Sök
© Bildbyrån
Europa League

Hårt pressat MFF höll undan till seger

Malmö FF-tränaren Uwe Rösler valde att vaska om rejält i startelvan till Europa League- matchen mot Lugano hemma på Stadion. Varken  Markus Rosenberg, Marcus Antonsson, Behrang Safari eller Rasmus Bengtsson spelade från start. Det gick dock bra ändå. Det blev seger med 2-1 efter att ersättarna till Rosenberg och Antonsson - Jo Inge Berget och Guillermo Molins gjort varsina mål.


Malmö FF spelar på torsdagskvällen sin tredje match i Europa Leagues gruppspel för denna säsong. Schweiziska Lugano står för motståndet för skåningarna som öppnat gruppspelet med en förlust och en oavgjord match.

Skåningarna saknar skadade Anders Christiansen och tränaren Uwe Rösler har valt att vaska om rejält i MFFs startelva. Ett helt nytt anfallspar, Guillermo Molins och Jo Inge Berget är det som får förtroendet efter att Rosenberg och Antonsson inte övertygat mot Hammarby senast. Kanske känner Rösler att dessa båda behöver få lite vila inför den allsvenska som stundar och roterar därför manskapet.


Såhär såg FotbollDirekts liverapportering från mötet i Europa League ut mellan Malmö FF och Lugano

MALMÖ FF - FC LUGANO 2-1 (2-0)
Mål:
1-0 (13) Jo Inge Berget (straff), 2-0 (32) Guillermo Molins, 2-1 (50) Alexander Gerndt.
Domare: Rob Harvey, Irland.

SLUT

90 MIN: På 3.45 minuters tilläggstid får Traustason matchens sista chans men han får inte till avslutet.

90 MIN: På två minuters tilläggstid slår Lugano ett inlägg mot Malmös straffområde men Dahlin tar säkert hand om bollen.

90 MIN: Fyra minuters tilläggstid annonseras av speakern och just då frestar Hollender Malmös målvakt Johan Dahlin med ett avslut men Dahlin tar bollen i skopan.

85 MIN: Malmö gör sitt sista byte. Behrang Safari ersätter Jonas Knudsen.

82 MIN: Bra läge för Lugano att kvittera. En frispark når fram till Gerndt vars avslut tar på täckande Malmöspelare. I andravågen går Luganos avslut över.

77 MIN: Andra bytet för MFF. Markus Rosenberg byts in och ut går Guillermo Molins. 

68 MIN: MFF gör sitt första byte. Ut går Bonke Innocent och Rasmus Bengtsson kommer in.

62 MIN: Berget varnas efter en tröjdragning på Darpela. 

60 MIN: Matchens första byte gör Lugano. Ytterbacken Yao går ut och ersätts av Marco Aratore.

57 MIN: Lugano har ryckt upp sig efter reduceringsmålet och har fått nytt självförtroende. MFF är klart i gungning. 

50 MIN: MÅÅÅL! Lugano sticker upp i ett anfall. Junior tar sig till vänster precis utanför Malmös straffområde och serverar bollen till Alexander Gerndt som på en touch trycker in bollen i nättaket bakom Johan Dahlin.

46 MIN:  Andra halvlek igång. Inga byten i halvtid.

HALVTID

41 MIN: Larsson med bollen på högerkanten och slår in bollen mot straffområdet till Bachirou. Bollen täcks ut till hörna för MFF. 

39 MIN: Nära 3-0 för Malmö när laget rullar upp Luganos försvar men avslutet av Rieks går över Luganos målbur. 

32 MIN: MÅÅÅL! Guillermo Molins bjuder på fotbollsgodis när han klackar in bollen lågt i ena hörnet bakom Luganos målvakt efter att Sören Rieks tagit sig fram på vänsterkanten, skurit snett inåt mot straffområdet och skickat bollen in mot detsamma. 

25 MIN: Mer boll för Lugano samtidigt som Malmö ser ut att ha kontroll på läget.

18 MIN: Piggt Malmö-spel inledningsvis och Röslers "rotationselva" har hittills löst uppgiften bra.

13 MIN: MÅÅÅL! Jo Inge Berget stegar fram och bombar in bollen hårt bakom Luganos målvakt som är på bollen men som inte förmår att hålla den. 

12 MIN: Eric Larsson blir fälld till höger i straffområdet. Irländske domaren Harvey tvekar i några sekunder innan han pekar på straffpunkten. 

9 MIN: Eric Larsson blir fälld utanför Luganos straffområde av Sabbatini som blir varnad. Frisparksläget är riktigt bra, fyra-fem meter utanför straffområdet till vänster och precis till vänster om halvcirkeln utanför straffområdet. Traustassons frispark går dock över Lugano-målet.

5 MIN: Bra frisparksläge för Lugano till vänster utanför Malmös straffområde.  Custodio slår en boll som skruvar sig mot den bortre stolpen men bollen går utanför målramen.

2 MIN: Malmös första riktiga anfall, där Eric Larsson hänger med upp i anfallet och hans avslut skruvar sig över Luganos mål. Ett mål där och det hade blivit en intressant matchbild inför fortsättningen.

1 MIN: Matchen igång!

Malmö FF
Johan Dahlin - Eric Larsson, Lasse Nielsen, Oscar Lewicki, Jonas Knudsen (85) - Arnor Traustason, Fouad Bachirou, Bonke Innocent (68), Sören Rieks - Guillmero Molins (77), Jo Inge Berget

Avbytare:  Dusan Melicharek (mv), Behrang Safari (85), Markus Rosenberg (77), Felix Beijmo, Rasmus Bengtsson (68), Romain Gall, Marcus Antonsson

FC Lugano
Noam Baumann - Yao (60), Mijat Maric, Fabio Darpela, Linus Obexer (79) - Olivier Custodio, Jonathan Sabbatini, Sandi Lovric - Mattia Bottani (81), Alexander Gerndt, Carlinhos .

Avbytare: David Da Costa (mv), Akos Kecskes, Filip Holender (79), Nicola Dalmonte, Franklin Sasere, Francisco Rodriguez (81), Marco Aratore (60).


Den här artikeln handlar om:
Fotboll PÅ TV
måndag 18 november
20:45 Irland - Danmark EM-kval
20:45 Sverige - Färöarna EM-kval
20:45 Spanien - Rumänien EM-kval
20:45 Gibraltar - Schweiz EM-kval
20:45 Grekland - Finland EM-kval
20:45 Liechtenstein - Bosnien-Herzegovina EM-kval
20:45 Italien - Armenien EM-kval
20:45 Malta - Norge EM-kval
tisdag 19 november
20:45 Nederländerna - Estland EM-kval
20:45 Belgien - Cypern EM-kval
20:45 Polen - Slovenien EM-kval
20:45 Tyskland - Nordirland EM-kval
20:45 Skottland - Kazakstan EM-kval
20:45 Nordmakedonien - Israel EM-kval
20:45 Wales - Ungern EM-kval
20:45 Lettland - Österrike EM-kval
20:45 San Marino - Ryssland EM-kval
20:45 Slovakien - Azerbajdzjan EM-kval
torsdag 21 november
20:30 Antwerpen - Gent Belgien Jupiler League
fredag 22 november
19:00 FC Nordsjälland - Randers FC Superligaen
19:15 Frankfurt - Hoffenheim Bundesliga Damer
20:00 Chateauroux - Lorient Frankrike Ligue 2
20:30 Club Brügge - KV Oostende Belgien Jupiler League
20:45 Paris SG - Lille Ligue 1
20:45 Fulham - Queens PR Championship
21:00 Levante - Mallorca La Liga
lördag 23 november
13:00 Wolfsburg Dam - Bayern München Damer Bundesliga Damer
13:00 Leganes - Barcelona La Liga
13:00 Hamburg - Dynamo Dresden Tyskland 2. Bundesliga
13:30 West Ham - Tottenham Premier League
13:30 Charlton - Cardiff Championship
15:00 Atalanta - Juventus Serie A
15:30 Werder Bremen - Schalke Bundesliga
15:30 Union Berlin - Borussia M'gladbach Bundesliga
15:30 Bayer Leverkusen - SC Freiburg Bundesliga
16:00 Bournemouth - Wolverhampton Premier League
16:00 Brighton - Leicester Premier League
16:00 Crystal Palace - Liverpool Premier League
16:00 Swansea - Millwall Championship
16:00 Watford - Burnley Premier League
16:00 Everton - Norwich Premier League
16:00 Real Betis - Valencia La Liga
17:30 Lyon - Nice Ligue 1
18:00 Milan - Napoli Serie A
18:30 Manchester City - Chelsea Premier League
18:30 Granada - Atletico Madrid La Liga
18:30 RB Leipzig - FC Köln Bundesliga
19:45 Ajax - Heracles Eredivisie
20:00 Metz - Reims Ligue 1
20:00 Brest - Nantes Ligue 1
20:00 Angers - Nimes Ligue 1
20:00 Amiens - Strasbourg Ligue 1
20:00 Dijon - Rennes Ligue 1
20:45 Torino - Inter Serie A
21:00 Real Madrid - Real Sociedad La Liga
söndag 24 november
12:00 SönderjyskE - Lyngby Superligaen
12:15 Groningen - Feyenoord Eredivisie
12:30 Bologna - Parma Serie A
13:00 Manchester United - Brighton Damer Women’s Super League
13:00 Middlesbrough - Hull Championship
13:30 Bristol City Women - Manchester City Women’s Super League
13:30 Everton Damer - Tottenham Damer Women’s Super League
14:00 Ålborg - AC Horsens Superligaen
14:00 Osasuna - Athletic Bilbao La Liga
15:00 Sassuolo - Lazio Serie A
15:00 Roma - Brescia Serie A
15:00 Verona - Fiorentina Serie A
15:00 Bordeaux - Monaco Ligue 1
15:30 Augsburg - Hertha Berlin Bundesliga
15:45 Birmingham Damer - Chelsea Damer Women’s Super League
16:00 Eibar - Alaves La Liga
16:00 West Ham Damer - Reading D Women’s Super League
17:00 St Etienne - Montpellier Ligue 1
17:30 Sheffield United - Manchester U Premier League
18:00 Sampdoria - Udinese Serie A
18:00 AGF Århus - Bröndby Superligaen
18:00 Hoffenheim - Mainz Bundesliga
18:30 Villarreal - Celta Vigo La Liga
20:45 Lecce - Cagliari Serie A
21:00 Toulouse - Marseille Ligue 1
21:00 Valladolid - Sevilla La Liga
måndag 25 november
19:00 Odense - FC Midtjylland Superligaen
20:45 SPAL - Genoa Serie A
21:00 Aston Villa - Newcastle Premier League
tisdag 26 november
14:00 Juventus U19 - Atletico Madrid U19 UEFA Youth League
16:00 Real Madrid U19 - PSG U19 UEFA Youth League
18:55 Galatasaray - Club Brügge EUROPA: Champions League
18:55 Lokomotiv Moskva - Bayer Leverkusen EUROPA: Champions League
21:00 Real Madrid - Paris SG EUROPA: Champions League
21:00 Tottenham - Olympiakos EUROPA: Champions League
21:00 Atalanta - Dinamo Zagreb EUROPA: Champions League
21:00 Juventus - Atletico Madrid EUROPA: Champions League
21:00 Röda Stjärnan - Bayern München EUROPA: Champions League
21:00 Reading - Leeds Championship
21:00 Manchester City - Shakhtar Donetsk EUROPA: Champions League
onsdag 27 november
18:55 Zenit St Petersburg - Lyon EUROPA: Champions League
21:00 Slavia Prag - Inter EUROPA: Champions League
21:00 Genk - FC Salzburg EUROPA: Champions League
21:00 Barcelona - Borussia Dortmund EUROPA: Champions League
21:00 Liverpool - Napoli EUROPA: Champions League
Allsvenskan 2019 / 2019
# LAG M V O F GA P
1 Djurgårdens IF 30 20 6 4 34 66
2 Malmö FF 30 19 8 3 40 65
3 Hammarby IF 30 20 5 5 37 65
4 AIK 30 19 5 6 23 62
5 IFK Norrköping 30 16 9 5 28 57
SE FULLSTÄNDIG TABELL
6 BK Häcken 30 14 7 9 15 49
7 IFK Göteborg 30 13 9 8 15 48
8 IF Elfsborg 30 11 10 9 -1 43
9 Örebro SK 30 9 6 15 -16 33
10 Helsingborgs IF 30 8 6 16 -20 30
11 IK Sirius FK 30 8 5 17 -17 29
12 Östersunds FK 30 5 10 15 -25 25
13 Falkenbergs FF 30 6 7 17 -37 25
14 Kalmar FF 30 4 11 15 -25 23
15 GIF Sundsvall 30 4 8 18 -19 20
16 AFC Eskilstuna 30 4 8 18 -32 20

Laddar...
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på FotbollDirekt.se

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten