Sök
Östersunds FK

PÅ FD: Vill se AIK ta Celticstjärnan – men Norrköping svåraste affären

FOTBOLLDIREKTS KRÖNIKÖR MAGNUS ÖSTERBERG
Nu återstår bara Brommapojkarna och AFC Eskilstuna i det allsvenska kvalet – sedan är 2018 över. Känns länge sedan jag tippade tabellen innan allt brakade igång. Det gick, sådär. I två delar (plats 1-8 och 9-16) ska jag kolla på hur det slutade och kommentera både mitt tips, utfallet – och vad som väntar 2019. 

Det finns så mycket att säga om året, både det som varit men också i allt väsentligt kring vad som väntar.
Titta på AIK och Mikael Lustig, otroligt spännande uppgifter och en affär på Seb Larsson-nivå. Viktigt för AIK att lyckas där. Hade varit stort att se AIK lyckas igen – att får hem ett sådant namn är en dröm för vilken allsvensk klubb som helst.
Vidare så har vi bland annat ett IFK Norrköping, som jämte Djurgården och deras arbete med att hitta Andreas Isakssons ersättare – står inför den svåraste enskilda värvningen i vinter när Andreas Johansson ska ersättas.

Det händer en massa saker under en säsong, inte minst har vi ett transferfönster där förutsättningarna i vissa klubbar ändras radikalt.
Det är ingen ursäkt, man tippar som man tror ändå men i vissa fall ser det ju skapligt annorlunda ut till den 1 augusti, jämfört med första april.
Hur som helst är jag nöjd i helhet.
Topptrion satte jag, om än med tvåan och trean i fel ordning. Trelleborg som jumbo blev också som jag trodde. Sen bommade jag ju grovt på GIF Sundsvall som jag trodde skulle få problem, det fick de inte. IFK Göteborg och Elfsborg hade jag inga stora förhoppningar på och de blev till och med sämre än jag anat. Dalkurd ett annat lag jag trodde skulle prestera lite bättre. Nåja, nedan alltså plats 1-8 med kommentarer och lite förutsägelser om 2019.

Såhär tippade jag ett par dagar innan premiären:

1. AIK
2. Malmö FF
3. IFK Norrköping
4. Östersunds FK
5. Djurgården
6. Hammarby
7. BK Häcken
8. IFK Göteborg
9. IF Elfsborg
10. IK Sirius
11. Dalkurd
12. Örebro SK
13. Brommapojkarna
14. GIF Sundsvall
15. Kalmar FF
16. Trelleborg

Det var mitt tips det, här nedan har vi facit och lite korta kommentarer om varje lag.

1.AIK:

Min kommentar:
– Svenska mästare till slut och det är svårt att säga något annat än att det är välförtjänt. En vinter med sju olyckor och åtta bedrövelser fogade samman Gnaget och man tog guldet efter en säsong som måste beskrivas bäst som: Stabil som fan. Innan säsongen tippade jag faktiskt guld till AIK mycket efter den satsning som gjordes på förhand när truppen gick från bra till bättre och där truppbredden gick från OK till fantastisk. Bygget har sin grund i miljonerna från Alexander Isak men det handlar inte bara om det. Rikard Norling har byggt vidare på sin täta och disciplinerade defensiv och adderat ett bra djupledsspel. Från målvakt till forwards och hela vägen ut på sista bänkplatsen har man hittat spelare som passar perfekt i sina roller och det är det som nu har betalat sig i form av epitetet regerande svenska mästare.

Så ser jag på 2019 för AIK:
– Bankontot är på intet vis tomt och satsningen för att ta steget ut i ett gruppspel (i Champions League eller Europa League) lär fortsätta. Det lär komma bud på Kristoffer Olsson (stora saker på gång). Alexander Milosevic har utgående avtal och är säkert attraktiv efter en stark säsong, och säkerligen finns ytterligare spelare som fångat utländska klubbars intresse. Sportchefen Björn Wesström och scouten Tobbe Ackerman lär ha en lång lista med potentiella ersättare och det skulle inte förvåna om den listan innehåller ett par, med allsvenska mått mätt, riktigt spännande värvningar. Det är vad som ser ut att försvinna och vad AIK numerärt behöver. Två större AIK-affärer kommer vi kunna räkna med.
– AIK har abonnerat på placeringar i toppen i många, många år och utsikten för en fortsättning ser så klart ljus ut ur Solnaögon sett. Vis av tidigare historik gäller det dock att bygga vidare på rätt sätt efter ett guld, något som inte är så enkelt som många tror. Det vi vet är att AIK gillar att vara jagade, nästa år är det många som kommer att testa att störa…

