Sök
DIF Fotboll
Allsvenskan

''Inte förvånad om flera spelare lämnar''

Hans vänner säger att klubbytet kom i precis rätt tid. Samtidigt som Östersund har problem både på och utanför planen så går Djurgården starkare än någon kunnat gissa. Curtis Edwards vill bli Blårändernas guldjoker men tror samtidigt att många Dif-namn kan bli utlandsaktuella i kommande transferfönster.

Han har bara varit i klubben i en och en halv månad. Men visst känns det som att 25-årige Curtis Edwards spelat längre i Djurgården än så? 

I alla fall med tanke på hur självklart han rör sig och agerar i Kim Bergstrands och Thomas Lagerlöfs spelsystem. 

Engelsmannen fick en smakstart i debuten mot Sirius (4-0) där han fick göra mål direkt. I derbyt mot AIK spelade han 90 minuter vilket ändå visar att det är en spelare som tränarduon litar på. 

– Han är jäkligt smart och har spelat väldigt likt det jag och Tolle vill spela i våra lag. Det var inte så svårt för honom att komma in i spelet när kanske 95 procent överensstämmer med det han är van vid från Östersund sista åren. Det är en väldigt adaptiv spelare, säger Kim Bergstrand till FotbollDirekt.se. 

Det är inga krusiduller när han spelar? 

– Alltså det är ju krusiduller men som Curtis får att se enkelt ut. 

Den lågmälde engelsmannen skrev på för Djurgården som Bosman i somras. Detta efter ett par år i Östersunds FK där han bland mycket annat fick vara med om att slå Arsenal på Emirates Arena i London. Hans resa från de lägre divisionerna i England, via division 3-laget Ytterhogdal och in i ÖFK har skildrats många gånger.
För Edwards är guldracet med Djurgården bara nästa kapitel på resan. 

– Men det är ganska likt vad jag varit van vid. Passningsspelet med mycket rörelse. Att vi försöker vinna bollen högt. Sen gillar jag att alla verkligen jobbar hårt för varandra. Beteendet studsar bara vidare från spelare till spelare, säger Edwards till FD inför måndagens viktiga match mot Helsingborg. 

Vad har varit den största skillnaden mot ÖFK?

– Att komma in och behöva bevisa sitt värde igen. Att jobba hårt varje dag för att bevisa för tränaren att du ska spela. Nu måste jag ur komfortzonen som jag hade i Östersund. Jag var där i tre år och kände mig väldigt hemma. Men nu måste jag starta om och visa mitt bästa varje dag. Det har varit den största skillnaden.

Du kopplades ihop med flera klubbar bland annat Hammarby. Var det ett svårt beslut att skriva på för Dif?

– Efter att jag pratade med Kim och Tolle så var beslutet enkelt. Sättet de pratade med mig och kunskapen de hade om mig. De visste hur de ville använda mig och av det jag sett av Djurgården så såg jag att det är ett spel som passar mig. Det viktigaste för mig var ett välja ett lag och ett spel där jag passar in. 

Hur var det att spela ditt första derby?

– Självklart var man upprymd och nervös inför matchen. Det var en ny känsla. Helt annorlunda mot vad jag är van vid. Det var lite nerver innan och givetvis var det en besvikelse att förlora en match som vi så gärna ville vinna. 

Dina tankar när du kom ut på uppvärmningen och såg fansen på kortsidorna? 

– Man kunde direkt se vad den här matchen betyder för supportrarna i Stockholm. Spelarna var extra taggade inför matchen och, ja det var häftigt. Det är därför man spelar fotboll. Eller hur? För att spela stora matcher som den. 

Kunde du släppa nervositeten?

– När matchen började släppte det. Men vi inledde inte så bra i matchen så det tog ett tag att komma in i den. Sen är det inte lätt att ligga under mot AIK som är defensivt skickliga. Jag önskar att det hade gått annorlunda men det var en stor upplevelse för mig och jag ser fram emot nästa derby. 

Från att ha lagt av med fotbollen och jobbat som snickare vid 19 års ålder - till att spela division 3 i jämtländska Ytterhogdal, få chansen i Östersund (sommaren 2016) och nu in i elvan mot AIK. En hygglig resa?

– Det är en stor skillnad från 50 personer på läktaren till nästan 50 000, säger han och skrattar. Men jag har jobbat hårt för att ta mig hit och det gäller bara att fortsätta. 

Kan din resa inspirera andra engelsmän att komma hit och ta en annan väg ?

