NORGE

Erdin Demir, Brann 7/0
En lårskada stoppade Demir från spel mot Sogndal i onsdags och mot Ålesund i helgen.

Markus Jonsson, Brann 3/0
Säsongsdebut från start för Jonsson när Brann vann med 5-0 mot Sogndal. Orkade dock inte att spela hela matchen efter de skadeproblem han haft och byttes ut i den 79:e minuten med betyget 6/10. I helgen spelade han hela matchen när Brann förlorade med 0-2 mot Ålesund.

Andreas Landgren, Fredrikstad 9/1
Landgren spelade hela matchen utan att utmärka sig nämnvärt när Fredrikstad förlorade med 0-2 mot Molde i onsdags. I helgen blev det förlust med 2-3 mot Strömsgodset för Fredrikstad. Granqvist spelade på nytt 90 minuter men förde återigen en anonym tillvaro. 4/10 blev betyget i båda matcherna.

Maic Sema, Haugesund 10/1
Sema gjorde en storstilad insats när Haugesund vann med 4-2 mot Ålesund i onsdags. Han gjorde inget mål själv men var mycket nära att göra 1-0 efter knappt 25 minuters spel när han krutade på med full kraft mot Grytebust i Ålesunds mål men denne fick en arm på bollen och toppade den över ribban. Sema var dock delaktig i två av de fyra målen och tilldelades fina 6/10 i betyg av VG. I helgen mot Stabaek gick det dock lite sämre och Sema som körde fast rejält i sitt spel byttes ut i den 59:e minuten med betyget 5/10.

Jesper Westerberg, Lilleström 8/0
Spelade från start mot Viking i mitten av  förra veckan men gjorde inget bestående intryck. Byttes ut i den 74:e minuten med 5/10 i betyg. På avbytarbänken från start i helgens match mot Sogndal men byttes in redan i halvtid. Utmärkte sig dock inte mer än att han drog på sig ett gult kort i den 63:e minuten. Knappt godkända 4/10 i betyg av VG.

Johan Andersson, Lilleström 10/1
Fortsätter få chansen från start hos Lilleström trots skral offensiv målproduktion. Mot Viking i onsdags (förlust 1-2) gjorde han på nytt en blygsam insats, där det enda notabla var ett gult kort i den sista matchminuten och han tilldelades betyget 4/10 av VG. I helgen blev det seger med 1-0 mot Sogndal och Andersson var lite mer på alerten. Bland annat hade han ett snyggt volleyavslut i slutminuterna men som räddades av
Sogndals målvakt Kenneth Udjus. 4/10 på nytt i betyg av VG.

Fredrik Stoor, Lilleström 5/0 (utlånad från Vålerengen)
Stoor hade några tuffa duster med Valon Berisha hos Viking i onsdags, där han vid ett par tillfällen gick lite väl hårt fram. Han undslapp dock beivrande från domarhåll och tilldelades betyget 5/10. I helgen fanns han med på planen under hela matchen när Lilleström vann med 1-0 mot Sogndal i helgen. Stod för ett par fina inlägg men det var också i stort sett allt och det avspeglade sig också i betyget hos VG, 4/10.

Mattias Moström, Molde 10/4
Molde vann med 2-0 mot Fredrikstad i mitten av förra veckan. Moström var inblandad i lagets första mål som irländaren Davy Claude Angan gjorde efter en halvtimmes spel. Moström fick bollen slagen till sig på en korthörna och skickade den vidare mot Angan som från nära håll kunde trycka in 1-0. Moström blev utbytt med kvarten kvar och tilldelad betyget 6/10. Mot Sandnes Ulf i helgen gjorde Moström sitt fjärde mål för säsongen när han gjorde 1-0 i den 26:e minuten. Han höll sig framme på en målvaktsretur och bollen orkade precis in över mållinjen. Drog på sig ett mycket onödigt gult kort i den 64:e minuten, då han sparkade bort bollen efter en avblåsning. Byttes ut med nio minuter kvar.

Ole Söderberg, Molde 0/0, 0 hållna nollor
Fortsätter få vara reservmålvakt bakom Espen Brugge Pettersen.