2. IFK Norrköping

Min kommentar:
– Peking smög med, under de flesta radar, likt de gjorde vid sitt senaste guld. Med en sprudlande fotboll tog man seger efter seger och knaprade sakta med säkert in avståndet. Det räckte inte ändå fram men trots det måste man ge Jens Gustafsson och IFK Norrköping en stor eloge till en väldigt bra genomförd säsong. Innan säsongen ville manager Gustafsson inte ta ord som guld- eller toppstrid i sin mun utan nöjde sig med att han ville ”vända trenden” med vikande tabellplaceringar. Jag vill försöka få honom att sticka ut hakan men det gick bara inte. Jag tippade laget som trea och det blev ju till och med bättre än så, hatten av! Isak Pettersson har tagit ytterligare kliv i sitt målvaktsspel under året och det har bidragit stort. Simon Thern har blivit jämnare och har varit en drivande spelare centralt på mittfältet. Han blev dessutom ännu bättre när han fick Alexander Fransson som kompanjon på mittfältet. David Moberg Karlsson har även han vänt sin ”trend” efter att karriären fått lite törnar i England och Danmark. Killen har en fart och teknik som är ytterst intressant och om humöret (som till viss del driver honom framåt) kan tyglas ännu mer är det här nästa stora försäljning som Gustafsson gör.

Så ser jag på 2019 för Norrköping:
– Hur jag än vrider och vänder på alla begrepp kan jag inte plocka bort Peking från toppstriden även nästa säsong. Visst kommer klubben att få bud på sina viktiga kuggar men försäljningar är en del av verksamheten och något som man har visat att man klarar av att hantera. Laget är förhållandevis ungt och den stora frågan är vem man som ska ta över efter den till Halmstad BK nu flyktade Ante Johansson. Kan vara den svåraste allsvenska värvningen 2019 att lyckas med. Förutom att han varit kittet som tätat försvaret har han varit den tydligaste fanbäraren också.

3. Malmö FF:

Min kommentar:
– MFF spelar i en helt egen ekonomisk division och är fortsätta med det ett tag till. Gruppspelet i Europa League för att pengarna fortsätter att strömma in på kontot. Poängen strömmade inte in i tabellen under våren och Magnus Pehrsson fick lämna ett blödande Malmö efter sig. Alla drömmar om guld var döda och detsamma gällde i princip även en topp-3 placering. Då klev Daniel Andersson fram, som sportchef. In med Uwe Rösler som tränare, in med Anders Christiansen och Marcus Antonsson. Boom. Som en ångvält sköljde sedan Malmö undan nästan allt och alla och man knep en plats i toppen igen. Med nya möjligheter till att spela i Europa 2019/2020. Jag fick nästan rätt när jag tippade laget som tvåa men ändå var jag ju helt fel ute. Första delen av säsongen var ju laget ett mittengäng, andra halvan i princip bäst. Men det är ju sluttabellen man tippar.

Så ser jag på 2019 för MFF
– Som sagt, andra halvan av säsongen är lysande och man lever kvar i EL-spelet ännu. Rösler har lämnat en lista till Daniel Andersson och den lär innehåller ytterligare spets på en redan lysande trupp. Jag skulle gissa att man spetsar/breddar sin backlinje en del, annars känns ju truppen precis så bra som den visat sig vara efter sommaren. Jag tror inte att MFF ger övriga lag lika mycket försprång nästa säsong och med det sagt lär det handla om guldstrid för MFF nästa säsong, allt annat är ett underbetyg.

4.Hammarby IF:

Min kommentar:
– Det blev en säsong där Bajen tog steget tillbaka till toppen, men ändå inte. Man fick fick smaka på serieledningen och hade länge, länge en plats bland de tre som får kvala till europaspel. Nu blev det inte så och det är bara att ta nya tag. Jesper Jansson har till stora delar byggt om spelartruppen och nu behöver man bredda konkurrensen och så klart även gärna spetsa till den. Skadorna på ”Junior” och Johan Wiland blev tunga även om ersättarna gjorde det klart godkänt, där finns ett jobb att göra. Kennedy Bakircioglu tackar för sig och därmed försvinner en Bajen-ikon från truppen. Tid för någon annan att kliva fram med andra ord. Stefan Billborn ska ha beröm för hur han styrde laget till den bästa säsongen på väldigt länge, nu gäller det att ta nästa steg.