– Ja, men det har varit mycket uppmärksamhet kring min resa. Den tas upp varje gång jag pratar med media och jag vet att det finns ett par brittiska tränare här som använder min story som exempel när de försöker få hit spelare från Storbritannien. Jag tycker att det är jätteroligt. Det visar att det är möjligt, tänk att jag inte ens spelade i National League (engelska femteligan) när jag kom hit. Man fastnar lätt på lägre nivå och då är det här en väg man kan ta. 

Edwards spelade i Middlesbroughs akademi men mer än två vänskapsmatcher med a-laget blev det aldrig. 

– Det finns otroligt många bra spelare i England och konkurrensen är tuff. Det var tufft för mig och inget lätt beslut att flytta hit men som tur blev det lyckat. 

Edwards är imponerad av träningsmiljön i Djurgården och tror att den lagt stor grund för succén i år.

– Om du hade satt dig ned med någon i Djurgården och sagt att de skulle ligga etta med så här många poäng efter 22 omgångar, då tror jag att de hade skakat hand på det. Nu när vi är här måste vi se till att vi löper linan ut. Träna hårt varje dag och hålla toppklass i allt vi gör. Du såg intensiteten på träningen i dag? Det hårda arbetet bygger någonting som vi kommer få stor nytta av i matcherna som är kvar. 

Vad kommer göra skillnaden så att det är just ni som vinner guldet? 

– Vi har mycket kvalitet. Försvarsmässigt är vi starka och släpper inte in mycket mål. Det är ett starkt grundfundament. Alla jobbar hårt i försvaret. Vi gör mål framåt också. Mina första två matcher här var mot Sirius och AFC. Inget av topplagen men ändå så hör man spelarna i laget säga till varandra att vi måste vara 100 procent i dag. 

– Tror vi bara att det ska gå enkelt så kommer vi tappa poäng. Vi måste vara skärpta oavsett vilka vi möter. Och det är en skillnad mot andra lag jag varit i där man ibland bara ställt ut skorna och trott att man ska vinna. En dålig mentalitet. Men så är det inte i Djurgården. 

Hur trivs du i Stockholm?

– Jag trivs bra! Fotbollen går bra så det är ju en start. Nu har jag fått en lägenhet så det börjar flyta på utanför planen också. Jag njuter verkligen av det. Det är bara ett flyg över för min familj från England. De var här på derbyt och det kommer komma folk som hälsar på och ser matcherna framöver också. Det är lite lättare för dem jämfört med Östersund. 

Apropå Östersund. Det går tungt för din gamla klubb?

– De har haft en hel del förändringar både på spelar- och ledarsidan. De letar efter det bästa laget och den bästa formationen. Det är inget som händer med en gång. Sen är det mycket utanför planen som inte hjälper. I år handlar det bara om att hålla sig kvar och bygga för nästa år. Det är tråkigt att se hur det blivit, men det är en förändringsperiod, lyckas man så kan ÖFK snart vara att räkna med igen. 

Kindberg åtalas för misstanke om att ha slussat in pengar i ÖFK. Många supportrar till motståndarna tycker att ÖFK har fuskat sig på vägen till allsvenskan. Hur ser du på det?  

– Men jag tror inte att de investerat så mycket på vägen till allsvenskan. De tog in spelare som mig från division 3. Ken Sema spelade ingenting, Sotte och Saman kom från ingenstans. ÖFK investerade inte i dyra spelare. 

Åklagaren menar att ÖFK räddat sin ekonomi genom att skjuta in medel på olagligt vis?

– Vi får se hur rättegången går. Det är tråkigt att klubben får så mycket skit. Eftersom klubben varit med där uppe, spelat i Europa och satt sig själva på kartan så tror jag att det är därför så många gillar att prata nu när det går sämre. 

Hur är din relation till Daniel Kindberg?

– Av förklarliga skäl så var den bra. Jag är tacksam emot honom för att han tog in mig till Östersund från där jag var. Jag har klubben att tacka för mycket. Det är tråkigt att se vad som händer nu, men förhoppningsvis kommer de tillbaka. Det är klubben som hjälpte mig så det gör ont att se dem lida. 

Bidrog det till att du lämnade, att det var så mycket utanför?

– Nej, jag hade redan bestämt mig att jag skulle lämna när kontraktet gick ut. Jag ville testa något nytt. Sen har det hänt mycket i ÖFK sista månaderna så folk säger till mig att det var ett bra beslut. Men jag hade redan bestämt mig innan. 

Vilka är du mest imponerad av i laget?