Mattias Andersson, Odd Grenland 3/0
Borta i några veckor till på grund av en skada i baksidan av ena låret.

Daniel Örlund, Rosenborg 10/0, 3 hållna nollor
Var på väg mot säsongens tredje nolla när Christoffer Dahl i Hönefoss gjorde matchens enda mål med tre minuter kvar i lagens möte i onsdags. VG valde att sätta 4/10 i betyg på den tidigare AIK-keepern. I helgen kom dock den tredje nollan när Rosenborg och Örlund spelade 0-0 mot Odd Grenland i helgen. Det blev 5/10 i betyg av VG.

Mikael Dorsin, Rosenborg 8/2
Försökte men förmådde inte uträtta något stort när Rosenborg föll med 0-1 mot Hönefoss i mitten av förra veckan. 4/10 i betyg på Dorsins insats. I helgen förde Dorsin en tämligen anonym tillvaro mot Sandnes Ulf (oavgjort 0-0). Godkända 5/10 i betyg av VG.

Rade Prica, Rosenborg 8/2
Utanför matchtruppen mot Hönefoss i onsdags. Spelade hela matchen mot Odd Grenland i helgen och visade på fin ambition men skärpan fanns inte där i avsluten. Fick en jättechans med tre minuter kvar men bollen räddades i asbolut sista momangen av André Hansen.

Edier Frejd, Sandnes Ulf 9/0
Tung vecka för Frejd som inte alls övertygat hos Sandnes Ulf. I onsdags mot Odd Grenland orsakade han en straffspark som Odds Fevang satte i nätmaskorna och övertygade heller inte i övrigt. 3/10 i betyg och i helgen var Frejd stundtals rejält darrig i förlustmatchen mot Molde och var en av två spelare på planen som fick ej godkända 3/10 i betyg av VG.

Anel Raskaj, Sandnes Ulf 9/1
Fanns inte med i matchtruppen i onsdags mot Odd Grenland. Spelade hela matchen i helgen mot Molde utan att varken glänsa eller göra bort sig. 4/10 i betyg av VG.

Benny Lekström, Tromsö 8/0, 3 hållna nollor
Tillbaka i Tromsös mål fullt ut efter att Sahlman ådragit sig en tåskada. Fick släppa två mål förbi sig mot Strömsgodset och stod i övrigt för en inte allt för övertygande insats. Det återspeglade sig också i VG:s betyg, som valde att sätta underkända 3/10 i betyg. I helgen var dock Lekström tillbaka på vinnarspåret och var nära sin fjärde nolla när Tromsö vann med 5-1 mot Viking. Den spräcktes med bara fyra minuter kvar av Yann-Erik de Lanlay. 5/10 i betyg av VG.

Marcus Sahlman, Tromsö 3/0, 2 hållna nollor
En tåskada håller Sahlman utanför matchtruppen just nu.

Fredrik Björck, Tromsö 10/0
Björck spelade hela matchen och tillhörde lagets bättre spelare i onsdagens förlustmatch mot Strömsgodset. 5/10 i betyg hos VG.
Även i helgen mot Viking gjorde Björck gjorde en stabil insats och hjälpte laget till seger med 5-1. 5/10 i betyg.

Björn Andersson, Viking Stavanger 2/1
Har varit utanför Vikings matchtrupp så här långt på grund av skadekänning men var tillbaka i densamma i onsdags och fick då av förklarliga skäl börja på avbytarbänken. Men Andersson fick chansen att visa upp sig efter en dryg timmes spel och bara sju minuter på planen gjorde han Vikings tröstmål till 1-2. Hann också bli varnad och tilldelades betyget  I helgen mot Tromsö (förlust 1-5) blev det också ett inhopp för Andersson. Denna gång i den 59:e minuten. Andersson var dock inte lika framträdande i detta inhopp och tilldelades betyget 4/10.

Patrik Ingelsten, Viking Stavanger 0/0
Ingelsten är på väg att jobbba sig tillbaka efter den skada han haft. Gjorde nyligen mål i B-laget men kommer att vara utanför A-lagsspel resten av vårsäsongen.

