Foto: Bildbyrån

STOCKHOLM. Aslak Fonn Witry blev stor hjälte för Djurgården senast mot Örebro. Men frågan är om han är tillgänglig mot IFK Göteborg på måndag. Norrmannen fick bryta torsdagsträningen efter en vadskada.
– Det var ingen speciell situation. Jag skulle bara vända mig om och sen blev jag tvungen att kliva av, säger han till FotbollDirekt.se. 

Med sina två mål imponerade Djurgårdens nye högerback stort i 3-0-segern mot Örebro.

Men inför IFK Göteborg på måndag är det ytterst osäkert om han kan spela. Under en taktisk övning på torsdagsträningen sågs Aslak Vonn Witry linka av planen och la sig på rygg för behandling av naprapaten Christian Andersson.

Ett par minuter senare haltade han av med en hårt bandagerad vad. Efter träningen såg Vonn Witry klart besvärad och orörlig ut. Vad var det som hände?

– Det är vaden men jag vet inte vad det är (för skada). Det är svårt att säga. Det var ingen speciell situation. Jag skulle bara vända mig om och sen blev jag tvungen att kliva av, säger han till FotbollDirekt.se.

– Jag kan inte gå ordentligt så vi får satsa på att det blir bra till nästa träning på söndag.

Här kliver Vonn Witry av torsdagsträningen. Foto: Lennart Sandahl

Var det en bristning eller sträckning?

– Jag vet inte. Jag har ingen aning. Vi måste kolla imorgon och på söndag, säger Vonn Witry som inte hymlar med att det känns irriterande med tanke på vilken kanonmatch han gjorde mot ÖSK.

– Det är inget att snacka om. Men så länge jag inte vad det är och inte fått något svar så gäller det att vara positiv. Vi får ta ett beslut på söndag.

Tränaren Thomas Lagerlöf:

– Det är aldrig positivt om något plötsligt får ont. Vi får titta på det men det är klart att det inte är bra.