– Mackan (Danielson) är riktigt vass och har ett fint samarbete med Jacob Une Larsson. Aslak (Witry) till höger, Elliot (Käck) med sina assist till vänster. Jesper Karlström och Fredrik Ulvestad är grymma centralt. Ja, det finns många kvaliteter i laget och kollektivt är vi väldigt starka tillsammans. Som jag sa finns det mycket kvalitet i gruppen och många har längre avtal. Men jag skulle inte bli förvånad om flera spelare är aktuella för utländska klubbar i vinter.  

Du är inte 19 och inte 40. Vad är din ambition med kommande år. Vill du utomlands?

– Med tanke på min resa så har jag lärt mig att njuta av stunden. Jag var i Middlesbrough och hade ambitioner då. När jag lämnade så hade jag ambitioner att hitta något bra men det blev inte som jag tänkt och jag blev ganska sårad av det. Det var tufft att ta. Situationen som är nu vill jag bara njuta av. Skulle något komma upp så får man väl sätta sig ned med Djurgården och familjen och prata om det. Men jag är ny här och vill bara göra mitt bästa och njuta av att spela fotboll här i Stockholm och för Djurgården. 

Hur vore det att summera det här året med pokalen i dina händer?

– Wow, det hade varit otroligt. När jag kom hit så var det för att ta steget till en större klubb och spela matcher. Nu vill jag spela varje match som är kvar och förhoppningsvis får jag spela i de flesta. Om det skulle sluta med trofén så skulle jag kunna se tillbaka och säga att det var ett väldigt bra val att gå till Djurgården. Vi har en väldigt bra grupp att bygga vidare på där många sitter på längre kontrakt. Så jag tror att vi kan bli konkurrenskraftiga i flera år framöver. Jag vill hjälpa till att driva utvecklingen och uppnå saker här de kommande åren. 

