.

Adam Johansson, Seattle Sounders 9/0
Johansson fortsätter att få förtroendet i Sounders försvar. I helgen fick han återigen spela 90 minuter.