Daniel Arnefjord, Ålesund 10/3
Tredje målet för säsongen när Ålesund i onsdags förlorade med 2-4 borta mot Haugesund. Arnefjord var den som gjorde 2-4-målet i den 61:a minuten. Han nåddes med en långboll och sköt mellan benen på en Haugesundspelare och den aktionen lurade också Haugesunds målvakt Per Morten Kristiansen. 5/10 valde VG att betygsätta Ålesunds lagkapten med. Spelade 90 minuter i helgen och hjälpte Ålesund att hålla nollan mot Brann (seger 2-0). 5/10 i betyg av VG. Arnefjord har inte sedan säsongen 2002, när han spelade i Café Opera gjort lika många mål under en säsong. Har på tisdagen ryktats om att vara aktuell för Djurgården.

Samuel Dirscher, Alta, 1/0, 0 hållna nollor
Utanför matchtruppen när Alta spelade 1-1 mot Tromsdalen i onsdags. På avbytarbänken i helgen när Alta förlorade med 1-3 mot Sarpsborg.

Jacob Nilsson, Alta 7/0
Fanns inte med i matchtruppen mot Tromsdalen i onsdagens. Tillbaka i matchtruppen och spel under 90 minuter mot Sarpsborg i helgen. Ådrog sig ett gult kort efter en halvtimmes spel.

Peter Magnusson, Sandefjord 5/0
Sandefjord vann med 3-0 mot Ranheim i onsdags. Magnusson satt tillsammans med tidigare AIK-målvakten Toni Maanoja hela matchen på avbytarbänken. Magnusson byttes in i den 69:e minuten när Sandefjord förlorade med 0-4 mot Bodö/Glimt i helgen.

Panajotis Dimitriadis, Sandefjord 8/0
Dimitriadis spelade från start men byttes ut i den 83:e minuten mot Ranheim i onsdags. Återigen från start i helgen mot Bodö/Glimt (förlust 0-4) men byttes ut efter en timmes spel.

Peter Rosendal, FK Mjölner 6/0, 3 hållna nollor
Rosendal släppte in två mål när Mjölner tog en stark seger på bortaplan mot Tromsös andralag med 4-2.

DANMARK

Mikael Nilsson, Bröndby 15/0
Bröndby förlorade med 0-1 mot Nordsjälland. Nilsson satt hela matchen på avbytarbänken. På tisdagen blev det dessutom känt, det som det spekulerats om en tid, att Nilsson inte får förlängt kontrakt med klubben.

Johan Wiland, FC Köpenhamn 31/0, 14 hållna nollor
FCK föll med 0-1 mot Midtjylland och Wiland blev något av en syndabock då han till synes ganska lättvindligt släppte in Midtjyllands segermål i den 66:e minuten. FCK är inför slutomgången på onsdagen, två poäng bakom Nordsjälland i kampen om ligatiteln.

Pierre Bengtsson, FC Köpenhamn 26/0
Bengtsson fick förtroendet från start men byttes ut i samband med Nordsjällands mål i den 66:e minuten.

Peter Larsson, FC Köpenhamn 4/0
Skadad och missade 0-1-förlusten mot Nordsjälland.

Ken Fagerberg, Horsens 11/3
Fagerberg är på rejält målhumör och gjorde mot Århus mål för andra matchen i följd när Horsens vann med 3-1. Fagerbergs mål var precis som i förra matchen, av det viktigare slaget – då var det segermålet. Denna gång var det 2-1-målet som fick vågskålen att väga över till Horsens fördel. Han byttes ut i den 67:e minuten.

Rawez Lawan, Nordsjälland 27/2
Åter i startelvan och spel under 90 minuter när Nordsjälland vann med 1-0 borta mot Bröndby.

Filip Pivkovski, Nordsjälland 0/0
Utanför matchtruppen mot Bröndby.

Joe Sise, Nordsjälland 0/0
Skadad och det gör att Sise får vänta på debuten för sin nya klubb.