Den här artikeln handlar om:
Fotboll PÅ TV
lördag 19 oktober
13:00 Wehen SV - Heidenheim Tyskland 2. Bundesliga
13:00 St Pauli - Darmstadt Tyskland 2. Bundesliga
13:00 Regensburg - Sandhausen Tyskland 2. Bundesliga
13:00 Eibar - Barcelona La Liga
13:30 Blackburn - Huddersfield Championship
13:30 Helsingborg - BK Häcken Allsvenskan
15:00 Lazio - Atalanta Serie A
15:30 Union Berlin - SC Freiburg Bundesliga
15:30 Fortuna Düsseldorf - Mainz Bundesliga
15:30 RB Leipzig - Wolfsburg Bundesliga
16:00 Atletico Madrid - Valencia La Liga
16:00 Brommapojkarna - Dalkurd FF Superettan
16:00 Östersund - Sirius Allsvenskan
16:00 Västerås SK - Mjällby AIF Superettan
16:00 Tottenham - Watford Premier League
18:00 Napoli - Verona Serie A
18:30 Crystal Palace - Manchester City Premier League
18:30 Getafe - Leganes La Liga
18:30 Borussia Dortmund - Borussia M'gladbach Bundesliga
20:00 Toulouse - Lille Ligue 1
20:00 Angers - Brest Ligue 1
20:45 PSG D - Paris FC D Frankrike Division 1 Damer
20:45 Juventus - Bologna Serie A
21:30 Seattle Sounders FC - FC Dallas MLS
00:00 Toronto FC - DC United MLS
söndag 20 oktober
04:00 Real Salt Lake - Portland Timbers MLS
13:00 Djurgården Damer - Piteå Sverige Allsvenskan Damer
13:15 Hearts - Rangers Skottland Premiership
14:00 Real Sociedad - Real Betis La Liga
14:00 SönderjyskE - FC Nordsjälland Superligaen
14:30 KV Mechelen - Antwerpen Belgien Jupiler League
15:00 IK Brage - Jönköpings Södra Superettan
15:00 Falkenberg - AIK Allsvenskan
15:00 Sampdoria - Roma Serie A
15:00 Wigan - Nottingham Forest Championship
15:00 Udinese - Torino Serie A
15:00 Hammarby - Malmö FF Allsvenskan
15:00 Cagliari - SPAL Serie A
16:00 Espanyol - Villarreal La Liga
17:30 IFK Norrköping - Kalmar FF Allsvenskan
17:30 Norrby IF - Trelleborgs FF Superettan
17:30 Manchester U - Liverpool Premier League
18:00 Parma - Genoa Serie A
18:00 Hoffenheim - Schalke Bundesliga
21:00 Sevilla - Levante La Liga
21:00 Philadelphia Union - New York Red Bulls MLS
måndag 21 oktober
02:30 Minnesota United FC - LA Galaxy MLS
19:00 IFK Göteborg - Djurgården Allsvenskan
20:30 Arminia Bielefeld - Hamburg Tyskland 2. Bundesliga
20:45 Brescia - Fiorentina Serie A
21:00 Sheffield United - Arsenal Premier League
tisdag 22 oktober
18:55 Sjachtar Donetsk - Dinamo Zagreb EUROPA: Champions League
19:00 Örgryte - Degerfors Superettan
20:45 Queens PR - Reading Championship
21:00 Club Brügge - Paris SG EUROPA: Champions League
21:00 Juventus - Lokomotiv Moskva EUROPA: Champions League
21:00 Manchester City - Atalanta EUROPA: Champions League
onsdag 23 oktober
18:55 RB Leipzig - Zenit St Petersburg EUROPA: Champions League
18:55 Ajax - Chelsea EUROPA: Champions League
21:00 Red Bull Salzburg - Napoli EUROPA: Champions League
21:00 Benfica - Lyon EUROPA: Champions League
21:00 Inter - Borussia Dortmund EUROPA: Champions League
21:00 Slavia Prag - Barcelona EUROPA: Champions League
torsdag 24 oktober
18:55 Gent - Wolfsburg UEFA Europa League
18:55 CSKA Moskva - Ferencvaros UEFA Europa League
18:55 Karabach - Apoel Nicosia UEFA Europa League
18:55 Ludogorets - Espanyol UEFA Europa League
18:55 Istanbul Basaksehir - Wolfsberger AC UEFA Europa League
18:55 St Etienne - FC Oleksandria UEFA Europa League
21:00 PSV Eindhoven - LASK Linz UEFA Europa League
21:00 Dynamo Kiev - FC Köpenhamn UEFA Europa League
21:00 Rennes - CFR Cluj UEFA Europa League
21:00 Eintracht Frankfurt - Standard Liege UEFA Europa League
21:00 Sporting Lissabon - Rosenborg UEFA Europa League
21:00 Getafe - Basel UEFA Europa League
21:00 Sevilla - Dudelange UEFA Europa League
fredag 25 oktober
19:00 Frej Täby - Norrby IF Superettan
20:30 Mainz - FC Köln Bundesliga
20:45 Verona - Sassuolo Serie A
20:45 Nantes - Monaco Ligue 1
lördag 26 oktober
13:00 Karlsruhe - Hannover 96 Tyskland 2. Bundesliga
13:00 Hamburg - VfB Stuttgart Tyskland 2. Bundesliga
13:30 GIF Sundsvall - Helsingborg Allsvenskan
13:30 Manchester City - Aston Villa Premier League
13:30 Trelleborgs FF - Jönköpings Södra Superettan
15:00 Lecce - Juventus Serie A
15:30 SC Freiburg - RB Leipzig Bundesliga
16:00 Brighton - Everton Premier League
16:00 Degerfors - Öster Superettan
16:00 West Ham - Sheffield United Premier League
16:00 West Bromwich - Charlton Championship
17:30 Lille - Bordeaux Ligue 1
18:30 Bayer Leverkusen - Werder Bremen Bundesliga
18:30 Burnley - Chelsea Premier League
18:30 Valladolid - Eibar La Liga
20:00 Strasbourg - Nice Ligue 1
20:00 Montpellier - Angers Ligue 1
20:45 Genoa - Brescia Serie A
måndag 28 oktober
19:00 Elfsborg - IFK Göteborg Allsvenskan
19:00 Mjällby AIF - Syrianska FC Superettan
Allsvenskan 2019 / 2019
# LAG M V O F GA P
1 Hammarby IF 28 18 5 5 33 59
2 Malmö FF 28 17 8 3 33 59
3 Djurgårdens IF 27 18 5 4 30 59
4 AIK 28 18 5 5 24 59
5 IFK Norrköping 28 15 8 5 27 53
SE FULLSTÄNDIG TABELL
6 BK Häcken 28 14 7 7 19 49
7 IFK Göteborg 27 12 9 6 12 45
8 IF Elfsborg 27 9 9 9 -4 36
9 Örebro SK 27 9 5 13 -8 32
10 Helsingborgs IF 28 7 6 15 -20 27
11 Östersunds FK 28 5 10 13 -18 25
12 IK Sirius FK 28 7 4 17 -20 25
13 Kalmar FF 28 4 11 13 -21 23
14 GIF Sundsvall 28 4 8 16 -17 20
15 AFC Eskilstuna 28 4 7 17 -31 19
16 Falkenbergs FF 28 4 7 17 -39 19

Laddar...
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på FotbollDirekt.se

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten