Foto: Bildbyrån

Magnus Pehrsson tog över som huvudtränare i Kalmar FF. Men ett annat namn var också högaktuellt – nu bekräftar finske ex-Liverpoolspelaren Sami Hyypiä att han diskuterade med KFF om tränarjobbet inför den här säsongen.
– Ryktena stämde. Jag träffade dem ett par gånger och snackade med dem, säger Hyypiä i Uefa Champions League Podcast

Sami Hyypiä är ett av finsk fotbollshistorias absolut största namn. Mittbacken har 105 a-landskamper för Finland men inte minst en strålande klubbkarriär, med tio år i Liverpool där han bland annat vann Champions League 2005, samt Uefacupen 2001 och FA-cupen två gånger (2001 och 2006).

Därefter två år i Bayer Leverkusen i Bundesliga. En klubb som han efter spelarkarriären tog över som huvudtränare. Efter det uppdraget har han även tränat Brighton & Hove Albion i England och FC Zürich i Schweiz.

I vintras uppgavs han vara aktuell för att ta över Kalmar FF. Nu vet vi att det inte blev så, Magnus Pehrsson blev ny huvudtränare i KFF. Men Hyypiä bekräftar nu att han diskuterade med Kalmar.

– Ryktena stämde. Jag träffade dem ett par gånger och snackade med dem, säger Hyypiä i Uefa Champions League Podcast.

Han säger att han själv kanske ändå inte hade tänkt ta jobbet oavsett, men det blev inget mer efter samtalen:

– De valde att gå vidare med en annan kandidat. Jag trodde inte riktigt att detta var rätt för mig, men jag ville ändå föra en dialog med dem.

– Kontakter är viktigt. Jag ville höra vad de tänkte. Vi kom inte så långt att jag kunde fullt ut gå in i projektet, säger Hyypiä.