Så ser jag på 2019 för Hammarby:
– Ja, det lär absolut hända saker i truppen med det är lite svårt att sia om exakt vad. Björn Paulsen har fått en del uppmärksamhet och det vore underligt om det inte kommer ett par rejäla bud på honom i januari. Sen om det blir affär eller inte återstår att se. Sander Svendsen såg hösten 2017 ut att bli en spelare att räkna med inför 2018. Så blev det inte. Den högt rankade norrmannen har fått sparsamt med speltid och har när chanserna givits inte kunnat spela sig kvar i Billborns planer. Det känns rimligt att Svendsen lämnar, antingen på lån eller permanent. Det behövs spetsas till och luckan emotionellt efter Kennedy ska fyllas liksom den troliga spelmässiga luckan efter Jiloan Hamad, om han inte skriver på ett nytt kontrakt. Ska vi gissa på 3-4 nya namn innan premiären 2019?

5. BK Häcken:

Min kommentar:
– Andreas Alm fick sannerligen fart på sitt lag under andra halvan och länge hotade man om topp-3. En Paulinho i högform ackompanjerad av bland annat Irandust satte skräck i många motståndarlag. Det lyckades inte hela vägen men åter igen visar Hisingegänget att man ”nästan” är där, man hotar och stressar de större klubbarna. Ekonomin är god och Alm skulle behöva spetsa till truppen med ytterligare något namn för att kunna utmana hela vägen in i mål. Klubben är duktig på att fostra unga talanger och Alm har bra historik (från tiden i AIK) att matcha fram yngre spelare så eventuella nyförvärv måste inte redan ha ett välfyllt cv.

Så ser jag på 2019 för Häcken:
– Nu ska vi avvakta vad som sker med truppen i stort men det är väl ingen vild gissning att säga att BK Häcken lär ligga i ungefär samma position nästa säsong om man inte lyckas med ett formidabelt transferfönster. Alm är stabil leverantör av topp 5-placeringar och det har han förutsättningar att fortsätta vara även 2019. Alm visar inte minst i år vilken skicklig makare han är.

6. Östersunds FK:

Min kommentar:
– Här hände det mycket. För mycket. Graham Potter försvann men jag måste säga att Ian Burchnall fyllde den luckan på ett bra sätt, dock ska det sägas att det var ett välfungerande lag som han fick ta över. Saman Ghoddos såldes också till slut och där försvann mycket kvalitet, så klart. Nu ska den nya tränarstaben klara en uppbyggnad, och ombyggnad, och med tanke på de vindar som blåser runt Daniel Kindberg känns det som att det kommer att bli ett lite tuffare jobb än man kan tro. Brwa Nouri försvann och Dennis Widgren har utgående kontrakt, även det är pjäser som inte är helt enkla att ersätta.

Så ser jag på 2019 för Östersund:
– Östersund har verkligen levt på ”små rosa moln” ett par säsonger där gruppspelet i Europa League så klart är höjdpunkten. Ekonomin (av det man kan gissa) lär vara god efter just det gruppspelet och försäljningen av Ghoddos. Men vad som sker med Kindberg och klubbens rykte återstår att se. Spelartruppen som den ser ut idag är bra men inget för den absoluta toppen. Det pratas om att Hossam Aiesh kan försvinna och då tappar man väldigt mycket offensiv kraft. Jag tror att ÖFK får ett kämpigare 2019.

7 .Djurgårdens IF:

Min kommentar:
– Efter en fin seger i Svenska cupen tog det roliga slut för Djurgården som inte lyckades kvala sig vidare och som inte heller fick riktig ordning spelet och resultaten i allsvenskan. Sommarens transferfönster hade behövt skaka liv i en trupp som inte riktigt fick det att stämma. Trots allt så blev man sjua och det är inget misslyckande även om de säkert fanns större förhoppningar inför säsongen. VD:n Henrik Berggren aviserade att han skulle lämna och det satte igång samma tankar hos sportchefen Bosse Andersson. Nu blir båda kvar ändå. Med Andreas Isaksson avsked och Jonas Olsson också ut försvinner två ”namn” för klubben. Erik Johansson blir ledargestalt nummer ett nu och att man hoppas på återkomst för Magnus Eriksson är ingen nyhet. Glöm inte heller att Mrabti sannolikt är förlorad.

Så ser jag på 2019 för Djurgården:
– Nya tränare i form av Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf som ansluter från IK Sirius är tillsatta. De två har gjort sju bra år i Sirius och ser så klart fram emot att få jobba med större resurser. För det finns ekonomiska muskler i klubben efter många fina försäljningar. Det är självklart att Djurgården kommer att spänna bågen högre inför 2019 men det kräver att man agerar på värvningsfronten, något man så klart kommer att göra. Kan man locka Kerim att stanna kvar? Kommer Magnus Eriksson tillbaka från San Jose och MLS? Kan klubben motstå bud på Alijou Badji (för det lär väl komma)? Det finns en hel del frågetecken men med nya tränare och fortsatt kontinuitet på de ledande posterna borde Djurgården känna positiva vindar ändå, men det kommer att krävas en hel del jobb.

8. GIF Sundsvall:

Min kommentar:
– Wow, här får jag ta på mig dumstruten och svälja stoltheten: jag hade inte en enda siffra rätt när jag tippade utgången för Giffarna, jag var inte ens i närheten. Med Joel Cedergrens vilja, lite spanska importer och en lysande Linus Hallenius flög mitt bottentips all världens väg. Hatten av, men dumstruten på (för mig alltså). Med små medel och en stark tro på vad man ville åstadkomma överraskade Sundsvall stora delar av sina motståndare. Och de som inte blev överraskade fick sig ändå en tuff match när skickligheten var väldigt hög. Att många spelare presterade så nära sitt max under hela säsongen är imponerande.

Så ser jag på 2019 för Giffarna:
– Nu återstår ett tufft jobb för klubben att återupprepa denna fina prestation kommande år. Kampen om att behålla Hallenius, Batanero och målvakten William Eskelinen blir tuff då ekonomin inte är på topp. Cedergrens gärning måste framhållas som en av de bästa sett till det spelarmaterial som han haft till sitt förfogande. Klubben, framför allt sportchefen Urban Hagblom, måste få beröm för att man höll fast vid Cedergren när det blåste som snålast hösten 2017. Det lönade sig, nu har man visat man göra och ser säkerligen fram emot att fortsätta sin resa 2019.

 

 

