AIK-stjärnan Daniel Sundgren landade tidigare i veckan nere i Grekland. Påpassad av fans och journalister direkt på flygplatsen i Thessaoloniki. I dag kan FotbollDirekt avslöja att den 28-årige försvararen skriver på, samt att AIK är garanterade Sundgren över den första Champions League-omgången.

Ni vet om ni nu har läst FotbollDirekt de senaste dagarna hur det såg ut när AIK:s Daniel Sundgren kom till Grekland för att slutförhandla med ligafemman Aris. I dag är så väl  läkarundersökning som slutdetaljer i övrigt på plats och FotbollDirekt kan avslöja att det allsvenska toppnamnet på nationaldagen är slutgiltigt förlorat.

Klart är också att AIK:s krav kring att få behålla Sundgren över den första kvalomgången i Champions League har mötts av grekerna.
Med det kommer han att kunna användas av AIK i rond ett som avgörs 9-10 juli med returer 16-17 juli – och i och med det så finns han inte med direkt när den grekiska klubben startar sin försäsong.
Hans första dag, kontraktets start med Aris, börjar gälla från den 19 juli.

LÄS: STOR UPPMÄRKSAMHET KRING AIK:S SENASTE AFFÄR 

Daniel Sundgren kommer att skriva på ett treårskontrakt med Thessalonikiklubben. Sundgren rapporteras komma till ett lag med 4-3-3 som modell och där hans roll blir den som högerförsvarare. AIK-försvararens ställning ser direkt ut att bli stark då det är just i hans position som laget anses ha brustit som mest under gångna säsongen.

FOTNOT: Sedan tidigare finns en annan svensk i klubben – förre Malmö FF-spelaren Daniel Larsson.