FD AVSLÖJAR Astrit Ajdarevic kan nu vara förlorad för IFK Norrköping. Belgiska storklubben Standard Liège har lagt ett konkret bud på Pekings U21-landslagsstjärna. Och Ajdarevic känner sig redo för en flytt: - Norrköping har fått ett drömbud på mig, säger han. ...

Flera utländska klubbar har under våren ryktats jaga Astrit Ajdarevic, men intresset från Standard Liège är konkret och en flytt kan nu vara nära för Ajdarevic. Enligt belgisk media som FotbollDirekt varit i kontakt med så har nu Standard lagt ett bud i storleksordningen 10-15 miljoner kronor för U21-landslagsmannen.

När FotbollDirekt når Standard Lièges sportchef Jean-Francois De Sart är det locket på.

– Jag kan inte kommentera detta just nu, du får återkomma senare, blir det korta svaret från sportchefen till FotbollDirekt.se.

Även från Norrköpingshåll är det tyst – varken ordförande Peter Hunt eller manager Janne Andersson har gått att nå. Klubbens andretränare Stefan Hellberg:

– Jag känner inte till detta, det är inte min fråga, utan det får du fråga Peter eller Janne om, säger Hellberg till FotbollDirekt.se.

– Men det är klart att Astrit har jättestora kvaliteter och det är väl en fråga om när han lämnar för utlandet. Han är redo för det, men specifika klubbar eller bud, det är inte mitt bord.

Men Ajdarevic själv känner sig redo för en flytt:

Det har kommit fram konkret intresse från Belgien?

– Ja , det har jag också hört, säger Ajdarevic till FotbollDirekt.se.

Hur ser du på att spela i Belgien, är det intressant?

– Ja men jag vill väldigt gärna gå till ett land och en liga där jag har bra möjligheter att få gott om speltid. Och jag tror att det här alternativet passar mig.

Så du vill lämna Norrköping nu?

– Ja, Norrköping har fått ett drömbud på mig. Jag vill att de accepterar budet, och jag är helt inställd på att gå vidare i min karriär nu.

Standard Liège slutade fyra i belgiska ligan i och kom till åttondelsfinal i Europa League den gångna säsongen.