Andreas Johansson, Odense 23/4
Johansson var tillbaka hos Odense efter den lårskada han plågats av i nästan en månads tid och han var det som målgörare. I den 81:a minuten gjorde han 3-0 mot Lyngby efter att ha fått börjat matchen på avbytarbänken och hoppa in i den 58:e minuten.

Muamet Asanovski, AB Köpenhamn, 7/0
Utanför matchtruppen mot Skive (1-1).

Nicolas Sandberg, FC Vestsjälland 8/4
Förlust med 1-2 mot Randers på måndagskvällen. Sandberg spelade hela matchen och var också delaktig i lagets mål till 1-0 av Rasmus Fetersen, då det var Sandberg som slog den avgörande passningen till målet. Det målet betydde 1-0 och kom efter en halvtimmes spel. Randers bröt tillbaka i den andra halvleken med två mål, där det sista gjordes sex minuter före full tid.

FINLAND

Simon Nurme, IFK Mariehamn 8/0, 3 hållna nollor
Nurme fick sin första stora motgång som målvakt för IFK Mariehamn i onsdags när laget förlorade med 2-5 borta mot JJK. På måndagskvällen hjälpte han dock Mariehamn till seger med 2-1 mot Inter Åbo efter stabilt spel mellan stolparna.

Ludwig Bergström, IFK Mariehamn 0/0, 0 hållna nollor
Reserv bakom Nurme mot JJK i onsdags och mot Inter Åbo på måndagskvällen.

Marcus Olofsson, IFK Mariehamn 8/0
Spel från start men utbytt med fyra minuter kvar i 2-5-förlusten mot JJK i onsdags. Olofsson fick sitta nästan hela måndagskvällens match på avbytarbänken och byttes in först i den sista matchminuten.

Mattias Wiklöf, IFK Mariehamn 7/0
Spelade hela matchen på onsdagskvällen mot JJK men höll sig utanför målprotokollet och samma scenario upprepades på måndagskvällen mot Inter Åbo.

Saihou Jagne, IFK Mariehamn 8/2
På avbytarbänken från start mot JJK men fick hoppa in med bara fyra minuter kvar. Hann därför inte göra något intryck i matchbilden. På måndagen var det andra bullar när Mariehamn mötte IFK Mariehamn. Jagne spelade från start och gjorde sitt andra mål för säsongen när han tryckte in 1-1 i den 79:e minuten och tog tillbaka Mariehamn in i matchen.

ISLAND

Mikael Eklund, Grindavik 2/1
Vilken debut för Eklund för sin nya isländska klubb! Förra tisdagen spelade han från start och gjorde dessutom 3-1-målet när Grindavik såg ut att ta en klar seger borta mot Fram. Men hemmalaget bröt tillbaka och vann med 4-3 efter ett mål i den sista matchminuten. På måndagskvällen blev det förlust med 1-4 mot Stjarnan. Eklund fanns med i startelvan även då och spelade hela matchen.

Robin Strömberg, Thor 1/0
Debuterade för sin nya isländska klubb i helgen med ett inhopp redan i den 27:e minuten. Men vilket inhopp han gjorde! Han behövde bara tre minuter på sig för att göra sitt första mål för säsongen. Hans mål betydde 2-1. Men han var inte klar där. I den sista matchminuten spelade han fram Orri Freyr Hjaltalín till 3-1. Lokal media var lyriska över svensken efter matchen och menade att Strömbergs inhopp var det som vände matchen till seger.

ESTLAND

Ola Hagberg, Levadia Tallinn II 11/2
I helgen stod Floras andralag för motståndet för Levadias andralag och det slutade 0-0. Hagberg på avbytarbänken från start men fick hoppa in sista halvtimmen.

IRLAND

Oscar Jansson, Shamrock Rovers 11/0, 3 hållna nollor (utlånad från Tottenham 0/0, 0 hållna nollor)
Tillbaka i startelvan och bara en minut från säsongens fjärde nolla när Shamrock vann med klara 3-1 mot Drogheda.

ITALIEN

David Löfquist, Gubbio 8/1 (utlånad från Parma 0/0)
Gubbio förlorade med 1-2 mot Albinoleffe i sista omgången. Ingen Löfquist synlig i matchtruppen.

Linus Hallenius, Padova, 12/3 (utlånad från Genoa)
90 minuter på avbytarbänken när Padova förlorade med 0-3 mot Nocerina.

FRANKRIKE

Kim Källström, Lyon, 32/0
Källström avslutade säsongen med att spela från start och under hela matchen när Lyon förlorade med 3-4 hemma mot Nice.

Dusan Djuric, Valenciennes 5/0
Avslutade säsongen med 90 minuter på avbytarbänken mot Caen.

Petter Hansson, Monaco, 16/0
Har skadekänning som har stoppat honom från medverkan den senaste tiden, så även i säsongsavslutningen mot Boulogne (seger 2-1).

SPANIEN

Henok Goitom, Almeria, 30/6
Almeria fölorade med 1-2 borta mot Sabadell i onsdags. I helgen blev det 2-0 mot Alcoron. Goitom missade båda matcherna på grund av skadekänning.

GREKLAND

Olof Mellberg, Olympiakos, 23/2
Olympiakos har spelat klart för säsongen.

Mattias Bjärsmyr, Panathinaikos 9/0
Utanför matchtruppen mot Atromitros i onsdags. 90 minuter på avbytarbänken mot AEK Aten när Panathinaikos avslutade säsongen på söndagen. Laget vann playoffet om Europa-platserna och får därmed kvala till Champions League. Europa League blir det för AEK, Atromitos och PAOK.

RUMÄNIEN

Darko Lukanovic, Vointa Sibiu 20/1
Tuff avslutning på säsongen för Lukanovic med fyra matcher inom loppet av 14 dagar. På bänken från start mot Universitatea Cluj i tisdags men fick hoppa in de sista 32 minuterna utan att kunna förändra matchbilden nämnvärt. Universitatea vann med 3-1. I helgen fick Lukanovic avsluta säsongen med en seger med 3-1 mot Mioveni. Lukanvoic på avbytarbänken på nytt från start och fick hoppa in sista tio minuterna. Vointa Sibiu flyttas ned i andraligan till nästa säsong och hade behövt ytterligare sju poäng för att kunna hålla sig kvar.

SCHWEIZ

Alexander Farnerud, Young Boys 30/5
Näst sista omgången spelades i helgen och Young Boys vann med 3-0 mot Sion. Och det var Farnerud som inledde målgörandet när han i den 31:a minuten tryckte in 1-0. Han spelade samtliga 90 minuter. Säsongen avslutas på onsdagen när Young Boys möter serieledande Basel på bortaplan.

ÖSTERRIKE

Eddie Gustafsson, Salzburg 15/0, 5 hållna nollor
Utanför Salzburgs matchtrupp i den sista omgången av Österrikiska Bundesliga när laget vann med 2-0 mot Admira Wacker.

Rasmus Lindgren, Salzburg 20/1
Lindgren spelade samtliga 90 minuter när Salzburg avslutade säsongen med att vinna med 2-0 mot Admira Wacker.

USA

Markus Holgersson, New York Red Bulls 12/1
Holgersson hjälpte New York till seger med 2-1 borta mot Montreal och har spelat till sig en ordinarie plats i New Yorks försvar.

Adam Johansson, Seattle Sounders 5/0
Seattle spelade 2-2 borta mot Vancouver. Johansson fanns med på planen under hela matchen.

Björn Runström, New England Revolution 3/0
Helt utanför matchtruppen mot Houston Dynamo (oavgjort 2-2).

FÖRENADE ARABEMIRATEN

Erkan Saglik, Emirates 0/0
Emirates förlorade med 3-5 borta mot Al Nasr i förra veckan. Tyvärr har det alltjämt inte gå att få fram om Saglik var med i matchen eller ej.

SAUDIARABIEN

Christian Wilhelmsson, Al Hilal, 10/7
Al Hilal förlorade bronsmatchen i det saudiska ligamästerskapet med 0-3 mot Al Fateh. Wilhelmsson stod utanför matchtruppen denna gång.