Den här artikeln handlar om:
Fotboll PÅ TV
söndag 17 november
13:30 Manchester City - West Ham Damer Women’s Super League
15:00 Luxemburg - Portugal EM-kval
15:00 Serbien - Ukraina EM-kval
15:00 Chelsea Damer - Manchester United Women’s Super League
15:00 Litauen - Nya Zeeland Landskamp
16:00 Liverpool - Everton Damer Women’s Super League
16:00 Tottenham Damer - Arsenal Damer Women’s Super League
18:00 Bulgarien - Tjeckien EM-kval
18:00 Kosovo - England EM-kval
20:45 Andorra - Turkiet EM-kval
20:45 Moldavien - Island EM-kval
måndag 18 november
02:00 Honduras - Trinidad & Tobago CONCACAF Nations League - League A
20:45 Irland - Danmark EM-kval
20:45 Sverige - Färöarna EM-kval
20:45 Spanien - Rumänien EM-kval
20:45 Gibraltar - Schweiz EM-kval
20:45 Grekland - Finland EM-kval
20:45 Liechtenstein - Bosnien-Herzegovina EM-kval
20:45 Italien - Armenien EM-kval
20:45 Malta - Norge EM-kval
tisdag 19 november
20:45 Polen - Slovenien EM-kval
20:45 Tyskland - Nordirland EM-kval
20:45 Skottland - Kazakstan EM-kval
20:45 Nordmakedonien - Israel EM-kval
20:45 Wales - Ungern EM-kval
20:45 Lettland - Österrike EM-kval
20:45 San Marino - Ryssland EM-kval
20:45 Slovakien - Azerbajdzjan EM-kval
20:45 Nederländerna - Estland EM-kval
20:45 Belgien - Cypern EM-kval
torsdag 21 november
20:30 Antwerpen - Gent Belgien Jupiler League
fredag 22 november
19:00 FC Nordsjälland - Randers FC Superligaen
19:15 Frankfurt - Hoffenheim Bundesliga Damer
20:00 Chateauroux - Lorient Frankrike Ligue 2
20:30 Club Brügge - KV Oostende Belgien Jupiler League
20:30 Borussia Dortmund - Paderborn Bundesliga
20:45 Paris SG - Lille Ligue 1
20:45 Fulham - Queens PR Championship
21:00 Levante - Mallorca La Liga
lördag 23 november
13:00 Leganes - Barcelona La Liga
13:00 Hamburg - Dynamo Dresden Tyskland 2. Bundesliga
13:30 Charlton - Cardiff Championship
13:30 West Ham - Tottenham Premier League
15:00 Atalanta - Juventus Serie A
15:30 Bayer Leverkusen - SC Freiburg Bundesliga
15:30 Werder Bremen - Schalke Bundesliga
15:30 Fortuna Düsseldorf - Bayern München Bundesliga
15:30 Eintracht Frankfurt - Wolfsburg Bundesliga
15:30 Union Berlin - Borussia M'gladbach Bundesliga
16:00 Everton - Norwich Premier League
16:00 Arsenal - Southampton Premier League
16:00 Crystal Palace - Liverpool Premier League
16:00 Brighton - Leicester Premier League
16:00 Real Betis - Valencia La Liga
16:00 Bournemouth - Wolverhampton Premier League
16:00 Watford - Burnley Premier League
17:30 Lyon - Nice Ligue 1
18:00 Milan - Napoli Serie A
18:30 Manchester City - Chelsea Premier League
18:30 Granada - Atletico Madrid La Liga
18:30 RB Leipzig - FC Köln Bundesliga
19:45 Ajax - Heracles Eredivisie
20:00 Metz - Reims Ligue 1
20:00 Brest - Nantes Ligue 1
20:00 Angers - Nimes Ligue 1
20:00 Dijon - Rennes Ligue 1
20:00 Amiens - Strasbourg Ligue 1
20:45 Torino - Inter Serie A
21:00 Real Madrid - Real Sociedad La Liga
söndag 24 november
12:00 SönderjyskE - Lyngby Superligaen
12:00 Espanyol - Getafe La Liga
12:15 Groningen - Feyenoord Eredivisie
12:30 Bologna - Parma Serie A
13:00 Manchester United - Brighton Damer Women’s Super League
13:00 Middlesbrough - Hull Championship
13:30 Everton Damer - Tottenham Damer Women’s Super League
13:30 Bristol City Women - Manchester City Women’s Super League
14:00 Ålborg - AC Horsens Superligaen
14:00 Osasuna - Athletic Bilbao La Liga
15:00 Sassuolo - Lazio Serie A
15:00 Verona - Fiorentina Serie A
15:00 Arsenal Damer - Liverpool Women’s Super League
15:00 Roma - Brescia Serie A
15:00 Bordeaux - Monaco Ligue 1
15:30 Augsburg - Hertha Berlin Bundesliga
15:45 Birmingham Damer - Chelsea Damer Women’s Super League
16:00 West Ham Damer - Reading D Women’s Super League
16:00 Eibar - Alaves La Liga
17:00 St Etienne - Montpellier Ligue 1
17:30 Sheffield United - Manchester U Premier League
18:00 AGF Århus - Bröndby Superligaen
18:00 Sampdoria - Udinese Serie A
18:00 Hoffenheim - Mainz Bundesliga
18:30 Villarreal - Celta Vigo La Liga
20:45 Lecce - Cagliari Serie A
21:00 Valladolid - Sevilla La Liga
21:00 Toulouse - Marseille Ligue 1
måndag 25 november
19:00 Odense - FC Midtjylland Superligaen
20:45 SPAL - Genoa Serie A
21:00 Aston Villa - Newcastle Premier League
Allsvenskan 2019 / 2019
# LAG M V O F GA P
1 Djurgårdens IF 30 20 6 4 34 66
2 Malmö FF 30 19 8 3 40 65
3 Hammarby IF 30 20 5 5 37 65
4 AIK 30 19 5 6 23 62
5 IFK Norrköping 30 16 9 5 28 57
SE FULLSTÄNDIG TABELL
6 BK Häcken 30 14 7 9 15 49
7 IFK Göteborg 30 13 9 8 15 48
8 IF Elfsborg 30 11 10 9 -1 43
9 Örebro SK 30 9 6 15 -16 33
10 Helsingborgs IF 30 8 6 16 -20 30
11 IK Sirius FK 30 8 5 17 -17 29
12 Östersunds FK 30 5 10 15 -25 25
13 Falkenbergs FF 30 6 7 17 -37 25
14 Kalmar FF 30 4 11 15 -25 23
15 GIF Sundsvall 30 4 8 18 -19 20
16 AFC Eskilstuna 30 4 8 18 -32 20

Laddar...
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på FotbollDirekt.se

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten